|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Pitanja za optički pogon
Dobar dan!Odustao sam od pokušaja vraćanja u žive moj optički pogon zato kupujem novi.Pitanja koja me muče:kupujem od Dine V. Lite On-Combo ne znam koji ali javim je li ugradnja teška,mukotrpna i je li hoće Windowsi automatski prepoznati i instalirati.Ide li na ovu kunfiguraciju taj optički pogon:tvrdi disk:Maxtor 30GB,grafička:Ati Radeon 9200SE,Windows XP s Service Packeom 2,Gygabite matična ploča,256MB radne memorije,Intel Celeron D 2400 mhz hoće li ići i jel ima netko tutorial za ugradnju optičkog i kako da skinem ovaj stari?Nadam se da ne zamaram.Thanx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Izvadiš stari, isto tako uštekaš novi, staviš Jumper na Master, ako imaš još koju optiku na tom kanalu nju na slave. Upali komp i vozi, ne treba nikakva instalacija.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Kako staviti jumper na Secondray Master (tu je bio moj stari optički pogon).Lako je vama reći,izvadi,stavi kako to da nešto dodatno ne s***em na kompu.Imaj razumijevanja prvi mi je put da ugrađivam novi optički pogon.Thanx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
jumper mozes premjestati s master na slave ili cable select, a dal je primary ili secondary ti ovisi na koji kabel ga spojis, a kako ga namjestiti ti pise na przilici przilicu ti je preporucljivo imati na drugom kablu od diska i na master. I bez brige, nemas sta zeznuti.: goood : sretno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pripazi kad budeš stavljao IDE kabel (široki, tanki, obično sive boje) na novu optiku. On na jednom kraju ima žilu koja je drukčije boje od ostalih. Ta žila mora biti okrenuta prema kabelu od napajanja optike (obično desno ako gledaš od iza). Drugo ne možeš fulati. Za jumpere ti obično piše na samoj optici: MA (master), SL (slave) i CS (cabel select).
![]() |
#6 |
Registered User
|
Da znam za to ali kako namjestiti te jumpere?Ja imam taj IDE kabel jel na to misliš ili da dodatno kupim kabel?Hvala vam dečki nadam se da će sve proći u redu.Thanx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Najjednostavnije rečeno, pogledaj kako je stavljen jumper na snimaču kojeg si izvadio i stavi ga jednako na novom snimaču (staviš jumper/kratkospojnik na dva srednja pina za Slave, ili na dva desna gledajući odostraga za Master; imaš i oznake napisane). Nakon toga samo spojiš istim kablom na koji je bio spojen stari snimač i ne možeš fulati (ne zaboravi priključiti i naponski konektor).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|