|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
IP adresa
zanima me kak se može saznati IP adresa? jer je danas brat bio na chatu i neki tip mu je poslao poruku da mu vidi compovu adresu...kaj može s tim postići? kak se zaštiti od toga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
IP adresa je javna unikatna adresa svakog racunala. Kad se ostvari bilo kakav tip komunikacije izmedju 2 racunala jedno drugom *mora* vidit IP adresu, jer jedino na takav nacin mogu komunicirati. Nista strasno ako ti netko drugi vidi IP adresu ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
hehe jucer na TV-u bilo nesto o forumima, blogovima i tak sve vezano uz net. I prilog neke zenske, kaze.... bla bla bla, ali HAKERI su otisli korak dalje: ukradu nekom poslovnom covjeku laptop.... dalje nije ni bitno ![]() da, oni tvrde da otkrivanjem IP-a svaka anonimnost nestaje. A ja nekak sumnjam da se bas tako lako moze doci do podataka korisnika neke IP adrese. hmm? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, malo je teže (barem i ja tako mislim). Ja mogu iz vaše IP adrese legalno saznati sljedeće (recimo od tebe SPLiFF ![]() Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Imati IP adresu nista posebno ne znaci, treba proci i ISP proceduru.
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
uz malo muke (stvarno malo), moze se trace napraviti, i to vrlo precizan. ovako 'od oka' (lol) samo navedeno da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Mat... ajd pliz demonstriraj. Mos i na meni, kad sam vec postao pokusni kunic ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() Evo što kaže za tebe: ![]() Citiraj:
Citiraj:
Mat, naravno da se može...ali se "ne bih štel mešati u to" ![]() Takve stvari bi vjerojatne i zašle malo u ilegalne vode zar ne? Jer da bi se doznala nečija prava adresa preko IP adrese treba se nalog od policije ako se ne varam...
__________________ |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
evo baš sam u utorak bio na pivi s jednim od ponajboljih hakera u EU (zone-h.org)... i znate ono... to su ljudi koji su stali iza toga što govore. a govore "when somone from a big company comes with their products and says something like "security"... it's like... I say shit. really. i wanna puke when they say something like that. there is no such thing as "security"". žalosno, ali istinito... i sam sam to u više navrata potvrdio.
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
R.I.P Mitzek
|
moze se saznat i bez policije( tj naloga) to sam otkrio prije par dana kad sam na jednom forumu pratio temu koja je sve dublje isla u vrijedanje i omalozavanje pa je admin puko i javno iznio adresu,ime,i sve ostalo (skoro i jmbg.)gospodin koji je bio bezobrazan bio je onaj LUKINJO(nadimak-da ne ispadne da nesto javno iznosim)sta je snimio "crveni val"!!!! pa eto!i mene je to zanimalo!!!: cheers2
![]() |
#18 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
btw, please please please nađi mi jednog, ali fakat jednog security stručnjaka koji će se nasmijati pojmu hackera. please nađi mi ga.
![]() |
![]() |
#19 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
vecina ljudi neozbiljno dozivljava sve to, od pojma hacker, cracker i sl. mozda misle da je to sve djecja igra, sto u vecini slucajeva jest. pravi hacker se nece okolo hvalit da je npr. upao u mrezu neke bijesne firme i pokupio podatke o buducim projektima vec ce sutiti o tome i probati sklopiti deal sa konkurentskom firmom i sl. danas je softverska spijunaza dosegla velike razmjere pogotovo u IT industriji a ovi sto na chatu se hvale da imaju tvoju IP ne moras se bojat. radi se o uzivljenim klincima kojima su starci uzeli kompove, pa se igraju sa tudjim racunalima i nece napravit nikakvu stetu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|