Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.09.2003., 21:54   #1
BADSIM
Premium
Moj komp

BADSIM's Avatar

Datum registracije: May 2002
Izrada rasporeda

Jel postoji program (domaći ili strani) za izradu školskog rasporeda sati?
Supruga je satničar i muči se svake godine sa rasporedom.
BADSIM je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2003., 22:34   #2
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Pa ak imaš Excel onda s njim to možeš napraviti vrlo efikasno

Oglas
Staro 03.09.2003., 23:19   #3
matijas
Premium

matijas's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ako sam dobro shvatio tebi treba program za baratanje ljudskim resursima, a ne za nacrtati tablicu. Ukoliko je to slucaj, probaj sa M$ Projectom. Nikad nisam s njim radio, ali mislim da je on izmedju ostalog i za takve stvari...
Staro 04.09.2003., 09:26   #4
choby
Premium

meni je frend bio satničar u srednjoj školi (samo jednu godinu). kaže da je probao naći nekakav software, ali da nije uspio. kao ima nekih pokušaja, ali to je kaže 'luk i voda'...
choby je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2003., 10:28   #5
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
zapravo ako se malo potrudi cak bi joj i Access mogao pomoci
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2003., 11:19   #6
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Posao satničara nije niti malo jednostavan. Nije ti raspored kao raspored sati koji smo svi imali / imamo u osnovnjaku, srednjj, faxu, ovaj raspored mora rasporediti sate i profesore tako da nema preklapanja. Npr. ne može jedan prof matematike u isto vrijeme predavat u tri razreda, a istovremeno ne može jedan razred ne imati ništa 3. i 5. sat u jednom danu. Ne znam, možda M$ Project da proba:confused:

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2003., 12:57   #7
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Posao satničara nije niti malo jednostavan. Nije ti raspored kao raspored sati koji smo svi imali / imamo u osnovnjaku, srednjj, faxu, ovaj raspored mora rasporediti sate i profesore tako da nema preklapanja. Npr. ne može jedan prof matematike u isto vrijeme predavat u tri razreda, a istovremeno ne može jedan razred ne imati ništa 3. i 5. sat u jednom danu. Ne znam, možda M$ Project da proba:confused:
Taj posao je totalna banana. Jos pamtim lice gospodje koja je bila satnicar u X. (mojoj srednjoj).
Iako se nemam ja pravo javljat, brijem da cu i ja tak izgledat kad zavrsim Statistiku i racunarstvo, pa odem radit u npr. kladionicu, racunat koeficjente
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2003., 21:14   #8
BADSIM
Premium
Moj komp

BADSIM's Avatar

Datum registracije: May 2002
Najveći je problem je što u osnovnoj školi imaš ograničenja, kao što je da matematika i hrvatski moraju biti od 1 do 4 sata. A nije često da profesori rade na dvije škole, pa da nemaju puno rupa između sati... Pa onda želje i željice.
Živa ludnica. Ne smijem ni pomisliti što bi bilo da se radi o većoj školi.

Kad bi se netko prihvatio programiranja mogao bi to dobro prodati.
BADSIM je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2003., 22:42   #9
msvrtan
..

1)u svijetu jos nitko nije rjesio generalnu verziju satnicara..jer svakoj ustanovi trebaju specificne stvari..

2)jedna srednja skola u zagrebu je kupila irski software za to pa su dobili pare natrag nakon dva tjedna...jer nije namjenjeno za vise od 40 razreda i profesora...a ovo je cini mi se najveca srednjaskola zg bila u pitanju...frendov stari je satnicar ili tako nes...

3)filozofski faks ti je prije 10 godina raspisao natjecaj koji jos uvijek stoji ne ispunjen u kojem je vrtoglavo velika cifra da se napravi satnicar..i jos se nitko nije primio toga

4)po meni jedina varijanta da to neko radi su decki s deep bluea ili kak se vec ona sah masina zove...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2003., 08:13   #10
choby
Premium

čisto sumnjam da je to izvedivo u realnom vremenu. čak sam nešto negdje čitao o tome, neka grana matematike se bavi time. uglavnom, olovku u ruke i žeži...
choby je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.09.2003., 09:37   #11
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Originally posted by msvrtan

2)...a ovo je cini mi se najveca srednjaskola zg bila u pitanju...frendov stari je satnicar ili tako nes...

Jel to mozda X. gimnazija (BTW ima jedna anegdota u vezi X. gim i policije, uglavnom jedan poznanik je zavrsio na murji jer je tvrdio da ide u X gimnaziju. Kad je dosao u postaju narednik je opo sa stolca od smijeha kak su mu policajci glupi i pustio ga uz ispriku)
Citiraj:

3)filozofski faks ti je prije 10 godina raspisao natjecaj koji jos uvijek stoji ne ispunjen u kojem je vrtoglavo velika cifra da se napravi satnicar..i jos se nitko nije primio toga
Budem ja to sa kompicem pokusao napraviti. Obojica pucamo na smjer statistika i racunartstvo
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2003., 17:15   #12
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by Elven

Jel to mozda X. gimnazija (BTW ima jedna anegdota u vezi X. gim i policije, uglavnom jedan poznanik je zavrsio na murji jer je tvrdio da ide u X gimnaziju. Kad je dosao u postaju narednik je opo sa stolca od smijeha kak su mu policajci glupi i pustio ga uz ispriku)

Budem ja to sa kompicem pokusao napraviti. Obojica pucamo na smjer statistika i racunartstvo
1) ne...govorim o najvecoj srednjoj skoli...selska

2)ha ha sretno ti bilo...ali lakse je napraviti onu foru sa sahom...mislim da pobijedis kasparova i to

ako uspijes svaka ti cast...na pocetku ti se cini lagano ali ja sam isao iz zezancije na papiru razradivati ideju i shvatio da nemam dovoljno jak komp da mi to izvrti u godinu dana...
Staro 05.09.2003., 17:32   #13
widowmaker
m e m b e r
Moj komp

widowmaker's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Nije mi jasno kaj je tu tak teško. Ako u Zagrebu ima , ne znam 300 škola, i 300 ljudi iz tih škola napravi raspored za par dana služeči se olovkom i papirom ne vidim razloga da komp to obrađuje godinu dana
Staro 05.09.2003., 20:44   #14
msvrtan
..

ovako

svak skola ima

4 razreda
2 usmjerenja
3 razreda po usmjerenju

to su 24 razlicita razreda...

onda po 3 razreda imaju 12-17 istih predmeta..racunaj oko 70-tak razlicitih predmeta..moras uzeti da hrvatski 1-4,matematika i sl 1-4..zato ih je tak puno...bez brojki je 20-tak

pa ima nekih 30 profesora koji neki predaju i po 4 razlicita predmeta...pa neki od njih moraju raditi rano ujutro i kasno popodne jer rade jos u nekoj skoli...

ovo sam ti naveo primjer gimnazije koja ima samo opcu i matematicku npr...sad zamisli kako je kad imas tehnicku skolu s 10-tak smjerova i svaki od njih ima par egyoticnih predmeta...

a to sto si rekao da satnicarima treba par dana na papiru je istina..ali samo zato sto imaju stare rasporede koje onda malo modificiraju...u mojoj srednjoj skoli se raspored mjenjao i po dva mjeseca nakon pocetka skole...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno