|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() Evo jedno pitanje: zašto se ne napravi ˝klima˝ za kompjutere? Možda je ovakvih pitanja već bilo, ali ne vidim u čemu je nedostatak. Uređaj bi zauzimao mjesto jednog napajanja u big towerima ili dva 5.25˝ utora. Ako bi trošio puno struje, pa ne treba mu ˝kvalitetna˝ struja iz napajanja, mogao bi biti spojen direktno na gradsku mrežu. Kučište bi možda trebalo biti skroz zatvoreno da ne dolazi toplina izvana :clap: Tako bi se aklimatizirao jedan te isti zrak, a uz filter bi se smanjila prašina na komponentama. Ljeti ne bi bilo problema s pregrijanim komponentama (i sobama: baad ![]() Nisam siguran na kojem točno principu funkcioniraju klime pa bi dimenzije mogle biti problem... Ali sve se da riješit. Ne znam, koje je vaše mišljenje? Po meni ovdje ima mnogo prostora za napredak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Da, ideja ko ideja u teriji ne zvuci lose ALI kod bi sa kondenzacijim vode ? Ako znas princip rada klime onda znas da ona ima okapnicu s vanjske strane koja iz unutranje jedinice kroz tzv. kadicu ide van u cijev i "kaplje". Ali to "kapanje" u jednoj dnevnoj sobi koju spustas sa 30C na 25C moze biti i do 1.5L na sat. E sad zamisli ako je u kompu bez ventialtora (jer je kuciste full zatvoreno kako kazes pa ventovi nemaju sto traziti/ispuhivati) barem 40C ta "klima" bi morala makar 2-3 dcl iskapati u sat vremena (s obzirom da je puno manji prostor ali veca temp). Kud sa tom vodom ![]() ![]() ![]() IMHO of course
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Mislim da je problem konstrukcijske naravi ( mini kompresor, mini isparivač ) a i cijena.
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
palo mi je to na pamet jos prije ali mislim da nis od toga jer ta klima bi hladila samo zrak unutar kucista a svi cooleri bi ostali unutra(proc, grafa,eventualno NB, hard) dakle imas puno buke, dok je jedno vodeno necujno i mislim da i jeftinije. problem s vlagom se rjesi hermeticki zatvorenim kucistem a to je predpostavljam skupo, makar i onda ostaje kojih 40 litara zraka unutar kucista(nemam pojma koliko bi to moglo biti vlage/vode). isto tako neznam koliku bi sposobnost odvodenja topline imao potpuno suh zrak:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#9 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Ma vodeno je puno jeftinije riješenje i manje mjesta zauzima a dobiju se slični ako ne i bolji rezultati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|