|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nokia 6300 vs. E50 vs. 6120
Namjeravam uzeti novi mob i najviše su mi za oko zapela ova tri modela. Do sada sam uvijek imao SE pa mi je već pomalo dosadio, a htio bih i probati neki Symbian mob, znam da 6300 nije, ali mi po karaktristikama odgovara. Samsung mi nekako ne leži, a Motorola pogotovo, pa je izbor pao na ova tri modela. Mislim uzeti u Tele2 s prijenos broja i pretplatom od 48Kn (6300 - 595Kn, E50 - 675Kn) ili u oglasniku 6120 (cca. 1.600Kn) koja je kupljena u VIP-u jer sam čuo da nisu kodirane i da u Mobisu besplatno stavljaju original soft (može li mi tko to potvrditi). Mob 99% koristim za telefoniranje i SMS, tu i tamo pošaljem koji MMS, a rijetko poslušam radio. Za ostalo imam mp3 player i digitalni fotoaparat. Najbitnija mi je izdržljivost baterije i kvaliteta izrade, te dobar display. Ajmo Nokia fanovi, dajte mi preporuku i savjete što mi je najbolje od ovoga (ili nešto drugo za cca. 1.500Kn)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
imal sam E50 i mogu reči da je mob odličan, najveše me oduševila kvaliteta izrade. da sad kupujem definitivno bi uzel 6120, mob je strava, mali, lagan, dobra baterija, najbrži symbian do sada, ima bolji zvučnik od E50, mini USB priključak, 2.5mm priključak za slušalice... nemreš fuljati |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
inace ja jako pikiram sada ovu e50 jer mi mob ima sve sto mi treba. tipicni poslovnjak ![]()
![]() |
#4 |
Premium
|
Njega još nisam vidio uživo tako da moram skočiti do Nokia shopa da ga malo realnije ocijenim. I moram još odlučiti da li mi uopće treba Symbian, do sad ga još nikada nisam koristio pa idem malo progooglati da vidim koje su sve mogućnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
onak izgled na oko nije bas nesto dok u ruci ostavlja (meni bar) jako kvalitetan dojam. kazu da kad jednom odes na symbian da neides vise natrag pa sma rekao da probam ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
Ma nikada nisam imao Symbian pa uopće ne znam da li mi treba ili ne, ali bih volio isprobati, a 6120 mi nekako bolje djeluje nego 6300. Sutra idem pogledati i E50. EDIT: izbor je sužen na 6300 ili E50 zbog financijskih razloga. Zna li netko kolika je garancija tih mobitela u Tele2 jer mi je ženska is SZK rekla da je samo jedna godina? Zadnje izmijenjeno od: Dr. Beast. 15.10.2007. u 22:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo danas sam bio pogledati E50 i mob je odličan, nije po dizajnu nešto, ali je zato kvaliteta odlična, a ni baterija nije loša. Problem je u tome što ga u Tele2 više nemaju tako da mi jedini izbor ostaje 6300, ali mi kod njega smeta slaba baterija tako da ni sam ne znam što da radim. Vjerojatno ću pričekati malo s kupnjom, možda u 12 mjesecu bude opet kakvih akcija i zanimljivih modela ili skupiti love pa po prvi puta kupiti mobitel u dućanu, otkodiran, nebrandiran, s urednim jamstvom, onako kako spada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Odluka je definitivno pala na E50, dizajn nije nešto, ali mi kvalitetom izrade i karakteristikama potpuno odgovara. Kako ga nema više u Tele2 pretplati uzet ću ga direktno od Mobisa jer sam imao svakakva iskustva s preprodavačima iz oglasnika, istina da ću pljunut više love, ali kako ne mijenjam često mobitel, uredna garancija i original pakovanje ipak ulijevaju sigurnost. ![]() Zvao sam malo ove iz oglasnika koji ju prodaju za cca. 1.000Kn, ali niti jedan nema pravu garanciju, čim ih to pitam odmah se pokušavaju nekako izvući i skrenu s teme kako ima još foliju na ekranu, bez ogrebotine itd., pa hebote ja te pitam da li ima ovjereno jamstvo u Mobisu, a on mi priča kako je mob odličan, koji likovi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo skupio sam nešto love pa sam suzio izbor na HP iPAQ 514 i Nokiu E50. Kod HP-a ima nekih sitnica koje bi me mogle smetati (display je stalno upaljen, svijetli dok se mob puni, alarm ne radi ako je uređaj ugašen, to sam pročitao na webu pa ako ima nekoga da mi može to potvrditi ili demantirati), dok je prednost definitivno WiFi. Nokia je opet Nokia, ima sve što mi treba, a i mislim da je podrška što se tiče softwarea na strani Symbiana, ili postoji neko odlagalište free softwarea i za WM6 ![]() EDIT: potvrđujem da se ekran uasi dok se uređaj puni, ali da bi alarm radio uređaj mora biti upaljen, barem u standby modu. Zadnje izmijenjeno od: Dr. Beast. 06.11.2007. u 00:16. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|