Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.02.2007., 16:27   #1
corsa
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
TEST PROGRAM?

Koji je najbolji program za testiranje ispravnosti računala (procesor,matična itd.) Pri tome,da nije nešto posebno kompliciran.Mislim da imam problema s matičnom ili procesorom jer mi se komp smrzava,do sad nedugo bilo je sve o.k. Memorija mi je nova.Htio bi znati s kojim programom mogu dokučiti što nije u redu.Hvala vam unaprijed.
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 16:37   #2
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ako misliš na testove stabilnosti, onda bi ti preporučio: OCCT, S&M, StressPrime 2004, SuperPI, MemTest...
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.02.2007., 16:39   #3
amd freak
Guest
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
K tome još dodaj 3dmark 2001,2003,2005,2006 za grafiku.....pcmark2004,2005....PIFAST....itd!
amd freak je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 16:57   #4
corsa
Premium
Moj komp

koji od ovih programa direktno može ukazati na hardware s problemom? Ili najjednostavnije prikazuje problem?
Staro 16.02.2007., 17:00   #5
amd freak
Guest
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Nijedan ti neče vjerovatno sve istestirat!...Možda pcmark jedino..jer testira sve odjednom....Pa ti muči hardwer....tj.komponentu po komponentu da bi vidio dal 100% radi svaka kako treba!
amd freak je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 17:04   #6
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Kako amd freak reče nijedan nemože sve istestirati, ali npr.OCCT...testira stabilnost procesora...ako se sruši, onda nešto sa procesorom nije u redu, MemTest, memorija itd...
OCCT ti po defaultu testira stabilnost pola sata, no ti to možeš promijeniti, najbolje bi ti bilo pokrenuti StressPrime (ako imaš dualcore, i dvije instance) pa staviti ga par sati da vrti...
Nego, jel tebi komp nestabilan kad je OC-an, ili je to na default taktovima?
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2007., 17:05   #7
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Niti jedan ti neće reći kak riješit problem. Memtest ti može reći dal je memorija neispravna ili nije. Sve ostalo ti je čisto nagađanje jer ti baci error i samo ti time veli da nekaj ne valja. Što? To moraš sam izmjenom djelova otkriti (kad izmjeniš, onda opet pokreneš test i ako sve radi, taj dio koji si izmjenio nije u redu).

3Dmark može pokazati da i grafa nije u redu, ali opet, on može puknuti i zbog više razloga...

Sve ti je to li-la, ali velim, memtest i sa njime jedino možeš izbaciti jednu stvar da ne valja jer samo to i testira - memoriju.

P.S. Fula si podforum. Ovaj dio je za sastavljanje konfiguracija, a da si malo pogledao sticky u ovom podforumu, to bi vidio. Domy je lijepo napravio sticky sa svime time u podforumu "hardverski problemi" => http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58941

Koristi malo tražilicu prije nego postaviš neko pitanje i pogledaj sticky-je
Staro 16.02.2007., 17:11   #8
corsa
Premium
Moj komp

Sory Vuco! No svejedno hvala jer ste mi puno pomogli,a sada idem malo isprobavati vaše savjete.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno