|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
S čime zaljepiti heatspreader?
Evo naslov govori sve.I napomena,na spreaderu više nema sloja one "gume" več je metal pošto sam ga morao šmirglati da ga spustim da ima kontakt s jezgrom.Dakle na procu je nešto kao guma i ovo je metal,kako to zaljepiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pretpostavljam da bi dvokomponentno termalno ljepilo sredilo stvar, a sad nek drugi kazu mozda i neki bolji prijedlog. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Odlicno pitanje. Kad se sjetimo koliko sam samo ja puta imao tih problema i uvijek sam improvizirao (pokusao sam samo pastu, nakon sto se sve zagrijalo, samo bi ispalo; zatim sa gumicom koja popuca i oet sve ispadne; snalazio sam se koristeci ostale komponente, komade drveta... i na kraju sam stisnuo sa pregradom od kucista i dovidenja ![]() Ali siguran sam da postoji neko bolje rjesenje od ovoga sa drvima i cackalicama ![]() ajmo majstori javite se... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() Ja sam kupio Opterona sa skinutim HS-om i sad me zanima kako ga zaljepiti,odnosno kojim ljepilom. Tnx Srky,odličan prijedlog ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
A cijanofix ? S njime i pastom sam ljepio pasivac na gpu od 9200 i držao je što bi značilo da je otporan na toplinu no kakva je to guma gdje HS treba naljeć, tvrda ili mekana - porozna ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ako je tvrda onda bi moožda moglo jer cijanofix izjede mekšu/poroznu gumu. No kad stim zaljepiš nema više skidanja, meni se odvalio komad gpu-a sa radeta kad sam pokušao skinuti ![]() Zadnje izmijenjeno od: stuc. 12.02.2007. u 02:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Ahaaaa... e sori... ja sam mislio na pasivni hladnjak na maticnoj ploci za NB ili SB. One obicno dodju bez sarafa koji idu u maticnu plocu i uvijek su zalijepljene zvakom za chip.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja bih isto probao sa cijanofiksom, po kap u jedan i po kap u suprotni cosak, pa ako ikad pozelis opet skinut HS nece bit problem ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja isto sam na svoju x800xl u samo jedan čošak memorije kapnuo cijanofix a ostalo premazo termalnom pastom. Ja mislim da je to bolje od zalmanovog dvokomponentnog ( barem bolje drži) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Već je kasno, ali mogao si sa epoxy dvokomponentnim ljepilom... A kad smo kod toga, zašto bi ga uopće lijepio? Staviš fino pastu od ispod i ozgora, staviš coller i zdravo. Nije da će HS ispast kada ga cooler stisne. Jedino ako prodaješ, pa da ljepše izgleda ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Nije prakticno kad skida i ponovno montira cooler jel onda HS "pleše" po procu pa ga treba centrirat sa nekim predmetom tipa olovka ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|