|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Pci slotovi mrtvi?
Matična iz siga. Kartica ( SkyStar2 ) ubačena u pci slot. Prvo dizanje wina uredno prepoznata, instalirani driveri... itd. Malo štelanja antene... do dobrog signala nisam došao al to sad nije bitno. Dalje. Odlučio sam stavit druge drivere, stare maknuo al mi veli .. nije driver dobar tj nije za taj hardwer. Ok, idem ja stavit stare drivere koji su radili dobro. I od te točke nastaje problem. : baad : pljuga... sad više niti karticu ne prepoznaje u pci slotu. Idem dalje šaltat po slotovima al ništa. Nema je nigdje. I to ne samo nju već niti druge dvije pci kartice ( zvučna i pci stara grafa )koje sam upiknuo za probu. (nisam siguran jesu li uopće ispravne ) Mislim si jel možda bios sheban al nije. Probao sam dva druga biosa al više ne prepoznaje ništa u pci slotovima. Koji vrag, jel moguće da je otišo kontroler za pci? Ima ko kakvu ideju? Kompatibilnost sa mojom pločom?
Zadnje izmijenjeno od: Tao2. 02.02.2007. u 20:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmmm možda je taj driver nešto zaribao kod Windowsa, pa ti PnP ne radi. Reinstaliranje bi vjerojatno pomoglo, no možda čak i ClearCMOS pa da BIOS ponovno dodijeli uređajima IRQ/DMA pa će to možda utjecati i na Windowse. PCI kontroler? Mah, baš da ti svi slotovi crknu ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
|
Da li ti prepoznaje i ispisuje kartice ispod one tablice prilikom POST-a? Da li se kartice u slotovima griju ili daju neke druge znakove zivota, npr. LED-ice (mrezne kartice i neke TV kartice ih imaju)?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Kod POST-a ne prezentira ništa od upiknutih kartica osim pci-e i svojih integriranih kontr. ide, usb, vga, itd. Reinstal sam probao, al ništa od toga kad ih ne registrira kod POST-anja. Kartice su na dodir mlake al to se valjda ugriju malo od grafe.
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
|
Onda su PCI-evi otisli u vjecna... ako imas garanciju, reklamiraj plocu. Desava se... pregledaj plocu oko PCI-eva, da nije kakva komponentica krepucnula.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Što bi još mogao probati, preflashati BIOS recimo? To je onako jedino što mi pada na pamet (uz SU-ov prijedlog da se pregleda područje oko slotova, da se nije neki kondić otrgnuo itd.)
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Na prvi pogled sa povećalom oko slotova ne primjećujem štetu. Još ću probat bios preflashat još jedanput pa ako ne bude rezultata, ujutro ide ploča ma stol i na detaljan pogled. Možda sam fakat kod upikavanja nešto sitno kvrcno. Hvala vam na pažnji. ![]() Edit; Nakon još jednog detaljnog fizičkog pregleda ploče, ustanovio sam da fakat nema razloga da je ne nosim na servis. Garanciju fala bogu još ima.
Zadnje izmijenjeno od: Tao2. 04.02.2007. u 15:18. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|