|
![]() |
#1 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Je li napajanje pre slabo?
Imam Chieftec 360W http://www.chieftec.de/?page=product...=4&language=uk u ovom kučištu http://www.chieftec.de/?page=product...=1&language=uk Sada: AMD Athlon64 3000+ E6 box MBO Foxiconn NF4 atx2 4x256mb kingmax ddr400 ati x1600xt 256mb/128bit pcie 80gb hitachi sata fdd dvdrw lg to je sve in...je li napajanje dovoljno da to sljaka? jer mi se nesto cudno desava,jucer metnuo dvije nove memorije,i samo 2x256 u dc i idem snimati dl dvd,i on se resetira,odem na occt da vidim hoce test proci,i na 10% kaze da nije stabilno.... +12 ---- 11,35 - 11,50 to mi smrdi.... komp nije ocan,sve je na def... i da pitanje na koliko mema mora v raditi ako je u dcu? meni pise u biosu 2.73v to normalno? Takoder,uz to napajanje imam jos Hiper 350W koje mi stoji,pa molim vas recite jel bi bilo bolje metnuti hiper nego taj chief.... http://www.hipergroup.com/English/pr...hpu-3s350.html ili da kupujem novo,ali ako je jedno od ova dva sasvim dovoljno za tu konfu,necu trositi lovu... thanx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Taj Chief nebi smio bit preslab za tu konfu no probaj još sa Hiperom pa vidi dal je onda stabilan stroj. No ako su se nestabilnosti pojavile umetanjem druga dva keksa onda je to razlog jer se vjerojatno ne vole. A ono očitavaje +12v može biti do senzora na ploči - tj možda senzor krivo očitava Što se tiče napona za DDR on se kreće obično od 2,5-2,9v i nema veze koliko keksa imaš u stroji ili dal rade u SC ili DC jer to je napon za pojedini keks Tako da je tvoj napon OK
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja bih samo nadodao da se provjeri multimetrom naponi na rail-ovima ako je u mogućnosti. Svaka komponenta može riknuti (pa i sama od sebe), tako da ne bi bilo loše provjeriti...
![]() |
#4 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
ja imam to napajanje i nemam nikakvih probem s njime. drzi mi: a64 clockan na 2600MHZ 2x1gb @cca 460mhz 2hdd-a povremeno se i jos koji doda 2 optike 9800pro w-lan kartica tv/fm kartica 5 ventova na 5v... naponi neznam koji su niti me to brine, komp je rock stable 24/7 nekoliko puta sam cak slucajno napravi kratki spoj na napajanju i nis mu ni bilo niti bilo kojoj komponenti... tei jeproblem u nekoj drugoj komponenti...
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Sasvim sigurno ti je to napajanje dosta da tjera taj stroj (ako je ispravno naravno) ja imam jaču konfu od tvoje na ovom svojem čudu koje je tu negdje po +12V rejlovima ko tvoj čif... Dual chennel ili ne mema radi uvjek na istom naponu ali (za razliku od uobičajenog slučaja kada je SPD mjerilo prema niže s frekvencijama - najslabiji modul određuje takt svima) sa latencijama i naponom je prema više, tj naštimava se prema NAJVIŠOJ postavci koju SPD nekog modula traži, tako da vjerojatno ti novi moduli dižu napon jer traže 2,73V (i tu je opet najslabiji modul mjerilo je visoke latencije su slabije)...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
da ne otvaram istu ovakvu temu onda ću tu pitat. na starom kompu mi je otišao proc(Athlon 750 slot a) i sad pošto više nema za nabavit takvih procova moram nabavit novu matičnu,proc i rame. mislim stavit MB Gigabyte M55plus-S3G, sAM2, GeForce 6100 AMD Sempron 64 2800+, 1600 MHz, 128 kb c., socket AM2 DDR2 512MB PC5300 (667MHz) Kingmax napajanje koje je tranu od 250W do sad je tjeralo Athlona 750, 128MB ram, jedan hard od 20GB, dvd rom, cd pržilicu, floppy, sad me zanima jel bi to napajnje bilo dosta za ove nove komponente + ove stare ?? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Nemoj se igrati sa tih 250W. Mislim, možda će raditi, a možda će pobiti sve pri prvom pokretanju... 350W za 250kn nije skupo (Chieftec Delta 350W). Mislim, ima se i fortrona po 320kn ako sam dobro skužio...
![]() |
#8 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
nemoj ni probat a može ti otić gotovo sve što je spojeno na napajaje (eto ukratko)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
jel i moglo ovo proći?? http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=23474 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
PNF modeli su jači modeli. Imaju puno veću snagu na +12V (točnije 348W mogu davati na +12V). Ovi non-PNF daju oko ~250W ako se dobro sjećam...
![]() |
#17 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
nisam vidio da tu imam i odgocora ![]() ovako,ustanovio sam sto je radilo probleme,zasto se komp gasio... posto na ovoj matičnoj ima 4xddr,prva dva ddr0 i ddr1-zute boje su stvarali probleme,kada sam metnu samo 2x256 u ta dva utora,komp je radio problem,occt nije prolazio i malo malo reset,a zasto nemam blage,probao samo sa jednim modulom,radilo,probao dva modula u ddr3 i ddr4 takoder radilo,i evo sada 4x256 i radi,zasto mi nece raditi u ddr0 i 1 utorima???misterija,nije da smeta,ali me zanima ![]() i kada smo vec kod napajanja, tri najeftinija,i recimo trebala bi biti dobra: Power Supply FORTRON 350W, ATX 2.0, HQ, PFC, 12cm fan 228,13 +5V: 21 A maksimalno +12V: 18 A maksimalno +12V2: 16 A maksimalno +3.3V: 22 A -12V: 0.3 A +5VSB: 2 A Power Supply FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan, 24pin konektor 305,27 +5V: 28 A maksimalno +12V1DC: 14 A maksimalno +12V2DC: 15 A maksimalno +3.3V: 30 A -12V: 0.5 A +5VSB: 2 A Chieftec power supply 400W, GPS-400AA-101A, ATX 2.0, 2×12V, Active PFC, 12cm FAN 325,00 +5V: 26 A maksimalno +12V1: 14 A maksimalno +12V2: 15 A maksimalno +3.3V: 28 A -12V: 0.5 A +5VSB: 2 A sada....koje bolje? vidim da su identicni...ali koje je bolje na railovima? inace uzeo bi za jednu konfu XP 1700+ Tbread...koju bi malo vise pokusao ocati...pa da ne ide unutra codegen da uzmem nesto bolje... ili mozda da kupim jedno odg tih metnem u gore navedenu konfu a ovaj chief 360 na tu konfu...jesu ova tri bolja od ovog mojeg trenutnog chief 360W??? hvala na razumjevanju,i nekakvom odgovoru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Chieftec Delta 350W ili Fortron od 350W ti je i više nego dovoljan za s.A konfu a i taj Chief od 360W je dosta ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|