|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Kupio sam DVB-T karticu. Ima je za kupiti u Kvarku po cijeni od 299kn za gotovinu. Malo čudno, ali jedan od razloga kupnje (osim niske cijene) je i bilo i to što se s njom dobije i mala stolna antena. Instalacija je prošla bez problema, kartica koristi BDA drivere. Uz nju se naravno dobije i softver za gledanje i snimanje DVB-T Plus koji može solidno poslužiti, pogotovo ako želite i koristiti priloženi daljinski upravljač, koji istini za volju i nije neke kvalitete. Vratimo se na antenu. Kao što je i za pretpostaviti, unutar prostorije gdje mi je PC nisam uspio dobiti nikakav signal. Stoga sam kupio još 5m koaksijalnog kabela i "nadoštukao" sam ga na postojeći kabel, te provukao kabel na balkon. Sama antena na svojem postolju ima dobar magnet, što sam iskoristio da ju postavim na metalnu ogradu. I signal je tu 75-80%. Unatoč iskoristivom DVB-T Plus softveru, koristim DVB Viewer 3.5.0.1 zbog većih mogućnosti podešavanja snimanja programa. Snimljeni mpeg2 PS provučem kroz MVW da provjerim ima li PTS errora i dobiveni mpeg2 odmah autoriziram u DVD ili kodiram u xvid. Rezultati su izvanredni. Finale "Plesa sa zvijezdama" je ispalo takoreći savršeno. Jedni problem kojega sam susreo je da sam primjetio prilikom gledanja TV-a malo ali primjetno trzanje koje sam riješio tako da sam u opcijama pod "Video Renderer" promijenio vrijednost sa "overlay mmixer" na "unchanged". Mali problem se javio što nakon instalacije drivera i softvera, više mi ne radi TXT od analogne TV kartice Leadtek WinFast Expert, ali mi to ne smeta jer TXT na DVB-Tu radi kako treba. Potpuna preporuka za Kworld DVB-T 100 PCI : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Imam istu karticu i, iako sam generalno zadovoljan (uglavnom zbog cijene), ne bih se složio s ocjenom tj. preporukom. Više manje sve konzumne tv kartice bazirane su ili na Conexant ili na Philips čipovima. U analognom svijetu, ove bazirane na Philipsovsovim čipovima bile su nešto kvalitetnije i davale su bolju sliku, dok kod DVB-a to gotovo da nema veze. Barem što se same demodulacije signala tiče. Ono po čemu se DVB kartice zapravo razlikuju jesu priloženi mpeg-2 decoder, aplikacija za gledanje te daljinski upravljač. Kworld DVB-T 100 dolazi sa Cyberlink-ovim decoderom i s te strane je sve u redu. Isprobao sam još i DScaler5, nvidia pure video, MPV decoder i još neke i nekak mi preko Cyberlinka najljepše izgleda. DVB-T plus aplikacija, pak, kao i daljinski upravljač su loši i vrlo neugodni za korištenje. Sporo, vrlo malo opcija za podešavanje i upravljanje, neupotrebljiv teletext, i tome slično. Čak mi je u dva navrata uspjela "izgubiti" pronađene kanale što je zahtjevalo reinstalaciju drivera i aplikacije. I da, dozlaboga su ružni. No zato kartica i košta koliko košta. DVB-Viewer je stvarno izvrsna aplikacija i svaka (podržana) kartica će odlično raditi s njim. Ali nije badava. Dodatni problem je što nema trial verzije. Ako netko želi čisto i jednostavno, out-of-the-box rješenje ovu karticu može preskočiti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|