|
![]() |
#1 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
Nov zvučni sustav da ili ne?
Dakle nalazim se u velikoj nedoumici? Da li unaprijediti zvuk na računalu? Čitam novi Bug i naletim na mrak karticu za 230 kn koju oni od srca preporučavaju a ima je u HGSpota. No dobro skrenuo sam s teme a ta je: trenutno imam onboard sustav i zadovoljan sam tako -tako. Mp3-ice idu solidno ali igre,DVD-i jako loše. Znači onboard +2x100W smiješno ali tako je. Sad me zanima ovo: Ako recimo uzmem takvu karticu i još jedan subwoffer hoće li biti dovoljno za dobar zvuk? Ako da ,dali se subwoffer može kupiti odvojeno? Jeli to uopće isplativa investicija? Vaša iskustva? ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
baš da se sam subwoffer može odvojeno kupiti i nisam siguran, a li i da može ako ga spojiš sa sadašnjim zvučnicima nevjerujem da bi bas dobro zvucalo jer 2.1 sistemi imaju male satelite koji uopce ne pumpaju bas tako da su dobro usklađeni sa subwoffer-om. ja iam creative soundWorks Digital i odlično se čuju ali i koštaju. sama zvučna kartica ti neće previše značiti u životu ako imaš zvučnike za 100kn! o kojoj je tu uopce kartici riječ? ja sam prije imao creative pci 128 i mogu reći da je stvarno dobra s obzirom na cijenu ali nije 5.1 ako ti to treba |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2002
|
Ovjde bih mogao rec koju pametnu, posto mi je to fah. Zaboravite plasticne zvucnike Creative, Teac superextraturbomegadoublesubwoofer...Imao sam prilike cuti i isprobati doma razne sisteme, posto frend ima trgovinu audio opreme. Cuo sam i Creative Inspire i Megaworks, i mnoge jeftinije kombinacije...Ne kazem da ne svira...ali tolke novce? Tko nije slusao nesto drugo, njemu ce biti super...do prve prilike kad dodje k nekome tko ima neki sistem...ajmo rec, za parsto maraka. Moj savjet svima koji imalo zele imati neki prosjecan pristojan zvuk doma, bilo za mp3, bilo za igre, neka ne kupuju zvucnike za komp. Oni do 400-500 kuna ne sviraju nikako, osima ako netko nema sluha, ovi za vise od toga ne vrijede toliko. Lagano u plavi oglasnik, ljudi prodaju svasta za bagatelne novce. Primjera radi, momentalno imam neki Sonyev reciver 4x 100 w (kao), vidio sam u plavom oglasniku, cijena je do 700-800 kn, a moze se naci i za 400....i trebaju jos dvije prosjecne kutije (oko 400 kn isto u plavom)...i za 1000 i neku kunu, imas pojacalo i zvucnike s kojim se ne moze mjeriti niti jedan sistem kompjuterski. Sto se tice kartice u Bug-u, kartica je ok, ima mali odnos sum/sound, pristojnu dinamiku i vrijedi svaku kunu, dakle uz neko jeftino pojacalo i dva pristojna zvucnika imat ces dobar stereo, od kojeg ce susjedi dobiti sijede ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
I zaboravih reci, nemoj patiti na puno snage kad uzimas pojacalo. Ja konkretno imam NAD 4x50 (2x80) koji tjera 2 bas-reflexna zvucnika s bas-driverima od 15" ![]() ![]() Dakle dovoljno ti je pojacalo s 2x50 w, za nekih 400-500 kn i 2 zvucnika i vjeruj mi neces pozaliti. Ovaj sony mi tjera straznji par, toliko radi ugodjaja, a sub je kod frenda, jer je kod mene i tako stalno iskljucen jer nema potrebe raditi (osim demonstracije radi). Ako mogu jos kako pomoci, reci, ovo sam napisao zato jer je kupovanje zvucnika za komp, bacanje novaca, ma koliko oni kostali (ako ti ne sluze da cujes bip i klik dok nesto radis u wordu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Billy lives forever
|
Ma danas sam bio malo po trgovinama i ostao zabezeknut cijenama.Užasno su visoke ali kada to kupite vrijedi! Mislim da ću još razmisliti koliko mi je takvo nešto uopće potrebno! Hvala vam ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ja također žalim pare za surround na kompu, problem sam riješio kompromisom - kupio abitovu AU-10 5.1 surround zvučnu koja ne košta puno ali ipak vrijedi. Spojio sam na nju 2 prilično stara zvučnika od kompa (Aiwa-ini aktivni) kao 2 prednja i 2 x 35w (masivni JVC) od stare linije kao zadnje. Linija je Englebert (stara cca 20 god - sigurno ste čuli za nju, zar ne?)i ima dobro pojačalo. Zvučna ima dobre drivere, podesio ja output na 4speakers i stvar je zakon!
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
htg slazem se s tobom da je bolje staviti neko jeftino pojacalo i "prave" zvučnike jer će sigurno bolje svirati nego bilo koji za komp ali neki ljudi jednostavno ne žele još dodatnih kutija oko kompa pa će im i ovo biti dovoljno iako je to bačen novac! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Naravno, sve je subjektivno, ovisi i o kolicini novaca i mjesta oko kompa ![]() Robert_L, pokusaj zamijeniti mjesta Aiwi-nim zvucnicima i staviti ih kao straznje, a ove kao prednje. Stvar je u tome sto straznji zvucnici sluze za reprodukciju srednjeg frekventnog opsega (u sistemu 5.1). Vjerujem da ovi stari zvucnici imaju bolji bas od Aiwe, pa ces u slucaju da sviraju kao prednji par, dobiti jos malo na punoci zvuka (realnosti) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Billy lives forever
|
Robert zbilja misliš da bi samo nova zvučna mogla riješiti stvar? jer uzeo bi ja zvučnu nije skupa ali onda bih ostavio ove zvučnike pa me zanima da li bi se kvaliteta zvuka bitnije promijenila samo s novom karticom?
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Naime imao sam takvu, pa sam je morao prodati jer mi nije htjela normalno raditi (zvuk krci, trza, itd.), probao sam na win 98, 2k, xp i uvijek isto...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
htg: dobra ideja, probat ću im zamijeniti uloge. Kad gledam dvd film imam osjećaj da je govor previše utišan u odnosu na efekte - iako je i u kinima tako, u sobi kasno navečer to zvuči prilično iritantno (ne meni nego susjedima ![]() ![]() ![]() Stormeye: ta zvučna bi ti bila dovoljna ako imaš kvalitetno linijsko pojačalo i dobre zvučnike, da stvar ne šumi kad pojačaš DVD ili nešto u surroundu. Kao što rekoh, moji imaju dobar bas i ne trebam subwoffer, samo imam filing da zvuk treba malčice jače odvrnuti u odnosu na npr. CL soundblaster 128 PCI koji sam imao prije ove, ali tada ne stvara šumove - bar na mojoj lajni.To je jedina prednost surround zvučnika (po meni). Inače kartica podržava i surround u mp3,mp2,wave,midi i audioCD formatu ako je tako napravljen.Za to dobiš WinRip programčić, WinDVD,Yamaha synth,Qsound i dobre drivere. Opcija je i daljinski.
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedino sam skužio da WinRip loše reproducira mp3 sound, stvari počnu krckat, dobe nekakav šum krčenja i trzanja. Za to je ipak winamp zakon. Vjerovatno si koristio WinRip? U AU-10 control panelu je poželjno CP usage postaviti na HIGH i enviroment slično onom u kojem jesi, i nemaš beda
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Evo glasa za "obicno" pojacalo i zvucnike. Imao sam do prije par dana marantza PM25 i alfa5 kutije. Ukratko mnooogo bolje od bilo kakvih plastikanera (cak i ako nose ime creative). Sada sam se ponovio i uzeo petokanalni risiver sa dolby digital-om, DTS-om, DSP-om, Pro Logicom...(ma nema sta nema ![]() Od frenda sam pozajmio karticu za digitalnim output-om, sve zajedno spojio i WOW!!! Stvarno ovo je fenomenalno!! Zvuk u igrama i wma zvuce stvarno puno bolje (dobro znam, zbog zvucne kartice koja nije moja ![]() Stvarno odlicno, tako da ce memorija sacekat jos malo, a ja idem po karticu iz BUG-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|