Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.02.2007., 11:49   #1
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Reklamacija (6800GT)

Zurim pa cu skratiti koliko se moze.

Dakle crkla mi je gore navedena kartica (sig kofiguracija #1). Odnesena na reklamaciju i zaprimljena kako treba 3.2.2007. U roku od sedam dana poslata dobavljacu. Zovem danas 19.2.2007 i kaze mi zena da ce to potrajati jer oni trenutno nemaju takvu karticu kod sebe, a i dobavljac ih trenutno nema, pa kada to dobavljac posalje u Bosnu oni ce mi javiti.

E sad. Da li ja mogu od njih traziti neku drugu karticu? Ako mogu po kojem kriterijumu se bira ta nova? Po cijenu koliku sam platio 6800GT ili po zadnjoj cijeni 6800GT koju su oni imali?

EDIT: Izvinjavam se nisam vidio http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59353
Staro 19.02.2007., 13:55   #2
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
To da li mozes dobiti povrat love ili zamjenu ovisi o tome kakav je zakon za zastitu potrosaca kod tebe (ne znbam da li uopce imate tako nesto) i/ili o uvjetima jamstva koje ti daje prodavac. Isto to vrijedi i za rok u kojem su duzni reklamaciju rijesiti bilo popravkom, zamjenom ili povratom love (u HR je 45 dana, ako se dobro sjecam).
JC Denton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.02.2007., 13:20   #3
ZAHHAROW
relaksirani lemur...

ZAHHAROW's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
radim u informatičkoj firmi, i reći ću ti ovo -no way- da će ti dati neku drugu karticu u zamjenu. meni je to užasno glupo ali je nažalost istina. jedino ak imaš kakve veze ili znaš direktora. morati ćeš čekati zamjenu od dobavljača. makar ti po zakonu si oštećen, i postoji amortizacija, i povrat novca... iiitd, ali... jel. kužiš kaj oću reć.
ZAHHAROW je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2007., 11:49   #4
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Hehe evo nude mi ljudi 7900GS.
Samo ne znam da li da uzmem. Ja sam svoju platio 649.00KM i dobio garanciju 360dana (ni jednu cijelu godinu), dok leadtek daje na svoje kartice cini mi se 2 godine. To znaci da njihova firma garantuje za taj proizvod a ne proizvodjac.
Juce su me nazvali i ona r(j)adni koja me nazvala kaze fino da ne mogu nabaviti drugu idtu takvu jer se ne proizvode vise,..... te da mogu birati u tom iznosu koji sam platio neku drugu. Ja odma ko iz topa kazem X1900XT koju imaju na lageru, na to ona kaze vidim da joj je cijena 649.00KM moze, samo cemo morati sacekati da direktor dodje i potpise papirologiju i sve gotovo. Ja sav srecan odem u skolu i kada sam se vratio oni mene ponovo zovu.
Opet me zove ista ona jadnica i akze da je direktor dosao i rekao da mogu uzeti karicu koja je kostali 649.00KM prije godinu dana (kada sam ja kupio svoju) na sta ja ostanem u cujenju. Kaze ona meni ova koju si ti trazio (X1900XT) je tada kostala preko 1000KM sto mi je nekako nekako previse, ali ajde. Zena mi potom objasni kako je direktor rekao da mogu dobiti 7900GS (koja sada kod njih kosta 430KM, a svuda drugo 390 max) zato sto je ona prije godinu dana kostala 649.00KM (iako se ta graficka pocela proizvoditi tek u 9. mjesecu 2006. a ja sam svoju kupio u 2. mjesecu 2006.).
Pitam ja nju tza povrat nova keze ne moze. Ja nju pitam zasto. Kaze ona zato sto si donio karticu na reklamaciju SAMO SEDAM DANA PRIJE ISTEKA GARANCIJE.

Sad ne znam da li da uzmem ovo sto mi nude ili da se ganjam sa njima za onih 220KM jer smatram da oni garantuju za karticu (jer su mi dali 360dana garancije sto nije ni blizu onome sto proizvodjac daje).

