Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.11.2008., 14:07   #1
TemplarLord
Registered User
Moj komp

TemplarLord's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
T-Com resetira vezu nakon 24h?

Ahem, znači, nakon 24 sata provedena na netu, T-Com mi resetira vezu ničim izazvan. Zanima me, jel to normalno ili...?

Doma imam Kasdin 318MUI router ako to ima ikakve veze s time...

TemplarLord je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 14:08   #2
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Normalno je.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2008., 14:10   #3
thopok
Guest

Citiraj:
S obzirom da se vrijeme provedeno na internetu ne naplaćuje, korisnik se ne mora isključivati s interneta, ali 24 sata nakon spajanja (ili 30 minuta nakon što je veza neaktivna) T-Com vrši automatsko isključivanje korisnika. Nakon toga korisnik ima mogućnost ponovnog spajanja s drugom IP adresom.
A to ponovno spajanje muči baš dotični router…
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 14:38   #4
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor TemplarLord Pregled postova
Ahem, znači, nakon 24 sata provedena na netu, T-Com mi resetira vezu ničim izazvan. Zanima me, jel to normalno ili...?

Doma imam Kasdin 318MUI router ako to ima ikakve veze s time...
O boze, 99% je da je stavr u tvom modemu/routeru, tocnije imas opciju u settinzima routera da "reseta vezu" na defaultu je to svakih 24h to promjeni na recimo nikad ili na recimo 10000sati i problem rjesen, ove price o neaktivnoj vezi su smjesne.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 14:54   #5
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
nemaš ti s tim nikakve veze. Veza ti se prekida svakih 24 sata te ti se mijenja IP i ti tu ništa nemožeš osim tražiti fiksni IP i platiti.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 14:59   #6
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
nemaš ti s tim nikakve veze. Veza ti se prekida svakih 24 sata te ti se mijenja IP i ti tu ništa nemožeš osim tražiti fiksni IP i platiti.
Fascinanto mi je da nakon istog problema na TCom Siemensu (A101 ili sl.) nakon promjene postavki sa 24h na never je problem nestao.
I na ISKONu je svaki dan bio reset(neovisno dali su kompovi bili na Battlenetu ili ugaseni) oko 19h +-15min dok nismo promjenili setingse na routeru.
Staro 07.11.2008., 15:12   #7
Melani
Banned

Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Fascinanto mi je da nakon istog problema na TCom Siemensu (A101 ili sl.) nakon promjene postavki sa 24h na never je problem nestao.
I na ISKONu je svaki dan bio reset(neovisno dali su kompovi bili na Battlenetu ili ugaseni) oko 19h +-15min dok nismo promjenili setingse na routeru.
baljezgaš.Odi na user stranicu i pogledaj MaxADSL ispis spajanja te napravi screen shot i probaj opet tvrditi da tebi veza traje duže od 24h kao svima u svijetu koji imaju adsl s dinamičkom ip adresom.
veza može trajati konstantno jedino ako imaš statičku ip adresu,a takva se dodatno naplačuje.
Ali to ti je i već napisao"Facelessone"
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 15:32   #8
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Autor Melani Pregled postova
baljezgaš.Odi na user stranicu i pogledaj MaxADSL ispis spajanja te napravi screen shot i probaj opet tvrditi da tebi veza traje duže od 24h kao svima u svijetu koji imaju adsl s dinamičkom ip adresom.
veza može trajati konstantno jedino ako imaš statičku ip adresu,a takva se dodatno naplačuje.
Ali to ti je i već napisao"Facelessone"
Veza se resetira ali ne vise svakih 24h u TOCNO odrdjeno vrijeme + Ta vrsta reseta traje 10sec dok reset routera traje >1min sto dovodi do 100%tnog disconecta sa Battleneta, igrao sam DotA-u godinama pa znam tocno kako i kolko sto traje tak da nemoram gledat nikakve propagandne TCom materijale.

