|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Pozdrav ekipi s foruma i onima koji će to tek postati. Prodao sam vitalne dijelove starog računala i upustio se u investiciju za kupnju novog (ploča, procesor, rami, grafika i napajanje). Uspio sam iskombinirati kombinaciju komponenti (htio bi clockati proc preko 3 GHz), a radi se o slijedećem: ABIT AW9D max - 1600 kn Intel E6600 - 2450 kn Ram Corsair C4 KIT 800 MHz 2x1Gb - 2300 kn 8800 GTS - 3800 kn Seasonic S12 500 W - 880 kn Siguran sam da je ovo simpatična konfiguracija, ali pitanja glase: Može li ABIT AB9 pro odraditi dobar posao za clockanje? Treba li mi uopće proc E6600 (opcija E6400)? Da li su mi dovoljni kingmaxovi 800 MHz rami? Na kraju balade siguran sa da ću uzeti gore navedenu konfu (jer u ovom slučaju definitvno od viška glava ne boli) , ali fredovi mi predlažu malčice slabiju i jeftinijiu opciju (1500 kn manje s spomenutim opcionalnim komponentama). Stoga vas molim za vaše mišljenje o trenutnoj i opcionalnoj konfiguraciji te naravno vaše sugestije za neke druge komponente... Hvala... : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
mmm mislim da bi otisao na jeftiniju varijantu ja dosta je to novaca, a tu razliku potrosi na nekaj korisnije :P
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Pa Kingmax RAM-i bi trebali biti dovoljni, ako rade u omjeru 1:1 sa procom, znači da bi proc trebao potegnut na 3600 MHz, ali ovisi dali ploča može 400 FSB, valjda to opravdava sa cijenom, iako ima još rješenja za ploču, uostalom najbolje da ti se netko s tom pločom javi ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
I ja bi išao na jeftiniju opciju...razlog? Pošto uzimaš jaku grafu i 2GB rama e6400 i kingmax su sasvim dovoljni, čak razmisli i o e6300... Dovoljno je da ga pukneš na 400x7 i bit ćeš prezadovoljan. A sad za ploču ne znam, čitao sam na forumu da je OK. Imam ovu asusovu iz siga i radi na 400x7 bez pol beda. dalje ju nisam stigao klokati, ali mislim da ni sa kojom sa i965p čipsetom nećeš fulati ako ne misliš ići preko 400fsb. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
E6400 će ti biti sasvim dovoljan. I ja bih ti prije preporučio Super Talent CL5 800MHz (1800kn) ili Super Talent CL4 800MHz (2100kn). Samo gledaj uzmi u Acquisitum Magnum (www.adm.hr) jer je tamo najjeftiniji. Memorija je odlična, i može se dobro overclockati. Napajanje je naravno odlično i to nikako ne bih mijenjao. Štose matične ploče tiče, ta Abitica je jako dobra, ali ja bih ti prije preporučio Intel Bad Axe 2, ili Asus P5B Deluxe / P5W DH Deluxe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Samo za info moja P5B Deluxe ide na FSB 500, još ako bi se uparila sa E6300 i Ballistixom DDR2 667 (koji ide provjereno na 1000 a možda još i više) uštedio bi dosta love a imao bi jako lijepu konfu.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
posto si iz zagreba, ovu subotu ti je u linxu crucial 512 ddr 667 na akciji, nekih 440kn cca pa provjeri, fina memorija, pogotovo za te novce! a ako ces nesto vise fancy imas i balistixe 2gb kit za oko 2200kn i idu iz prve ruke na 1000mhz! (balistix, za obicne ne znam) a e6400 bi mogao biti zgodan u kombinaciji s nekom ok memorijom jer ima dost visok mnozitelj pa nema prevelikog opterecenja na memu. Naravno e6600 je jos bolji, al i 700kn skuplji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
momci puno hvala...čitajući vaše prijedloge odlučio sam da ću ipak "obuzdati svoje konje" i uzeti "slabiju" kombinaciju s E6400 i memom Crucial 667 MHz na ploči AB9 pro jer na toj ploči kod frenda veselo kucka E6600 na 400 FSBa (3,6 GHz). Tako da će abitica sigurno biti kompaktna s E6400 da bi radio preko 3 GHz (imam i zalmana CNPS 7700 Cu koji će ga hladiti bez problema). Ako vam još koji prijedlog padne na um slobodno ga iznesite...hvala...: hello2 : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|