|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Čemu vam služi vaša kanta
Evo jedno glupavo pitanje Za što koristite računalo? Za surfanje, igranje, obradu? Pitam zato što mi se realno gledajući cijene od 3000kn na više čini pretjeranom za nešto što nema proizvodnu vrijednost-dakle (osim u grafičkoj industriji-uređivanje teksta,obrade slika ili fotki) to čudo od kompa ne radi ništa korisno-odnosno korisnik na njemu ne stvara ništa. I za to iskrcati 7-12 tisuća? Zanima me postoje li priključci i software za obične smrtnike koji bi od kompa napravili koristan stroj-da osim za po doma služi i za nadzor nečega; ukljući-iskljući, obavijesti, operi suđe, usisaj... Znam, znam..."malo" sam zastranio, ali kako bi se tom čudu od prosječno 4500 kn našla praktična primjena? Evo komparacija-bušilica Makita -cca 4500 kn - s njom možete probušiti rupu fi 105mm u zidu 60 cm ; ili klima uređaj; klimatizira zrak (to je korisna funkcija) možete dobiti za 4500kn s ugradnjom! Dakle postoji li za računalo neka stvarna svrha ili na njemu samo ubijamo vrijeme i trošimo pare? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
1)internet 2)kao video 3)programiranje 4)muzika 5)filmovi 6)odmaranje (igram se jako rijetko) 7) gluposti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Koristan je dosta ! Dakle: 1. Internet 2. Programiranje 3. Crtanje (web design) 4. Igranje 5. Gledanje filmova (gledam preko TV-a, naravno) 6. Slušanje muzike (preko linije) 7. Povezivanje s okolinom (interface: robotska ruka, ili sl.) 8. Pisanje dokumentacije 9. Opuštanje (chat) 10. Preseravanje (heheh) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
ucenje (skidanje raznih tutoriala, knjiga, forumi), programiranje, foldanje (da komp ne stoji bezveze u kuci dok me nema ili dok radim nesto sto ne jede 100% proca)... vrlo je koristan, vjerovao ili ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Evo jednog šovinističkog komentara
A čemu onda služe žene? Slušiš im, kupuješ cipele, nakit, izvodiš van, ispunjavaš im glupe želje, trpiš ih i to samo da bi i dva tri puta mjesečno....... Glupog pitanja; trošiš lovu i ne pitaš ako si zadovoljan i ego ti je na mjestu; težiš boljem jačem bržem plavijem i dubljem etc. Čovjek mora biti prvenstveno zadovoljan sa svojim kantama ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Evo jednog šovinističkog komentara
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Re: Evo jednog šovinističkog komentara
Citiraj:
![]() samo zamisli da ti neko uleti dok karas kantu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
![]() Ma kužim ja Vas; ali ne kužite Vi mene.... Dakle kad su današnja računala tako močna (BTW da li stvarno jesu???) dajte mi kilu kablova i par upotrebljivih software-a da ti njegovu "moč" upotrijebim u praktične svrhe..... A ne da oponašam ono što svi radimo - gledamo u monitor i udaramo po tastaturi ili gazimo miša.... Dakle hoću upravljanje - da ja zadam zadaće (naravno ovo uzmimo hipotetski), a on prati i izvršava naredbe u simbiozi s nekim drugim uređajima.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
***2CROwded***
|
Pa ono na šta ciljaš !? A šta bi ti da radi, šta je to nešto? Močan je, može sve šta zamisliš. Možeš ga povezati s robotom, zadavati mu naredbe. Ja napravio.. Možeš upravljati alarmom, kamerama, motorima, svime (imaš AD pretvarače i ...) Mogućnosti su velike, para treba dosta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
pa ako ga bas hoces koristit za sto je napravljen, skini neke matematicke probleme i krci procesor dan i noc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ekspert iz sjene ...
|
Na poslu: Office net Office Doma: jednostavno - zabava *** Dali me mući kaj ne koristim više od 50% snage compa, ne, dapaće puca mi k*rac. Kak ja na to gledam - bitno da sam ja zadovoljan, a kaj drugi misle - jeli čuješ pucketanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja ga koristim kao prvo za: pod broj 1 - PIRATLUK pod broj 2 - PIRATLUK pod broj 3 - PIRATLUK pod broj 4 - PIRATSKI POSAO pod broj 5 - PIRATSKI POSAO pod broj 6 - POSAO OBIČAN i pod broj 7 - dali sam rekao PIRATLUK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() salim se..ne Koristim ga prvenstveno za Internet gdje nalazim nove provjerene načine uzgoja trave, marihuane, ganje.... koju poslije prodajem lokalnim i nelokalnim đanerima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
***2CROwded***
|
Državno?! SVJETSKO dragi SVJETSKO ![]() A što se tiče korisnosti, uskoro s TV tuner karticom ili sl. dekodirane satelitske programe, ne bih nikada pronj.. ups, samo sport ![]() Plus kada se umrežim s frendom (koji je oko 80 m od mene), i to žicom, ludnica... Da vidiš kako će biti koristan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Ja svog uglavnom koristim za: Projektiranje Programiranje Igranje Igranje Igranje
![]() |
#18 |
Premium
|
kako bi bez compa i interneta upoznao Lindu, Chris, Michaelu i Lantoyu koje su mi danas poslale mailove. One su super cure i jako vole igrat loto svako drugo im je X ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
cccc Marac - znaš da se ne smije tako uzražavati na farumu ![]() packe budeš dobil ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
***2CROwded***
|
Citiraj:
Ma možeš i kod nas kupiti, no iskreno najbolje je solo složiti interface, jer su preskupi kada kupuješ u dućanu... Imam ti mislim dućan kod nas koji ti to ima, ako želiš dam link... No cijene su ti tipa 1500 kn i sl ... za bilo šta.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Internet Audio/Video (MP3, DiVX, ripanje,enkodiranje,itd.) Igranje (u zadnje vrijeme "starih klasika: Quake 3, UT, itd.) Snimanje CD-a Ponekad kad treba nest za skolu, neki esej, itd. to se napise u wordu Izrada weba i jos mnogo toga... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Marac kad vec spominjes mogli bi se svi okupit koji su zainteresirani za "sviranje frule" na nekom mjestu i odvalit se a?? Mogu ja pjeske iz vinkovaca nema beda samo reci... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Zasto pusim frulju.....zasto motam frulju...... - dio iz pjesme Carobna Frula--obavezno poslusat---- Ja sam uvijek za akciju, tko je za neka digne 11 prstiju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Da znam tu pjesmu! Sta mislite koju pjesmu su slusali indijanci dok su pljug..ovaj pusili lulu mira...jea rajt kao pusili su obican duhan ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|