|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
AMD Athlon OC-pomoc??
Ovako imam komponente koje imam vidite u sigu i sad na maticnoj nemam u biosu za OC pa podizem frekvenciju nego imam na maticnoj one swich kojoj odredjujem FSB!!! sada mi je 11.5 x 166 i mogu stavit da mi bude 11.5 x 200 = 2300Mhz ali kad stavim FSB na 200 onda mi se upali komp i smao zacrni se slika!! u cemu je problem?ja mislim da mu trebam dignut voltazu da bi mogo radit jer mislim da moze on radit na toj frekvenciji imam dobre komponente za rad na toj frenkvenciji ali u biosu nemam za podizanje voltaze????: bonker : Sta sad da radim??jel bi pomoglo da bios updat-am dali bi onda mozda dobio u biosu da mogu dizat voltazu i to?? Evo moje pitanje je kako da napravim da mi radi na tih 11.5 x 200 = 2300Mhz?? I da kupio sm 512 DDR Super Talent CL2 i pise 400Mhz a rade na 200?? Ajde vi znalci pomagajte?? Evo slike za malo detaljnije stvari da vidite: ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Oct 2006
|
imaš ddr3200.....200mhz da...ali ddr što je 400mhz...Tako da je s ramom sve ok! Da u pravu si trebalo bi updejtat bios(možda su stavili opciju za dizanje voltaže)ili skinut neki moddani bios ako postoji za tu ploču koji če ti to omogučavat! A probaj i prije tog sveg dignut i voltažu chipseta....ako imaš mogučnosti u biosu! Pripazi i na hlađenje...box cooler bi to trebao hladit....ali od boljeg coolera glava ne boli! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Za proc cu si kupit nemogu sjetit kako se zove sad ***iga!!! nisam nikad bios update ti to mogu naci na asusovoj stranici?? nemogu uopce voltazu dizat ni frekvencijuni nista!! Rame kad sam kupio pise 400Mhz a rade na 200Mhz i mislim da bi bes problema onda mogo proc radit na 11.5 x 200= 2300Mhz jel tako?? Kad stavm da radi onda kad upalim komp samo bude crna slika sto ja pertpostavljam moram voltazu dignu malo ili sta?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ej ja to pojma nemam i strah me da ne s***em nesto jer nisam nikad radio!! evo ti slika mog biosa kojeg trenutno imam pa ako mozes da mi das link gdje da skinem pravi novi bios?? I kad skinem neznam kako da gaupdate-am jel moram to u DOS-u radit i kako?? Kd bi to sve napravio jel bi onda mogo napravit da mi radi na tih 200Mhz FSB tj. na 2300Mhz?? Ovo u vezi biosa nemam blage veze kad nikad nisam radio!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Oct 2006
|
http://www.driverslab.com/downloads/...0_XP/8084.html taj skini Description: 1.Support new CPUs. Please refer to our website at: http://www.asus.com.tw/support/cpusu...pusupport.aspx 2.Update Easy Flash Utility to version1.09 Before proceeding with your driver installation we suggest you make sure you are installing the latest version available and for the appropriate model/revision and Operating System. We strongly suggest following 'readme' instructions for installing drivers when available. Often restarting your system will be necessary for the new driver to become active and start functioning properly. You can check back regularly for new updates at TechSpot's Drivers Section or stop by our frontpage on a daily for the best technology information on the web. ak neznaš postupak za stavljanje novog biosa..prepusti to nekome ko zna!ili neka ti to na servisu naprave!Ako si pak hrabre ruke budemo ti probali pomoč! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hvala na linku!!! Iskreno prpa me skroz jer mogu cijeli komp s***at sta cu onda?? Neznam ako ces mi pomoc i govorit kako i sta moram onda cu napravit jer ja sam to se ne usudim nisam nikad radio a necu da s***em!!!: hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pročitaj dobro prvi post u ova 2 treada pa ćeš ti neke stvari bit jasnije. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6829 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6972
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
MA cito sam to jos prije!!! Ma najbolje da ja nista ne diram da nebi nesto s***o kad to nisam nikad radio a zeznuto je!!! Kad u biosu nemam za podizanje voltaze a komponente imam da bi radio na tj frekvenciji znaci nesto ga koci jer bude smao crna slika kad stavim na 200 FSB!!! ma nema veze nek bude onda ovako bolje ovkao nego da s***em: bonker2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Evo malo detalja o ploči: http://www4.dealtime.com/xPF-ASUS-As...www.google.com Dakle zaboravi ikakav klok sa tom pločom, moj savjet. Razlozi: Relativno slab čipset, bios nema opciju za dizanje voltažu, ram radi na max 333 (možda bi išao malo više) itd itd. Za neki OC ti treba druga ploča.
![]() |
![]() |
#14 |
Strichek Moderator
|
CPU:RAM 1:1 FSB 200: DDR 400 ![]()
|
|
Oglas
|
|