|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Oct 2006
|
DvD to DivX
Evo kak ja radim - startaj VirtualDubMod i NanDub pa ih ugasi. To je samo da se makne onaj početni ekran. - startaj Gordian Knot - startaj DVD Decrypter - pod Mode odaberi Ifo - odaberi kamo želiš da ga ripne i pusti ripat - zatvori DVD Decrypter - startaj DVD2AVI - otvori vobove (samo prvi, ostale bude sam povukao) - stisni F5 za preview (usput vidiš info o filmu). Ako je fps 29.97 onda uključi Video - Field Operation - Forced FILM, inače to mora biti ugašeno. ESC da prestane preview. - File - Save Project (F4) i snimi projekt. Dobit ćeš fajlove *.d2v i *.ac3 (ac3 ovisi koliko ima različitih sinkronizacija. Prvi je obično engleski - original). - zatvori DVD2AVI Gordian Knot - pod Ripping odi na Open (dolje lijevo) i odaberi d2v fajl koji si maloprije dobio. Novi prozor koji se otvorio nemoj zatvarat. - odi na Bitrate - pod Mode mora biti uključeno Calculate Average Bitrate - pod Codec odaberi Xvid (ja njega preferiram) - pod Interleaving & AVI-Overhead označi 1xac3/cbr mp3. Calculate Frame-Overhead mora biti isključeno. - pod Audio A klikni na Select i odaberi ac3 zvuk koji želiš staviti. Sada se uključilo Size, ali ti uključi Bitrate (sve to je pod Audio A) i odaberi 128 kBit/s. Mislim da bolje od 128 kBit/s ne treba, zvuk je dobar a ostat će više mjesta za video. - odi na Resolution - pod Input Resolution odaberi PAL - pod Input Pixel Aspect Ratio odaberi 16:9 ili 4:3, ovisi kakav je video. Da bi vidio razliku, u uključenom video prozoru pod View uključi Resized. - pod Crop (before resize) označi disable, a onda klikni na Auto Crop - pod Auto Resolution pomakni slider lijevo ili desno (ovisi o rezoluciji koju želiš), ali ništa se ne smije pokazati kao crveno. Preporučljiva rezolucija je 640 x nešto, ali ako treba možeš i malo smanjiti. Nemoj stavljat ipreveliku jer će slika biti grudasta. Moje mišljenje je da je najbolje između 576 x nešto i 640 x nešto (ovisi o filmu). - sad na otvorenom prozoru sa filmom klikni na Save & Encode. Možeš kliknu na Preview (da vidiš kako bi to trebalo izgledati) i zatim klikni na Save. Snimi avs fajl i možeš zatvoriti prozor s filmom (ostaje samo Gordian Knot). - odi na Encoder - klikni na Add job - pod Audio 1 odaberi MP3, 128 kBit/sec. constant Bitrate - pod XviD klikni na First Pass i odmah klikni na OK (nemoj ništa mijenjati). Isto napravi i sa Second Pass. - klikni na Add Job to Encoding Queue - pitat će te da li želiš početi kodirati. Stisni Yes i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliko muke, a sve možeš uz par klikova napravit preko AutoGK-a i još dobiješ AC3 zvuk. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|