|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
CPU termalna pasta
Ovako trazio sam temu ali enma nigdje niko nije nis tocno rekao... Zanima me koliko debeli sloj paste staviti te kojih demenzija (dal da pokrije cijeli Cpu ili sam neki dio... Totalni sam njub, ovo mi je prvi put pa me zanima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
e sad ce pocet filozofiranje svatko ima svoj nacin stavljanja paste netko stavi na sredinu malu kolicinu paste pa pusti da ju cooler sam razmaze po procu ja osobno koristim zilet nanesem pastu tako da potockam sitno po procesoru i onda ju potegnem sa ziletom, tako mi se najfinije razmaze |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
na sredinu stavis.. malo. ali ne premalo. neznam kako bi objasnio. ja stavim na sredinu od oka dovoljno da kad se razmaze pokrije taman cjelu povrsinu coolera. ili potrazi slike na netu ili pitaj nekog da ti to napravi prvi put pa ces znat za ubuduce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Nebi mi nitko to znao napravit (osim jednog koji nece ![]() Ima li jos nes na kaj trebam pazit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako ces stavljat na ovog Athlona iz sig-a, dobro ti je covjek rekao. Stavis na sredinu proca kolicinu paste velicine zrna rize i cooler ce sam pod pritiskom optimalno rasporedit pastu. Razmazivanje paste po procesoru sa zatvorenom jezgrom po meni (testirano) nije bas najbolje rjesenje, jer uvijek ostane zracnih dzepova.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Fakat sry ako ima ali ja niti jednu nisam nasao... Jesam debil ali nakon 10 puta nasao bi bar nesto... Nije vuco taj ali nema veze evo idem sad to napravit odlucit cu se za jednu od metoda tijekom izvrsavanja postupka: roller : Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Mislim, ovisno kakva je baza, no kod mene su razlike sa pastom (zrno GMO riže na sredini pa onda coolerom razmazat) i bez nje, 1-2°C. Nažalost, ja neznam Gen1us-a niti smo pričali... Mada, zadnjem kojem sam stavljao nanovo pastu (zalmanovu od VF700) je navodno digla temperature za malo manje od 10°C (naprema pasti koja se dobije sa freezerom64 PRO) ![]() Ali velim, kod mene je razlika puno manja, imao ja paste ili ne (i ja još koristim neku koju sam dobio đabe, ali je slična Ceramique).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Just don't give a fuck
|
Evo da se i ja nadovežem. Meni se dosad najučinkovitijim pokazalo nanest količinu veličine već spomenutog zrna riže na podnožje hladnjaka. Tada ga najlonskom vrećicom treba razmazati cijelom površinom hladnjaka. Kada je potpuno razmazan, treba ga materijalom koji ne ispušta vlakna obrisati. Na bazi hladnjaka su tad zapunjene čak i mikroskopska nesavršenstva. Površinu procesora također treba par puta proći već spomenutim materijalom, da se uklone eventualne "smetnje". Tad se na sredinu istisne "zrno riže" termalne paste. Hladnjak prilikom postavljanja na cpu zakretati za par stupnjeva da se pasta razmaže u što tanji flic. P.s. Površinu cpu-a nikako ne dirati prstima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Evo napravo sam i to sad dali sam sj**ao il ne vidjet cemo...cini mi se da sam mozda previse paste stavio ali ona je u tankom sloju i ostavio sam (posto sam mazao na cpu) sa strane jedno 4 milimetra praznog mjesta jer sam se bojao da to nebi iscurilo prilikom stavljanja proca dolje i da se nebi boga pitaj kaj desilo... temp je sada nekih 28 idele a torture test cu sad staviti mada mislim da treba par dana da se pasta razradi... Jel se moze kaj zeznut ako nisam cijeli proc pokrio (govorim o onih par mm na rubu) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne može, jezgra itako nije do samog ruba IHS-a nego samo jedan manji pravokutnik u sredini. Zbog toga se i stavlja "zrno riže" jer nema potrebe stavljat pastu na cijeli IHS...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Dodao bih jos ispred svega: povrsinu procesora i bazu hladnjaka obrisati maramicom od stare paste i necistoce i nakon toga gumicom za olovku skinuti masnoce, prljavstinu i eventualne ostatke stare paste koje nikakva maramica ne moze skinuti.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ja sam obično stavljao samo zrno riže i pokazalo se OK, a skidao ostatke upravo kako je napisao ^SuperUnknown^ i nikakvih problema do sada. Baš sutra stavljam pastu na Venice 3000+ :-)
![]() |
#16 |
Premium
|
Super onda... A za ovo sa gumicom mi je isto rekao jedan clan i nisam mogao se nacistit gumica non stop se zacrni... Mislim da bi trebalo biti u redu onda... A sto je deblji sloj to se slabije hladi proc jel bi to tak nekak trebalo biti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne možeš stavit ne znam koliko debelo kad će cooler istisnut višak van pa može bit sranja...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Sad za ovo da ne treba cijeli HS mazat zato što je jezgra u sredini se baš i ne slažem.Jezgra prenosi toplinu na HS,tj. na cijelu njegovu površinu pa je onda valjda logično hladiti cijelu površinu HS-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Da, samo kaj neki cooleri ne prekrivaju cijeli HS ![]() U pravilu bi onda trebali mi namazati bazu cooler-a, što ne ? Ja sam oduvijek radio da stavim veličinu zrna riže, razmažem cooler-om i to je to...Nikad visokih temperatura, nikada problema...
![]() |
#21 |
Premium
|
Mada sam procitao da neki ovdje mazu cijelu povrsinu coolera malo mi je cudno jer moja povrsina (box coolera ) je bar 2 puta veca ako ne i 3 od povrsine cpu-a- Ovo s kapljicom paste mi je malo bilo pre rizicno a mislim da nemoze nastetiti sti je u tankom sloju cijela povrsina cpu-a prekrivena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Bome moj Hyper mislim da pokriva još manje od Freezera, a bome nije to niti 1mm sa rube već dobrih pol centimetra od pokojeg ruba. Naravno, nije 50% površine, ali nekih 30% sigurno je...pogledat ću dal imam sliku...al sumnjam...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|