|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Izrada rasporeda
Jel postoji program (domaći ili strani) za izradu školskog rasporeda sati? Supruga je satničar i muči se svake godine sa rasporedom.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Pa ak imaš Excel onda s njim to možeš napraviti vrlo efikasno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako sam dobro shvatio tebi treba program za baratanje ljudskim resursima, a ne za nacrtati tablicu. Ukoliko je to slucaj, probaj sa M$ Projectom. Nikad nisam s njim radio, ali mislim da je on izmedju ostalog i za takve stvari...
![]() |
#4 |
Premium
|
meni je frend bio satničar u srednjoj školi (samo jednu godinu). kaže da je probao naći nekakav software, ali da nije uspio. kao ima nekih pokušaja, ali to je kaže 'luk i voda'... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Posao satničara nije niti malo jednostavan. Nije ti raspored kao raspored sati koji smo svi imali / imamo u osnovnjaku, srednjj, faxu, ovaj raspored mora rasporediti sate i profesore tako da nema preklapanja. Npr. ne može jedan prof matematike u isto vrijeme predavat u tri razreda, a istovremeno ne može jedan razred ne imati ništa 3. i 5. sat u jednom danu. Ne znam, možda M$ Project da proba:confused:
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Iako se nemam ja pravo javljat, brijem da cu i ja tak izgledat kad zavrsim Statistiku i racunarstvo, pa odem radit u npr. kladionicu, racunat koeficjente |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Najveći je problem je što u osnovnoj školi imaš ograničenja, kao što je da matematika i hrvatski moraju biti od 1 do 4 sata. A nije često da profesori rade na dvije škole, pa da nemaju puno rupa između sati... Pa onda želje i željice. Živa ludnica. Ne smijem ni pomisliti što bi bilo da se radi o većoj školi. Kad bi se netko prihvatio programiranja mogao bi to dobro prodati.
![]() |
#9 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
1)u svijetu jos nitko nije rjesio generalnu verziju satnicara..jer svakoj ustanovi trebaju specificne stvari.. 2)jedna srednja skola u zagrebu je kupila irski software za to pa su dobili pare natrag nakon dva tjedna...jer nije namjenjeno za vise od 40 razreda i profesora...a ovo je cini mi se najveca srednjaskola zg bila u pitanju...frendov stari je satnicar ili tako nes... 3)filozofski faks ti je prije 10 godina raspisao natjecaj koji jos uvijek stoji ne ispunjen u kojem je vrtoglavo velika cifra da se napravi satnicar..i jos se nitko nije primio toga 4)po meni jedina varijanta da to neko radi su decki s deep bluea ili kak se vec ona sah masina zove... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
čisto sumnjam da je to izvedivo u realnom vremenu. čak sam nešto negdje čitao o tome, neka grana matematike se bavi time. uglavnom, olovku u ruke i žeži... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Jel to mozda X. gimnazija (BTW ima jedna anegdota u vezi X. gim i policije, uglavnom jedan poznanik je zavrsio na murji jer je tvrdio da ide u X gimnaziju. Kad je dosao u postaju narednik je opo sa stolca od smijeha kak su mu policajci glupi i pustio ga uz ispriku) Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
..
|
Citiraj:
2)ha ha sretno ti bilo...ali lakse je napraviti onu foru sa sahom...mislim da pobijedis kasparova i to ako uspijes svaka ti cast...na pocetku ti se cini lagano ali ja sam isao iz zezancije na papiru razradivati ideju i shvatio da nemam dovoljno jak komp da mi to izvrti u godinu dana... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
Nije mi jasno kaj je tu tak teško. Ako u Zagrebu ima , ne znam 300 škola, i 300 ljudi iz tih škola napravi raspored za par dana služeči se olovkom i papirom ne vidim razloga da komp to obrađuje godinu dana ![]()
![]() |
#14 |
..
|
ovako svak skola ima 4 razreda 2 usmjerenja 3 razreda po usmjerenju to su 24 razlicita razreda... onda po 3 razreda imaju 12-17 istih predmeta..racunaj oko 70-tak razlicitih predmeta..moras uzeti da hrvatski 1-4,matematika i sl 1-4..zato ih je tak puno...bez brojki je 20-tak pa ima nekih 30 profesora koji neki predaju i po 4 razlicita predmeta...pa neki od njih moraju raditi rano ujutro i kasno popodne jer rade jos u nekoj skoli... ovo sam ti naveo primjer gimnazije koja ima samo opcu i matematicku npr...sad zamisli kako je kad imas tehnicku skolu s 10-tak smjerova i svaki od njih ima par egyoticnih predmeta... a to sto si rekao da satnicarima treba par dana na papiru je istina..ali samo zato sto imaju stare rasporede koje onda malo modificiraju...u mojoj srednjoj skoli se raspored mjenjao i po dva mjeseca nakon pocetka skole... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|