Uostalom neka zacetnik teme prvo promjeni postavke o auto resetu pa cemo vidjet dali sam bio u pravu.
Staro 07.11.2008., 15:36   #9
Melani
Banned

opet pričaš gluposti.Ne radi se o nikakvom resetiranju ni veze ni routera nego o normalmon reconectu koji se događa svakih 24h i traje oko 2 sec. te se promijeni ip adresa i nemože ti warcraft ostati na netu nego dobiš disconect te te drugi nazovu discerom.
ovo nisu nikakvi propagandni materijali
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Picture 1.png‎
Views:	2269
Size:	30.2 kB
ID:	8993  
Staro 07.11.2008., 15:46   #10
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
opet pričaš gluposti.Ne radi se o nikakvom resetiranju ni veze ni routera nego o normalmon reconectu koji se događa svakih 24h i traje oko 2 sec. te se promijeni ip adresa i nemože ti warcraft ostati na netu nego dobiš disconect te te drugi nazovu discerom.
ovo nisu nikakvi propagandni materijali
Opet kazem, ti brijes o jednom a ja o drugom, PUSTIMO ZACETNIKA TEME DA NAMJESTI modem/router pa cemo vidjeti ko je u pravu.

Sto se warIII tice moze podnesti istekavanje kabela do 20sec sve preko toga je disc i podnosi reconect normalno dok si u SAMOJ IGRI, tek kad partija zavrsi ti kaze U have been disconected from the server jer se koneckcija prvih 90sec vodi preko Battleneta a onda prelazi full na hosta.

Uostalom problem koji smo naceli je totalno nebitan jer sam ja uvjeren da TemplarLord ima problena sa routerom/modemom a ne sa reconecton TComa.
Zivi bili pa umrli
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2008., 16:43   #11
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Opet kazem, ti brijes o jednom a ja o drugom, PUSTIMO ZACETNIKA TEME DA NAMJESTI modem/router pa cemo vidjeti ko je u pravu.

Sto se warIII tice moze podnesti istekavanje kabela do 20sec sve preko toga je disc i podnosi reconect normalno dok si u SAMOJ IGRI, tek kad partija zavrsi ti kaze U have been disconected from the server jer se koneckcija prvih 90sec vodi preko Battleneta a onda prelazi full na hosta.

Uostalom problem koji smo naceli je totalno nebitan jer sam ja uvjeren da TemplarLord ima problena sa routerom/modemom a ne sa reconecton TComa.
Zivi bili pa umrli
Nije do modema, nego centrala svakih 24 sata ti da novu ip adresu. To se u modemu nemože namjestiti, samo ako platiš tcomu
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 16:49   #12
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Nije do modema, nego centrala svakih 24 sata ti da novu ip adresu. To se u modemu nemože namjestiti, samo ako platiš tcomu
To stoji ALI ta vrsta reconecta se niti ne primjeti(WoW ne disconecta, warIII ne disconecta, torrenti ne startaju nanovo...) dok reset konekcije u samom uredjaju traje dugo(vise od 1 min) i na puno uredjaja je stavljen na 24h i to je ovdje po meni problem, dakle ne TComov reconect jer ga istini za volju TemplarLord nebi vjerojatnoo ni primjetio posto se radi o <10sec.

Zato kazem da proba prvo autoreset u modemu ugasit pa cemo vidjeti jeli mu pomoglo, osobno znam 3 slucaja(2xIskon i 1 TCom) di je problem bio bas u tome a ne sa tih par sekundi reconectanja.
Staro 07.11.2008., 17:22   #13
TemplarLord
Registered User
Moj komp

TemplarLord's Avatar

Woah, woah, mir svi, nemam baš neki problem s time što se veza resetira, samo sam htio znati jel je to normalno, ili ako nije da zovem T-Com i da im počnem zadavat probleme.

Kao što se vidi iz slike, nakon nekoliko sekundi mi se sam ponovno spoji natrag. Nikad nisam još bio prisutan kad se to dogodilo, ali pretpostavljam da su Windowsi vidjeli da sam dc-an i automatski sami pokrenuli postupak ponovne uspostave veze. Na redialu sam stavio da čeka samo 1 sekundu pa to donekle dokazuje moju teoriju.

Staro 07.11.2008., 17:42   #14
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Kao sto sam rekao ovaj prekid od skoro 3 minute sigurno nije od strane TComa jer se vidi da izlazi iz pravilnog uzorka od 24h(a i traje predugo), TComovi reconecti su takoreci nevidljivi sto pokazuje(na slici) i traju puno krace od ovoga, ako ti ne smeta(ne igras online igrice ili sl.) pusti tako kao je a ako zelis 1 reconect od par sekundi dnevno(kojeg btw neces ni osjetiti) spoji se na router i ugasi njegov autoreset koji traje par minuta....

po mojem uvjerenju dakle ovaj "random" prekid od 2min i 47sec je cisti reset routera/modema a ne TScum maslo.
Staro 07.11.2008., 18:14   #15
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Dark Age of Camelot, Age of Conan, Warhamemr Online i Ogame...svi te disconectaju iz igre, neovisno o trajanju prekida, zbog promjene IP adrese
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 18:24   #16
Mad_Duke
Guest

Od T-Coma je reset nevidljiv??

Daj ti pogledaj malo i nauci sto se dogadja svim mreznim uredjajima koji se spajaju na jedan drugi kada taj drugi njima promjeni IP adresu i sto oni moraju napraviti kako bi se opet spojili.

Reconnect, odnosno Disconnect i Connect je isti, nema vidljivog, nevidljivog. Probaj skidati nesto sa neta ili gledati stream koji se veze na tvoju IP adresu (kao i velika vecina toga) pa pogledaj sto ce se dogoditi sa tim tvojim "nevidljivim" disconnectom.

I da, prekid je od strane T-Coma, kasniji connect od optimalnog je do mrezne opreme koja se spaja na T-Com.

Back to the basics!
  Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 18:25   #17
Melani
Banned

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Dark Age of Camelot, Age of Conan, Warhamemr Online i Ogame...svi te disconectaju iz igre, neovisno o trajanju prekida, zbog promjene IP adrese
istina i war3 također.Na originalnom battle.net-u je server host,a to o čemu ti pričaš da je user host je pvpgn mreža.
Staro 07.11.2008., 18:31   #18
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
istina i war3 također.Na originalnom battle.net-u je server host,a to o čemu ti pričaš da je user host je pvpgn mreža.
Ja ili onaj drugi?
Staro 07.11.2008., 18:33   #19
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Od T-Coma je reset nevidljiv??
Mislio sam nevidljiv prosjecnom korisniku koji ni nezna da se desio za razliku od reseta routera koji se jasno osjeti

Citiraj:
Daj ti pogledaj malo i nauci sto se dogadja svim mreznim uredjajima koji se spajaju na jedan drugi kada taj drugi njima promjeni IP adresu i sto oni moraju napraviti kako bi se opet spojili.

Reconnect, odnosno Disconnect i Connect je isti, nema vidljivog, nevidljivog. Probaj skidati nesto sa neta ili gledati stream koji se veze na tvoju IP adresu (kao i velika vecina toga) pa pogledaj sto ce se dogoditi sa tim tvojim "nevidljivim" disconnectom.
WarIII nekako to premosti(do 20 sec trajanja) ali samo nakon 90sec od pocetka partije.....kako neznam niti me zanima(da je nemoguce, NIJE).
Inace za vrijeme trajanja warIII partije se kabel od modema/routera moze FIZICKI izstekati i vratiti nakon recimo 5sec i sve normalno nastavi, kako nemam pojma.

Citiraj:
I da, prekid je od strane T-Coma, kasniji connect od optimalnog je do mrezne opreme koja se spaja na T-Com.

Back to the basics!
Znaci njemu TCom radi uz 24h reconect i radnom reconecte.......daj molim te, njemu se uz klasican 24h reconect sam uredjaj resetira svaki dan sto uzrokuje 3 min neimanja neta i naravno novu konekciju na TCom koja krece od tog trenutka STO SE JASNO vidi iz izlistaja koji je prilozio.

@segregator
Jebiga, blizzard je blizzard a ostali su konkurencija.
Staro 07.11.2008., 18:36   #20
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
a to o čemu ti pričaš da je user host je pvpgn mreža.
da, i sad mi objasni(jer stvarno neznam) kako ova vrsta spajanja prezivi reconect od par sec??
Staro 07.11.2008., 18:36   #21
Melani
Banned

drugi
Staro 07.11.2008., 18:39   #22
Melani
Banned

WarIII nekako to premosti(do 20 sec trajanja) ali samo nakon 90sec od pocetka partije.....kako neznam niti me zanima(da je nemoguce, NIJE).
Inace za vrijeme trajanja warIII partije se kabel od modema/routera moze FIZICKI izstekati i vratiti nakon recimo 5sec i sve normalno nastavi, kako nemam pojma.

kad ištekaš kabel i opet vratiš nisi promijenio ip adresu,a kad ištekaš net(kabel za adsl) se izgubi veza s isp-a što je ogromna razlika.
Staro 07.11.2008., 18:39   #23
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
@segregator
Jebiga, blizzard je blizzard a ostali su konkurencija.
Znači taj tvoj uber blizzard izlaže korisnike krađi accounta? Jer nakon promjene IP adrese meni je normalno da te igra (ili bilo koja druga usluga, npr bankarstvo/kartičarstvo) traži autentifikaciju ponovo

I daj opali sshot gdje se to namješta prekid veze nakon određenog vremena na ADSL routeru? Ja to na svom Siemens SE555 ne vidim
Staro 07.11.2008., 18:48   #24
snejk
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Normalno je da se reconnecta svakih 24h. Niti jedan provider ti nece dati stalnu IP adresu. 24h je normalno vrijeme jer je tako ocito podesen PPPoE/DHCP server.
snejk je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 18:49   #25
Melani
Banned

Citiraj:
Znači taj tvoj uber blizzard izlaže korisnike krađi accounta? Jer nakon promjene IP adrese meni je normalno da te igra (ili bilo koja druga usluga, npr bankarstvo/kartičarstvo) traži autentifikaciju ponovo

I daj opali sshot gdje se to namješta prekid veze nakon određenog vremena na ADSL routeru? Ja to na svom Siemens SE555 ne vidim
nije blizzard tu ništ kriv.
krivi su drugi.ovo o čemu on priča nije blizzardovo maslo nego http://www.gamers-heaven.org/pvpgn.html
njihovo,ali i na tom emulacijskom serveru se može odrediti dali se može spojiti nakon reconecta ili ne.
Staro 07.11.2008., 19:26   #26
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Autor snejk Pregled postova
Normalno je da se reconnecta svakih 24h. Niti jedan provider ti nece dati stalnu IP adresu. 24h je normalno vrijeme jer je tako ocito podesen PPPoE/DHCP server.
Ali njemu uz to idu jos random reconecti izmedju.....

@Melani
Dakle kako pvpgn moze "prezivjeti" promjenu IPa a nemoze restart routera, po meni samo zbog vremena potrebnog za restart koje je u pravilu iznad 2min.

Sad me zanima kako je to moguce?

@segregaton
Nije prekid veze nego nekakv reset u routeru koji sjebe sve kompove na lanu ako se ne iskljuci, za krajnjeg korisnika izgleda isto kao i da je "puko" net a u biti router ima svoje 3min slave, to je na defaultu postavljeno na 24h kao i reconect od strane providera samo dakle traje znatno dulje(ocito dovoljno da sjebe pvpgn vezu).
Staro 07.11.2008., 19:28   #27
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:

@segregaton
Nije prekid veze nego nekakv reset u routeru koji sjebe sve kompove na lanu ako se ne iskljuci, za krajnjeg korisnika izgleda isto kao i da je "puko" net a u biti router ima svoje 3min slave, to je na defaultu postavljeno na 24h kao i reconect od strane providera samo dakle traje znatno dulje(ocito dovoljno da sjebe pvpgn vezu).
mene i dalje zanima GDJE je ta opcija i kako se isključi...kod mene na routeru je nema ili je ja ne znam pronaći
Staro 07.11.2008., 19:40   #28
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
mene i dalje zanima GDJE je ta opcija i kako se isključi...kod mene na routeru je nema ili je ja ne znam pronaći
Evo nazvao sam frenda i on mi je objasnio(posto mi mreze nisu previse zanimljive pa neznam detalje) da je na nekim routerima/modemima postavka na 24h resetiranje svih LAN konekcija koje su na tome routeru i da neovisno o vezi routera na net sam router "ubije" sve veze od njega samog prema racunalu(ima) na LANU (ne na USBu) i da to traje par minuta, za to vrijeme sva racunala i routeri/switchevi koji su bili "na netu" preko tog routera su "ispali" na par minuta. Sad normalan korisnik vidi da nije na netu ali nezna zasto, ovo se dakle zamjeti za razliku od klasicnog reconecta od providera koji je jako brz.

Nadam se da je sad objasnjeno......uff
SS sutra kad ga dobijem jer ja nemam vise KASDA ili Siemens za koje znam da su to imali u opcijama.

@snejk
Napominjem da o mrezama neznam puno ali evo cisto neko moje teoretsko razmisljanje(pvpgn server):
nakon 90sec server prebaci sve na "hosta" i sad je u igri recimo 9 IP-ova i Hostov IP ja sam recimo IP br.3 123.123.123.123 i mene TScum reconecta u 2 sec na 123.123.123.111 e sad moj "komp" preko novog IPa koji je dobi instant trazi request od "Hosta" sa novim IPom(sve u par sec) jer "Host" zna da je prije koju sekundu jedan IP bas ispao van te pusti novi IP da preuzme konekciju od prije.....

Znam da je moguce da ovo nema veze sa nicim ali eto cisto logicki gledano....
Staro 07.11.2008., 19:41   #29
snejk
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Ali njemu uz to idu jos random reconecti izmedju.....
To je recimo "normalno" pucanje veze tu i tamo. Zna se dogodit. Nista cudno ni novo.
Citiraj:
@Melani
Dakle kako pvpgn moze "prezivjeti" promjenu IPa a nemoze restart routera, po meni samo zbog vremena potrebnog za restart koje je u pravilu iznad 2min.

Sad me zanima kako je to moguce?
Koliko ja znam, nije moguce.
snejk je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 19:57   #30
TemplarLord
Registered User
Moj komp

TemplarLord's Avatar

Citiraj:

Kao sto sam rekao ovaj prekid od skoro 3 minute sigurno nije od strane TComa jer se vidi da izlazi iz pravilnog uzorka od 24h(a i traje predugo), TComovi reconecti su takoreci nevidljivi sto pokazuje(na slici) i traju puno krace od ovoga, ako ti ne smeta(ne igras online igrice ili sl.) pusti tako kao je a ako zelis 1 reconect od par sekundi dnevno(kojeg btw neces ni osjetiti) spoji se na router i ugasi njegov autoreset koji traje par minuta....

po mojem uvjerenju dakle ovaj "random" prekid od 2min i 47sec je cisti reset routera/modema a ne TScum maslo.
Ahem, ta "stanka" od 2min47sek je koliko mi je trebalo da restartam stroj i spojim se ponovno na net.

Ja sam govorio o ova 2 slučaja; u kojima se vidi razmak od 32 sekunde(1. slučaj) i 3 sekunde(2. slučaj).

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno