|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Konvertiranje VOB datoteka u AVI
Trenutno u tu svhu korisitm SUPER v2007 i AutoGK, medjutim AVI rijetko ispada prave veličine, odnosno gotovo uvijek je veći od željenog. Naime odredim video bitrate recimo 1000 i audio 192kbps. File dužine 5:30 ispadne veličine oko 66MB. Pri 1200kBit/s trebala bi 1 sec biti velika cca. 150KB, odnosno u 5:30 (150x330 = 4950KB/1024 = 48.33MB). Kao što se vidi postoji skoro 20MB razlike. Zašto?
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
I autoGK ti nije točan?
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Suit up!
|
AGK je točan, medjutim kod njega se nemože namjestiti bitrate, nego samo veličina filea, a to mi je nezgodno jer imam dosta kratkih različitih duljina VOB-ova koje bi htio enkodirati pod istim bitrateom (a ne iste veličine jer se onda bitrate razlikuje od filea do filea). Ima onaj "quality", ali mi nije baš jasan što točno radi.
![]() |
#4 |
Junior Member
|
računaj da ti na dvd stane recimo 6 sati super kvalitete xvid.. to je 360 minutana 4,3 GB, sto je oko 12 MB po minuti.. vidi kolko je vob dugacak i odredi velivicinu file-a, umjesto bit rate-a. Tako ces uvjek imat isti average bit rate i istu kvalitetu kod raznih duljina. Mozda pomogne...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Suit up!
|
Ma znam, ali onda moram pojedinačno za svaki file, a kako ih ima 30ak nije baš zgodno pojedinačno za svakog. Mislio sam neki jednostavniji nacin tako da odredim bitrate, pa da se po tome vodi program.
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa skini si neki bitrate calculator, a imaš ga i u samom DivX/XviD encoderu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Suit up!
|
Koristeci SUPER taj bitrate mogu obisiti macku o rep jer uopce file nije odgovarajuce velicine. Ukoliko krenem enkodirati sa GK vjerojatno ce biti dobro, no onda moram sve te vobove pojedinacno analizirati i enkodirati, dok kod autogk-a mogu samo odrediti velicinu i nesto sto se zove Quality (svakog passa) koji ne daje zadovoljavajuce rezultate (na 30 je velicina filea ok, ali slike baš i ne - nema veze "premalim bitrateom zbog velicine filea"). Imate li za preporuciti neki dobar konverter gdje mogu ubaciti puno datoteka i svima im odredit bitrate za enkodiranje?
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
http://www.vidomi.com/index.php Nisam dugo radio s njim no koliko se sjećam mislim da sve datoteke pegla sa istim bitrateom no ima podešavanja da obnevidiš... Evo za XVID imaš target bitrate ( Twopass 2nd pass ), to bi trebalo biti to što želiš ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
Da ,taj programcic iako je bio revolucija u enkodiranju, ipak je malo zastario, nema vise razvoja, ne mozes stavit novi x-vid (radi samo sa isporucenim, i nekim prastarim verzijama ispod 1.0. Citiraj:
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 04.02.2007. u 17:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Suit up!
|
Ok, nema veze. Iskoristio sam AGK i stavio kvalitetu na 100 (uncompressed AVI?) Slika je izvrsna, a fileovi su 2-3x manji nego vobovi, ali nema veze lijepo stane na DVD.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|