|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
TEST PROGRAM?
Koji je najbolji program za testiranje ispravnosti računala (procesor,matična itd.) Pri tome,da nije nešto posebno kompliciran.Mislim da imam problema s matičnom ili procesorom jer mi se komp smrzava,do sad nedugo bilo je sve o.k. Memorija mi je nova.Htio bi znati s kojim programom mogu dokučiti što nije u redu.Hvala vam unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Kako amd freak reče nijedan nemože sve istestirati, ali npr.OCCT...testira stabilnost procesora...ako se sruši, onda nešto sa procesorom nije u redu, MemTest, memorija itd... OCCT ti po defaultu testira stabilnost pola sata, no ti to možeš promijeniti, najbolje bi ti bilo pokrenuti StressPrime (ako imaš dualcore, i dvije instance) pa staviti ga par sati da vrti... Nego, jel tebi komp nestabilan kad je OC-an, ili je to na default taktovima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Niti jedan ti neće reći kak riješit problem. Memtest ti može reći dal je memorija neispravna ili nije. Sve ostalo ti je čisto nagađanje jer ti baci error i samo ti time veli da nekaj ne valja. Što? To moraš sam izmjenom djelova otkriti (kad izmjeniš, onda opet pokreneš test i ako sve radi, taj dio koji si izmjenio nije u redu). 3Dmark može pokazati da i grafa nije u redu, ali opet, on može puknuti i zbog više razloga... Sve ti je to li-la, ali velim, memtest i sa njime jedino možeš izbaciti jednu stvar da ne valja jer samo to i testira - memoriju. P.S. Fula si podforum. Ovaj dio je za sastavljanje konfiguracija, a da si malo pogledao sticky u ovom podforumu, to bi vidio. Domy je lijepo napravio sticky sa svime time u podforumu "hardverski problemi" => http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58941 Koristi malo tražilicu prije nego postaviš neko pitanje i pogledaj sticky-je ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sory Vuco! No svejedno hvala jer ste mi puno pomogli,a sada idem malo isprobavati vaše savjete. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|