Izvinjavam se na ovolikom postu, ali moram se posavjetovati sa vama da vidim sta da radim. Sto se tice cekanja cekam vec 26 dana tako da mi nije bitno hocu li cekati jos toliko, jer su me toliko iznervirali da bi ih sada najradije sve redom nabio na kolac.
Staro 01.03.2007., 12:03   #5
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Uzmi 7900GS i ok,pušiš tu neke pare,ali ok je to grafa;a i ako se budeš ganjao sumnjam da ćeš to izganjati,barem ako ne kupuješ na veliko nego kao "fizikalac" - aka fizička osoba.

Dakle uzmi grafu i bježi,bježi,bježi...

A onih 220KM... Nebu od toga ništa;ali tko ga hebe...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2007., 13:11   #6
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
jbg... kod nas bi ti morali dat tu X1900 ili sve pare nazad. Zato sto nemaju identicnu karticu kakvu si ti reklamirao.

A ja samo pozeljet mogu 7900GS, tako da ne bi ni sekunde razmisljao
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2007., 17:18   #7
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
jbg... kod nas bi ti morali dat tu X1900 ili sve pare nazad. Zato sto nemaju identicnu karticu kakvu si ti reklamirao.

A ja samo pozeljet mogu 7900GS, tako da ne bi ni sekunde razmisljao
***i ga. Da se bar jos uvijek 7900GT proizvodi pa da im trazim da mi to nabave ili da se ganjamo do inspekcije, ali posto je stanje takvo kakvo jeste izgleda da ce ipak pasti 7900GS.

Jedino sto cu ja opet ispast oderana ovca po ko zna koji put.

BTW Moze li mi neko reci kolika je bila zadnja cijena 6800GT (moje bivse)? Nisam je dugo vidio na cjenovnicima, u stvari jesam prije mjesec-dva u HGspotu, ali mi se cini da su stavili pogresnu cijenu (bila negdje oko 550-600KM).

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 02.03.2007. u 18:08.
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2007., 18:05   #8
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Jedino sto cu ja opet ispast oderana ovca po ko zna koji put.
a cuj... puno nas je takvih. Nikad necu zaboravit kak mi se raspala memorija za laptop i usput pokidala slot na laptopu... naravno, nista mi nije priznato.

Al neka ih, iduci tjedan idem po novi komp... svaku komponentu cu pregledavat sat vremena i pitat da mi pokazu prije nego kupim
Staro 01.03.2007., 21:26   #9
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Raspala ti se memorija,i još i utor... Pa to mora da je samo od sebe,a nije sigurno nikome laptop (od tebe ili tvojih) ispao (i da ti nisu to priznali...)

Inače se zna mema raspadati... NHF

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 10:00   #10
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Ujaaaa.
Moze li mi neko reci koliko je zadnji put kostala 6800GT NOVA?
Oglas

Oglas
Staro 02.03.2007., 11:53   #11
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Citiraj:
Autor Ozy Pregled postova
Raspala ti se memorija,i još i utor... Pa to mora da je samo od sebe,a nije sigurno nikome laptop (od tebe ili tvojih) ispao (i da ti nisu to priznali...)

Inače se zna mema raspadati... NHF
hehe zvuci bolesno a

nisam u detalje objasnio, al evo sad sam se svega sjetio i tolko nazivciro da moram napisat opet

znaci kupio sam laptop i memoriju u ve-milu. Nakon nesto manje od godinu dana, odem na more i tamo crkne memorija. Trebo mi je lap da prebacujem slike sa fotica, izvadim memoriju i na 3,4 pina se otkine pozlaceni dio koji usput pokida i pinove na slotu na lapu. Mislim nisam konj, znam mjenjat memoriju na lapu. A u IBM servisu mi je covjer rekao da je to kineska memorija (a koja nije? ) i da je jednostavno nekvalitetna bila i eto.
e sad, ja nisam odma vidio da je slot pokidan, pa sam odustao jer mi u ve-milu nisu htjeli priznat garanciju. To sam tek otkrio dosta dugo nakon toga kad sam kupio novu memoriju Da sam odma vidio ne bi to tako zavrsilo.

sry sto zagadjujem topic

@milentje: zasto ne uzmes 7900GS? ne vrijedi se sad natezat s njima, a to je odlicna grafa
Staro 02.03.2007., 12:24   #12
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
@milentje: zasto ne uzmes 7900GS? ne vrijedi se sad natezat s njima, a to je odlicna grafa
Sada jednostavno necu iz principa (ne zato sto ste mi vi rekli, nego zato sto oni sad jos vise seru). Pored toga sto bi mi UKRALI 220KM, pazite sad dobro, NECE DA MI DADNU GARANCIJU NA NOVU GRAFICKU.
Obrazlozenje: Vec si jednom dobio garanciju na taj proizvod.(neznam kojeg bi smajlija vise stavio na ovakvu izjavu)

Sad bas gledam Sl. list i nasao sam neke stvari zbog kojih bi od njih mogao traziti X1900XT ili 650KM u kesu, a ako to nece onda tuzba i zdravo, jer necu da po xyz put ispadnem ovca i idiot i da mi se jos smiju kako su me preveslali.
Staro 02.03.2007., 15:45   #13
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Sada jednostavno necu iz principa (ne zato sto ste mi vi rekli, nego zato sto oni sad jos vise seru). Pored toga sto bi mi UKRALI 220KM, pazite sad dobro, NECE DA MI DADNU GARANCIJU NA NOVU GRAFICKU.
Obrazlozenje: Vec si jednom dobio garanciju na taj proizvod.(neznam kojeg bi smajlija vise stavio na ovakvu izjavu)

Sad bas gledam Sl. list i nasao sam neke stvari zbog kojih bi od njih mogao traziti X1900XT ili 650KM u kesu, a ako to nece onda tuzba i zdravo, jer necu da po xyz put ispadnem ovca i idiot i da mi se jos smiju kako su me preveslali.

Normalno da ne daju garanciju za zamjensku robu, odnosno dobijes garancije onoliko koliko ti je ostalo od stvari koju si prvotno reklamirao, jer bi tako moglo ići u nadogled (reklamiraš pri kraju garantnog roka).

Ako ti se da natezati za X1900XT:
(koje su to nebuloze da je koštala toliko i toliko prije godinu dana)?
Ti imaš račun u kojem si platio XYZ iznos za grafičku i oni ti imaju dati u zamjenu istu, ako ne istu onda neku drugu kojoj je TRENUTNA cijena u dućanu XYZ (ili više pa da nadoplatiš razliku).

Ako ti se neda natezati onda uzmi 7900GS i nemoj kupovati vise u tom ducanu.
Staro 02.03.2007., 16:07   #14
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Normalno da ne daju garanciju za zamjensku robu, odnosno dobijes garancije onoliko koliko ti je ostalo od stvari koju si prvotno reklamirao, jer bi tako moglo ići u nadogled (reklamiraš pri kraju garantnog roka).

Ako ti se da natezati za X1900XT:
(koje su to nebuloze da je koštala toliko i toliko prije godinu dana)?
Ti imaš račun u kojem si platio XYZ iznos za grafičku i oni ti imaju dati u zamjenu istu, ako ne istu onda neku drugu kojoj je TRENUTNA cijena u dućanu XYZ (ili više pa da nadoplatiš razliku).

Ako ti se neda natezati onda uzmi 7900GS i nemoj kupovati vise u tom ducanu.
Zakon striktno trazi novo jamstvo, barem u RH. Isto tako, nema bas zezancije ni s cijenom.

ZOO:

Produljenje jamstvenog roka

Clanak 425.

(1) U slucaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lisen uporabe stvari.

(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvrsena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teci ponovno od zamjene, odnosno od vracanja popravljene stvari.

