Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.01.2007., 08:43   #1
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Thumbs up [Moj kratki review i preporuka]:Kworld DVB-T 100 PCI kartica

Kupio sam DVB-T karticu. Ima je za kupiti u Kvarku po cijeni od 299kn za gotovinu. Malo čudno, ali jedan od razloga kupnje (osim niske cijene) je i bilo i to što se s njom dobije i mala stolna antena.

Instalacija je prošla bez problema, kartica koristi BDA drivere. Uz nju se naravno dobije i softver za gledanje i snimanje DVB-T Plus koji može solidno poslužiti, pogotovo ako želite i koristiti priloženi daljinski upravljač, koji istini za volju i nije neke kvalitete.

Vratimo se na antenu. Kao što je i za pretpostaviti, unutar prostorije gdje mi je PC nisam uspio dobiti nikakav signal. Stoga sam kupio još 5m koaksijalnog kabela i "nadoštukao" sam ga na postojeći kabel, te provukao kabel na balkon. Sama antena na svojem postolju ima dobar magnet, što sam iskoristio da ju postavim na metalnu ogradu. I signal je tu 75-80%.

Unatoč iskoristivom DVB-T Plus softveru, koristim DVB Viewer 3.5.0.1 zbog većih mogućnosti podešavanja snimanja programa. Snimljeni mpeg2 PS provučem kroz MVW da provjerim ima li PTS errora i dobiveni mpeg2 odmah autoriziram u DVD ili kodiram u xvid. Rezultati su izvanredni. Finale "Plesa sa zvijezdama" je ispalo takoreći savršeno. Jedni problem kojega sam susreo je da sam primjetio prilikom gledanja TV-a malo ali primjetno trzanje koje sam riješio tako da sam u opcijama pod "Video Renderer" promijenio vrijednost sa "overlay mmixer" na "unchanged".

Mali problem se javio što nakon instalacije drivera i softvera, više mi ne radi TXT od analogne TV kartice Leadtek WinFast Expert, ali mi to ne smeta jer TXT na DVB-Tu radi kako treba.

Potpuna preporuka za Kworld DVB-T 100 PCI : goood :
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2007., 11:04   #2
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Imam istu karticu i, iako sam generalno zadovoljan (uglavnom zbog cijene), ne bih se složio s ocjenom tj. preporukom.

Više manje sve konzumne tv kartice bazirane su ili na Conexant ili na Philips čipovima. U analognom svijetu, ove bazirane na Philipsovsovim čipovima bile su nešto kvalitetnije i davale su bolju sliku, dok kod DVB-a to gotovo da nema veze. Barem što se same demodulacije signala tiče.

Ono po čemu se DVB kartice zapravo razlikuju jesu priloženi mpeg-2 decoder, aplikacija za gledanje te daljinski upravljač. Kworld DVB-T 100 dolazi sa Cyberlink-ovim decoderom i s te strane je sve u redu. Isprobao sam još i DScaler5, nvidia pure video, MPV decoder i još neke i nekak mi preko Cyberlinka najljepše izgleda.

DVB-T plus aplikacija, pak, kao i daljinski upravljač su loši i vrlo neugodni za korištenje. Sporo, vrlo malo opcija za podešavanje i upravljanje, neupotrebljiv teletext, i tome slično. Čak mi je u dva navrata uspjela "izgubiti" pronađene kanale što je zahtjevalo reinstalaciju drivera i aplikacije. I da, dozlaboga su ružni. No zato kartica i košta koliko košta.

DVB-Viewer je stvarno izvrsna aplikacija i svaka (podržana) kartica će odlično raditi s njim. Ali nije badava. Dodatni problem je što nema trial verzije.

Ako netko želi čisto i jednostavno, out-of-the-box rješenje ovu karticu može preskočiti.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno