|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Pomoć oko e-maila
Eto,često koristim Office Outlook pa da pitam... -Ima li koji bolji i po čemu? -Kak mogu namjestiti da ak sam na netu 0-24 da mi automatski alarmira da sam primio mail? -Ako 2 kompa na 2 različite lokacije koriste isti account dali postoji mogućnost da oba kompa prime isti mail?(jer kada primim e-mail npr. doma onda ne primim na poslu) fala unaprijed! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...carpe diem...
|
e super!fala! ![]() samo ako bi mi malo podrobnije objasnio ovo svezi ostavljanja e-maila na serveru?(bilo bi super) p.s.ne koristim previše kalendar ili te neke gluposti u Office Outlooku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
M$ Outlook ti može biti minimiziran u trayu (pored sata) i može se naštimati da ti provjerava mail svakih x minuta i da javi kada je došao. Na M$ stranicama imaš čak i office sounds koji ti i zvučnom porukom upozori na novi mail. Ova opcija da ti ostavlja poruke na serveru je pod accaunt settings, more settings, advanced, "leave a copy of messages on the servers". To naštimaš na jednom kompu (ono, read only komp) a na drugom ne zakačiš tu opciju i kada na tom drugom upališ MO on ti poskida sve mailove sa servera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
...carpe diem...
|
Citiraj:
![]() p.s.ima neki program koji može provjeravati e-mailove sa Hotmaila,Gmaila? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
sad bum ga uplodal za gmail...u biti koristiš Outlook Express samo ti taj programčić puno pojednostavni upotrebu - sve ti sam popuni ti sam klik, klik i evo ti maila ![]() ![]() EDIT: GmailConfig uživaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
zloČesta maČka
Datum registracije: Dec 2006
|
kao što je već @horza napomenuo, zgodna alternativa outlooku je mozzila thunderbird. potpuno je besplatna i vrlo je jednostavna za korištenje. ako ne koristiš sve one spike iz outlooka, thunderbird će ti se svidjeti sigurno. : hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
...carpe diem...
|
"leave a copy of messages on the servers" ova opcija mi uopće ne radi jer danas sam dobio mail na poslu,ali doma nisam. e,sada,dali je to možda zbog toga što sam prek svog korisničkog imena na T-Com stranici za korisnike napravio si onu još jednu besplatnu e-mail adresu? jer npr.originalna mi je ludiprovod@zg.t-com.hr a ja sam si napravio npr. meksiko@hi.t-com.hr ajd pomozite. fala! : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovisi gdje si prvo pogledao mail i gdje si stavio da ti ostavlja kopiju. Možda najbolje staviti da ti na poslu ostavlja na serveru, a sa servera skine kad dođeš doma...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Zapravo ne postoji bolji groupware prog od outlooka, al kao sto je vec spomenuto Mozila Thunderbird je jako dobra alternativa. Cak stovise s dodatnim pluginovima Thunderbird ima takodjer kalendar, planer itd. sve sto i outlook. Al s obzirom da ti na poslu koristis Outlook onda u pravilu nema potrebe da mijenjas neki drugi, naravno uz pretpostavku da i kod kuce imas orginal outlook... Sto se tice zvukova, Outlook koristi defaultni windows zvuk za mail, koji mozes promjeniti u CP > Sounds > Change the sound scheme > New mail notification, te onda mozes odabrat bilo koji zvuk umjesto ponudjenog.
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
Da se i ja ubacim jer mi se ne da instalirat sad Outlook, kako barata s više accounta? Trpa sve u iste foldere kao OE ili je isto kao u Thunderbirdu, tj. svaki account ima svoj inbox, outbox i ostale foldere?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
Tools -> Rulers and alerts -> Email rules -> New rule ... i tam buš već skužil kak kaj funkcionira. Ako bude trebali napišem detaljnije. Sada mi se neda. Tak bar ja imam. Malo se poigraš isve bu radilo. Možda postoji i jednostavniji način ali ja znam samo ovaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
...carpe diem...
|
da opet otvorim ovu temu s obzirom da mi dobro ne funkcionira opcija Ostavljanja mail-a na serveru. naime,sve sam složio kak su gore dečki napisali ali kada mi mail dođe na poslu onda mi doma ništa ne dođe.Probao sam opciju da mi je server na poslu te obrnuto,ali opet ništa. Jel to možda zato što koristim 2.mail od T-Coma?onaj koji završava sa hi.t-com.hr Ako ne budem mogao riješiti to prek Outlooka onda nek netko kaže neki drugi program koji će mi to omogućiti jer mi je to dosta važno.Ovak moram sve dokumente kaj sam dobio sa posla prebacivati na stick i prenijeti na kućni komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Što je tako teško probati program? On ima lijepo Remote Mailbox Manager kojem i je funkcija ostavljanje ili brisanje mailova direktno sa servera...
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Pa i u Thunderbirdu imaš opciju čuvanja poruke na serveru za stalno, na određeno vrijeme ili dok je ne obrišeš iz inboxa. Ne kužim u čemu je problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne shvaćam zašto ne staviš Thunderbird. Aplikacija je odlična, meni najdraži mail klijent. Meni najnormalnije ostavlja mailove na serveru (doduše trebao bi i Outlook, ne shvaćam zašto tebi neće). Uglavnom, stavi Thunderbird i gotovo (i sam si rekao da ne koristiš druge funkcije Outlooka). |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
...carpe diem...
|
evo,sada sam malo prčao po Thunderbirdu dok sam doma i relativno je dobar i jednostavan program. istina da ovaj novi Outlook 2007 je meni nekak lijepši i navikao sam se na rad na njemu,ali budem se i na ovome. sutra ću samo vidjeti kako stoji situacija sa tim ostavljanjima e-maila na obje fronte.ak sve radi onda ga i tamo instaliram. ![]() šta ja znam...možda je problem u T-Comu.ne bi im bio prvi put. ![]() p.s.Dali postoji neka fora da se Thunderbird ili Outlook nalaze kao Tray ikonice te da na taj način stalno provjeravaju dali je mail došao? (jbg,ali ne znam ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: kalixius. 22.01.2007. u 02:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
EMP moderator
|
Nativno ne, ali ih možeš bacit u tray pomoću PowerMenua ili pak koristit neki POP checker tipa POP Peeper.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
...carpe diem...
|
e šteta kaj ne se može...ali i ovo kaj si mi dao će nekak poslužiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
...carpe diem...
|
e hvala majstore. ![]() još kad bi to i Thunderbird mogao i bilo bi super jer mi se program sve više počeo sviđati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
EMP moderator
|
U opcijama možeš uključiti da sve šalje kao HTML, itak ga danas svaki klijent čita...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
...carpe diem...
|
e zahvaljujem jer vidio sam da me je stalno to pitao dok sam slao e-mail pa mi je bilo čudno. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|