(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok pocinje teci ponovno samo za taj dio.

Teoretski, da, jamstvo mozes imati u nedogled.
Staro 02.03.2007., 16:09   #15
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Vidi, vidi zanimljivo , koliko sam bio upoznat trgovci nisu (barem dosad) imali tu praksu.
Staro 02.03.2007., 16:13   #16
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Vidi, vidi zanimljivo , koliko sam bio upoznat trgovci nisu (barem dosad) imali tu praksu.
Pusti ti to, zakon je jedno, praksa drugo. Zakon je takav vec brdo godina, samo to ljudi (mozda srecom) ne znaju.
Staro 02.03.2007., 17:02   #17
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
da to vrijedi ako dobijes isti takav proivod nazad ili popravljeni proizvod. A ako trazis drugi proizvod, taj ti treba imat svoje jamstvo neovisno o necem drugom, pogotovo ak uzmes da ti trebaju vratit pare i to tocno onoliko koliko si platio ak nemaju zamjensku grafu. To sto oni nude 7900gs je cista prijevara jer razliku u cijeni oni pospremaju u džep.

Ja bi ustrajao u tome da mi daju neku robu u iznosu koji sam platio ili pare.
Staro 02.03.2007., 18:18   #18
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Bas fino to kod vas, zato vec neko vrijeme kupujem u S. Brodu i u HGspotu u Banja Luci. Imate zakone o ovakvim stvarima i imate Udruzenje za zastitu potrosaca, cega kod nas ni u snu nema.
Cekam sad starog da dodje kuci da vidim sa njim sta cemo i kako cemo, jer mene svaki odlazak u Sarajevo kosta 50KM (benzin). Inace mi starci predlazu da uzmem ovo sto mi nude i da se vise ne prepirem sa njima, mada sam ja toliko iznerviran i bijesan pa bi mogo i sa starcima zaguzvat oko ovoga.

Nisam vise pri sebi. Odo malo odmorit od ovog svega pa cu ih sutra zvati i odmah traziti direktora (onog creepa koji mi nije dao ATi karticu) pa cu s njim malo porazgovarati.

Mnogo vam hvala na svim dosadasnjim odgovorima. I evo svima po jedna
Staro 02.03.2007., 20:37   #19
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Zakon striktno trazi novo jamstvo, barem u RH. Isto tako, nema bas zezancije ni s cijenom.

ZOO:

Produljenje jamstvenog roka

Clanak 425.

(1) U slucaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lisen uporabe stvari.

(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvrsena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teci ponovno od zamjene, odnosno od vracanja popravljene stvari.

(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok pocinje teci ponovno samo za taj dio.

Teoretski, da, jamstvo mozes imati u nedogled.

WTF?? hoces reci da moja cura koja je neki dan dobila sa reklamacije identicnu NOVU graficku, ima na nju garanciju ponovno 2 godine?

jer, njoj su rekli da ne moze tako, nego sa stara garancija nastavlja. Kako protiv ovog bezobrazluka? Jel bi trebala odma reagirati ili ako se slucajno grafi nesto desi da onda to rjesava?

hvala
Staro 04.03.2007., 13:56   #20
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
WTF?? hoces reci da moja cura koja je neki dan dobila sa reklamacije identicnu NOVU graficku, ima na nju garanciju ponovno 2 godine?

jer, njoj su rekli da ne moze tako, nego sa stara garancija nastavlja. Kako protiv ovog bezobrazluka? Jel bi trebala odma reagirati ili ako se slucajno grafi nesto desi da onda to rjesava?

hvala
Ako je dobila nesto potpuno novo, da, novo jamstvo. Posebno ako je kartica kupljena kao samostalan dio, ne kao dio racunala u kompletu. Problem je samo sto neki ne zele niti cuti dok im ne zaprijetis.

Treba odmah reagirati, sad sumnjam da ce imati ikakvog uspjeha.
Staro 04.03.2007., 14:45   #21
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
ako dobiva drugu graficku znaci ne istu onda se dobiva i nova garancija znaci ako je dobila novu grafu ima dvije godine garancije i to je to a ti spomeni nekome majku ako kaze drugacije .

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2007., 15:24   #22
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

a tako... ali ona je dobila identicnu grafu, ali novu. Znaci garancija se u tom slucaju samo nastavlja.

Iako se iz ovoga:

Citiraj:
...da zakljuciti da nema veze jel drukciji proizvod ili isti, ako je novi garancija ide ispocetka.

e jbes nase poluzakone!
Staro 04.03.2007., 21:23   #23
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
a tako... ali ona je dobila identicnu grafu, ali novu. Znaci garancija se u tom slucaju samo nastavlja.

Iako se iz ovoga:

...da zakljuciti da nema veze jel drukciji proizvod ili isti, ako je novi garancija ide ispocetka.

e jbes nase poluzakone!
Nema tu poluzakona, samo polucitanja.

Naravno da ide novo jamstvo, jasno k'o dan. Samo, to firme bas ne vole cuti...
Staro 04.03.2007., 21:51   #24
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

ok, jos nesto ako slucajno netko zna. Treba li ona imati neki papir gdje to tocno pise da firma daje nanovo jamstvo, ili se u slucaju potrebe moze zaliti ili po potre bi reagirati odredjenim institucijama?
Staro 04.03.2007., 22:09   #25
Gadoschi
Banned

Datum registracije: Oct 2006
Uvijek dosad na uvaženu reklamaciju ako proizvod nije popravljiv dobiješ samo nastavak garancije produžen za vrijeme čekanja na popravak odnosno zamjenu.Nisam još čuo da bi netko za zamjenjen proizvod dobio novu garanciju.Naravno papiri su novi zbog ser.broja i sl.
Gadoschi je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2007., 22:43   #26
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Gadoschi Pregled postova
Uvijek dosad na uvaženu reklamaciju ako proizvod nije popravljiv dobiješ samo nastavak garancije produžen za vrijeme čekanja na popravak odnosno zamjenu.Nisam još čuo da bi netko za zamjenjen proizvod dobio novu garanciju.Naravno papiri su novi zbog ser.broja i sl.
Nisi to cuo jer do sada firme bas to i nisu postovale, nazalost. Srecom, to je danas sve cesci slucaj kod "velikih" kuca, posebno nakon sto je i DI poceo raditi nesto po tom pitanju.
Staro 04.03.2007., 22:44   #27
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
ok, jos nesto ako slucajno netko zna. Treba li ona imati neki papir gdje to tocno pise da firma daje nanovo jamstvo, ili se u slucaju potrebe moze zaliti ili po potre bi reagirati odredjenim institucijama?
U takvim slucajevima sve sto treba je novi jamstveni (jamcevni) list.
Staro 05.03.2007., 00:09   #28
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

sto je DI?

znaci nista od toga... a nek im bude, tjesi me to sto sa svima tako postupaju. Pa mislim i tako dobiju od proizvodjaca novu garanciju.
Staro 05.03.2007., 09:42   #29
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
sto je DI?

znaci nista od toga... a nek im bude, tjesi me to sto sa svima tako postupaju. Pa mislim i tako dobiju od proizvodjaca novu garanciju.
DI - Drzavni Inspektorat.

A sto se tice ovog o proizvodjacima - u pravilu na zamjensku opremu oni NE daju novo jamstvo. U tome i jest bit problema. Nasi zakoni su po pitanju korisnickih prava puno bolji nego sto vendori omogucuju. Stoga i postoji to "zakidanje" na jamstvu.
Staro 05.03.2007., 12:46   #30
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Ako je tako, onda uopce nemam moralnog opravdanja trazit novu garanciju

Iggy, jesi ikad dobio nanovo garanciju na taj nacin? Ili samo poznas zakone :P Ne znam stvarno koliko je onda moguce da to prodje, makar i nazivali DI...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno