|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Instaliranje 56k modema na Ubuntu Linuxu??
Imam modem IC+ 56k external data fax voice modem (externi) koji se spaja preko serijskog porta. Pošto u zadnje vrijeme shitovski windows mi idu na zivce i imam jaku zelju da predem na Linux, tj. na Ubuntu posto mi se on najvise svidio. Sve sam rjesio od drivera za maticnu,graficku i ostale periferije... I jedini problem je driveri za modem, takoder imam 56k motorilin interni modem, ali znam da njega je skoro pa nemoguce instalirat posto je softmodem tj. winmodem. Posto je ovaj drugi externi kosto je pun **rac i spaja se serijski pretpostavljam da je hardwareski tj. ima svoj procesor. I bas takvi modemi rade na Linuxima. Probao sam bez drivera na Ubuntu sa tim modemom i nista nije ga prepoznao i nista od toga... Pa zato trebam drivere ili savjet kako bih mogao proradit? Usto da li zna netko gdje se moze kupiti novi modem sa punom podrskom za Linux osobito Ubuntu? Puno hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
svaki externi serijski modem je potpuno podržan u svim linux dostribucijama. jednino kaj ne znam kak to setirat u ubuntu jer ga nisam imao. kppp ili neki sličan program treba za spajanje na internet. proguglaj malo kako je to u ubuntu.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
__________________ |