|
![]() |
#1 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Problemi sa smrzavanjem zbog diska?
Dakle u zadnje vrijeme me prca server, zna se smrznuti iz cistog mirai HDD LEDica ostane svijetlit. Dakle, problem je ocito sa diskovima. Kablove sam zamijenio. U stroju je 7 diskova (2 PATA na ploci, 2 SATA na ploci i 3 PATA preko 2 dodatna kontrolera (ITE i Silicon Image). Event Viewer javlja: Event Type: Error Event Source: Disk Event Category: None Event ID: 7 Date: 27.1.2007 Time: 15:36:36 User: N/A Computer: PRESHOTT Description: The device, \Device\Harddisk4\D, has a bad block. Izmedju hrpe tih errora, javlja i: Event Type: Warning Event Source: Disk Event Category: None Event ID: 52 Date: 27.1.2007 Time: 12:30:29 User: N/A Computer: PRESHOTT Description: The driver has detected that device \Device\Harddisk4\DR4 has predicted that it will fail. Immediately back up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent. For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. Mene zanima kako identificirati koji je to \Device\Harddisk4\D disk? D: je DVD-RW. Hvala : cheers2
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Za prvu ruku ja bih napravio scan drugog diska. Pretpostavljam da sistem ne računa DVD pod hard disk. APP ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
|
Definiraj "drugi disk" ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
A pogledaj u biosu koji bi ti bio četvrti disk po redu kad bi mijenjao npr. boot order, pa onda probaj isključiti taj
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
UHH: hitthewa Sad mi je jasno zašto je bitno da ga odmah definiraš, jer ako je ovaj WD Caviar sa 400GB.: suicide |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
|
OK, skuzio sam da broj diska u Disk Managementu odgovara brojci 4 u: \Device\Harddisk4\D To je Hitachi od 400GB. Maknuo sam problematicnu particiju pa cemo vidjet sta ce bit dalje i kak ce se ponasat ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ajoj SU, moja sućut ak se neće dati popraviti ![]() BTW do sada sam viđao da se na diskovima IDE i/ili priključku za struju na disku, kako neki puta ima problema sa zalemljenim konektorima, pa će ih možda trebati prelemiti (osim ako nije problem u nečem drugom, elektronici ili mehanici). Ako ti fomratiranje ili slično ne bi pomoglo, mogao bi to probati ![]() (ili zadnja alternativa odnjeti ga Raku)
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
|
Hm, mislim da nije problem u tome da disk gubi napajanje, jer bi se to onda (pretpostavljam) vidjelo u Power Cycles Count atributu od SMART-a. Ma mislim da ce taj disk ici van i zamijenit ce ga vjerojatno jos 2 Barice od 320GB ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|