|
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Provaj PerfectDisk 8.0.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Ja sam se neko vrijeme baktao s time. Ali nazalost izgleda da se nitko nije sjetio napraviti neki benchmark defragova nego sve sto na netu mozes naci su utisci ljudi. Koji se k tome najvise osvrcu na izgled programa i opcije u njemu a nikako na to sto program tocno radi. Mozda ti se cini glupo ali naprimjer najhvaljeniji je DiskKeeper koji sam ja probao u verziji 9 i dosao sam do zakljucka da zapravo dosta lose radi. Eh zasto? Windowsi sami po sebi fragmentiraju fajlove do bola i to tako da samo dopisuju na kraj nekoga fajla nove podatke. A diskkepper grupira datoteke jednu za drugom sto znaci da od npr. 150 fajlova za redom kada nadopunis 34 fajl dio njega ide iza 150toga. kad nadopunis 87 on ide iza ovoga... i tako dalje.. sto znaci da ti windowsi u 1 dan izfragmentiraju 100tinjak fajlova bez beda ... ja sam na win2k3 i on ima nesto 'cini' mi se 'pametnije'... ne grupira ih bas skroz ali opet radi pizdarije s time. koji od svih tih programa uopce gledaju koliko se neki fajl cesto mijenja i sl neznam jer nitko od njih ne pise o tome. mozda ce ti se ciniti svo ovo razmisljanje glupo ali kad ti se C particija sfragmentira bolesno ko meni (sad mi ja ne C samo win a na D programi) onda se pocnes pitati kojeg k defragmentacija uopce ima smisla evo ti danasnji primjer. samo danas mi se na D particiji stvorilo 1800 fragmenata na ukupno 79 fajlova koliko je promjenjeno. na C particiji 141 fragmenat na 70 fajlova. i dosao sam do odgovora da ti je na kraju ama bas svejedno sto koristis jer su svi vise manje jednako losi ![]() ali ako je netko nasao program koji ima pametno defragmentiranje neka mi slobodno javi.. voljan sam ga istestirati i javiti dojmove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
@msvrtan Perfect disk 8 (zadnja verzija build 50) ima 3 mogucnosti defragmentacije: 1. SMARTPlacement Defragmentation 2. Consolidate Free Space Defragmentation 3. Defragment Only PassOsim toga imas i offline defragmentaciju za sistemske fileove - potreban restart, zatim praktičan ti je i AutoPilot Schedule - namjestis kad hoces da defragmentira i sto - svakako probaj. Samo nije besplatan - ovdje imas trial, skini pravu verzija - ti trebas PerfectDisk 8 Server. Pozdrav : hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
meni će isto trebat nešto za Vistu, ono šta je po defazltu je pre jadno ![]() A za XP koristim onaj koji dođe s Win... ne treba mi bolji ![]()
![]() |
#8 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
@De5tr0yer: moze pojasnjenje fenomenalno? @flajpan: ma ista prica.. mozda mu treba vise vremena da skuzi koliko se koji fajlovi mjenjaju ili nesto ali radi mi isti posao kao i bilo koji drugi. nisam primjetio da je smart zapravo ista pametan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
pa znaci da sve sto mi treba, ima... npr. konfigurira ti MFT prema zahtjevima sistema, defragmentaciju kad napravim jednom ne moram slijedecih 2-3 tjedna (a stalno nesto vrtim po hardu) i ovo sto sam reko, screen saver mode.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|