|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Bok. Imam «malih» problema oko instalacije grafičke. Kupio sam u HG-spotu grafičku Geforce4tm mx440 (128 bitna 64MB DDR-a, 8X AGP), od nekog proizvođača PINE iz Kine, na preporuku prijatelja kojem «savršeno» radi. Meni ste stalno Windowsi XP smrzavaju nakon minutu rada, te kad ih podignem ponovo, jave mi da grafička pravi probleme. Nakon nekoliko puta mi se čak niti ne žele više podići, pa makar i izvadio grafičku i vratio sve na staro ( akcelerator sa matične). Tada slijedi iznova instalacija WinXP, umetanje grafičke i sve po starom, samo što se zna još čudnije rušiti. Imam matičnu ploču Matsonic MS8308EP(266), koja podržava 4X AGP, AMD duron 1100, 300W napajanje, 120 GB HD, 512+128 MB SDRAM-a, Stavio sam novi BIOS, i sve živo iskušao…al ne vidim sto bi moglo biti?… Osoba koja radi tamo mi je rekla da za tu grafičku nije potreban hladnjak?… Jel mi netko može pomoći???..pliz…što bi moglo biti?… Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Hladnjak bi trebao biti, makar pasivan. Ne bi ti se smjelo rušiti čim digneš windowse. Meni se čini da je ili grafička u banani ili matična ploča. Jer si i sam rekao da ti se nekad ne želi uopće dignut. Jel ti tuli pc speaker kad upališ komp, a on se ne diže? Probaj uzet svoju grafičku i stavit je u prijateljev komp i uzet njegovu i stavit u svoj. Tako češ najbolje vidit da li je do matične ili grafičke
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
problem ti je vrlo lako u matsonic ploci...nazalost kolko p[ara tolko mjuze |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
..mm...digne se meni sustav al kad pocne windowse ucitavati onda se blokira na pola i ostane crni ekran... Nisam siguran da je maticna problem, jer je prepoznala graficku bez problema, kao i windowsi. Nakon prvog pokretanja novo instaliranih windowsa, slika izgleda jako mutno, no nakon instalacije drivera dolazi do blokade nakon minutu do dvije. Ponekad se pojavi plavi ekran gdje windowsi upozoravaju na neku gresku te da su se sami ugasili zbog opasnosti, ponekad jave da graficka pravi probleme, ponekad mi se pojavi natpis u plavom ekranu da je "graficka zaqlavila u beskonacnu petlju". Ne znam kako komp reagira kad je preslab napon?..ili dal je moguce da maticnoj ne radi samo AGP kako spada (inace je sljakala bez ikakvih problema) i dal to onda spada u garanciju. Jer cudno bi mi bilo ako sam kupio maticnu i graficku i sad to ne odgovara jedno drugome te sad moram kupovati nesto novo od toga dvoje?. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
matsonic matična? kad imaš takvu matičnu, automacki ti je osigurano mjesto u raju.. (po onoj - mučenici idu u Raj - ali ne po novi laptop) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
imam i ja 8308ep i mogu reci da je veliko sra..e win blokira,rusi se................
![]() |
#7 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Za M@rka : Prodaj taj kramp od matsonic ploče za 100-200kn , koliko uspiješ dobiti , uzmi 250kn i kupi u Links.hr ecs k7s5a pro! , ploča je stvarno odlična, a ne košta puno.
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Onda može biti da je matična skviknula. Daj mi samo reci kako radi na čistoj instalaciji bez drivera? Si siguran da te detonatori ne zezaju? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
izgleda da je ipak maticna, otici cu u Ve-mill sutra, valjda mi nece praviti probleme da mi daju novu maticnu ili da mi zamjene za neku drugu... Imal ko kakvih iskustava s njima?.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Vole podvaliti stari HW pod novi Skoro nikada nemaju na skladištu ono kaj treba zamijeniti Postoji mogučnost zamijene za neku drugi HW u istoj vrijednosti - samo zbog ovoga ocijena je 2+ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
..nastavak problema... dali su mi u Ve-milu novu maticnu, al isti problem je ostao!!!..dam... Vratio sam im ponovo plocu pa ce oni napraviti neke testove... valjda mi nece nista naplatiti ako kojim cudom kod njih proradi!?.. Steff kod prijatelja je moja GF4 kartica radila bez problema bez hladnjaka, al razmisliti cu o tome...kad mi vrate maticnu Moze li biti problem u tome sto imam DURON 1100?... poceo sam GUBITI KOSU!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
meni to smrdi da nije iskljucio u BIOSu integriranu grafulju |
![]() |
![]() |
|
|