Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2006., 21:56   #1
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
zvučnici

jel se daju nač neki dobri tower zvučnici za soma kn?pošto imam hi fi liniju sony namjeraval sam uzet neke tower zvučnike kojih 100-150w,frend je uzel u metrou za jeftinu lovu oko 800kn tower zvučnike sony SS-MF450H...meni bi koristile za mjuzu a i za igre...pa ak imate kaj dobrog samo recite
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2006., 22:16   #2
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ja imam te sony, šta reć nego čisti sony-jevi jeftini zvučnici. niš posebno, ima bass-a al nisu previše glasni.

Mislim da je u metrou nekad bilo Jamo zvučnika za jeftine pare, ne sjećam se koji su bili ali netko je na forumu slikao sa fotićem katalog al to je bilo davno možda ih više ni nema. Za 1000kn i nemaš nešto posebno.
bego2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2006., 22:43   #3
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

a ne tražim nekaj extra,kolko sam videl i čul ovi sonyevi se kod frena dobro čuju jest da soba ni velika al opet...
Staro 26.12.2006., 23:10   #4
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
To bi na liniju spojio?Možeš ti spojit, al nemre ti linija baš previše povuć neke floorstandere...Zapravo, zavisi koja...Napiši model, pa će možda moć više reć...
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2006., 23:32   #5
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma može linija povuć... ak nemre, bu se zaštita uključila i svima super.

imao sam svojevremeno na sonyevoj mini 7-ici spojene pioneer 3-sistemske sa 20cm basom i 2 x visaton 25cm woofere i sve skupa je sviralo do nekih 24-26 na skali (30 je bio plafon) i onda se isključila... onda sam upalio sanyo pojačalo pokraj linije i idemo dalje.

eh ti dani velikih baseva
syss je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2006., 23:52   #6
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ja imam te zvucnike, zadovoljan sam s njima. Meni su dosta glasni, a i dosta su za malo vece tulume (provjereno), naravno uz woofer.
Furam ih na Sony STR-DE697 Reciveru, kojeg sam za to vrijeme dobio po vrlo povoljnoj cijeni. Ak te zanima kak se cuju, doleti do mene da ih cujes. Barem nisi daleko.
Ja sam ih prvo imao na liniji od 2x12.5W.

UPGRADED...
MBO: Gigabyte M59SLI-S4 cooled by HR-05 SLI & Zalman ZM-NBF47
CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ cooled by Scythe Infinity @ 2.7GHz / 1.25V
RAM:2x 1GB Kingmax DDR2 800
VGA: Sapphire HD3850, 256MB Accelero S1 & 120mm AC @750/1900MHz
HDD:Western Digital 160GB (S-ATA, 8MB)
HDD 2: Western Digital 640GB AAKS
CD/DVD : DVD RW Pioneer DVR-112D Silver (Color match with case)
Powered by OCZ GameXtream 600W
Everything in Chieftec LCX-04SL-SL-A (HDD cooling – 3x92mm Sharkoon, ispuh 1x120mm CoolerMaster)
Coolers controled by Zalman ZM-MFC1
Visual expirience by Samsung 940BW

Notebook: Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205 (12", CoreDuo 1.6, 1536MB RAM, 80GB) & Ubuntu 8.04

Audio sistem: Monitor Audio Silver RS1, Monitor Audio PureFlow Speaker Cable, Marantz PM310 pojacalo, Pioneer PD-S501 player, van den Hul M.C. THE BAY C5 Hybrid interkonekt.

Panzer je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2006., 00:05   #7
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

model linije je sony mhc rg 310 zvučnici 2x200w muzičke 6ohma,mislim da ta linija može terat bez pol frke....
@panzer ti imaš ove? te sam mislil ja čopit,znam kak se čuju frend ih ima isto spojene na liniji...na audigy4 to bi se kao trebalo dobro čut ili...?
Staro 27.12.2006., 01:01   #8
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Mada ih je grijeh slušati na nekakvoj liniji, jesi zainteresiran za ove?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54796
Staro 27.12.2006., 01:11   #9
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
Mada ih je grijeh slušati na nekakvoj liniji, jesi zainteresiran za ove?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54796
zanimljivo,uvijek postoji ono ALI pa tak i u ovom slučaju ALI...možda dok bi imal keš al ovak teško,vjerujem da češ ih uspjet prodat...
Staro 27.12.2006., 01:50   #10
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac_1 Pregled postova
model linije je sony mhc rg 310 zvučnici 2x200w muzičke 6ohma,mislim da ta linija može terat bez pol frke....
@panzer ti imaš ove? te sam mislil ja čopit,znam kak se čuju frend ih ima isto spojene na liniji...na audigy4 to bi se kao trebalo dobro čut ili...?
Yup, te samo u boji drva.
Evo slikica.

Na okupu.

Prije (ili poslje) tuluma.

Woofac.
EDIT: Meni je bilo spojeno na integrusu i culo se OK. Na Audigiju ce odlicno radit.

UPGRADED...
Everything in Chieftec LCX-04SL-SL-A (HDD cooling – 3x92mm Sharkoon, ispuh 1x120mm CoolerMaster)

Notebook: Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205 (12", CoreDuo 1.6, 1536MB RAM, 80GB) & Ubuntu 8.04

Audio sistem: Monitor Audio Silver RS1, Monitor Audio PureFlow Speaker Cable, Marantz PM310 pojacalo, Pioneer PD-S501 player, van den Hul M.C. THE BAY C5 Hybrid interkonekt.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2006., 04:01   #11
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac_1 Pregled postova
Ha čuj...Ti zvučnici imaju 8ohma, a linija ti radi na 6, čime odma gubiš 20% snage pojačala, al dobro...Ne kažem da to neće ok svirat, al na starijim Sonyevim linijama bi to puno bolje zvučalo...Ovi noviji modeli su tak-tak...I tebi se neće gasit i sl. jer nećeš imat spojene zvučnike manje impedancije od ''defaultnih'' zvučnika, tak da nećeš imat problema s izbacivanjem...
Inače, ja sam nekad imo na Kenwoodu RXD-655 spojeno 10 zvučnika na 2 izlaza...strašno, al ***iga, linija nikad nije crkla nit joj je šta bilo...
Staro 27.12.2006., 11:18   #12
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

a zanam da je razlika u impedanciji,al ja mislim da bi to trebalo bit nezamjetno gubljenje kvalitete
Staro 27.12.2006., 12:21   #13
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Radit će ti to na toj liniji, ima ona dosta jake izlaze.

Kod mene ipak mi fali bass-a i zato si radim pojačalo za sub (ček avatar).

@Panzer - kak sviraju ti mali za policu, jel ima bass-a na njima? Jel vrijedno 500kn?
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2006., 15:38   #14
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Mali ok sviraju. Nema previse basa, kompresione su kutije i tak. Inace, za tu lovu sviraju OK.

UPGRADED...

Staro 27.12.2006., 16:16   #15
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Panzer Pregled postova

Prije (ili poslje) tuluma.
nema tu poslije to je prije. poslije tuluma su svi ljudi na podu, a ja tam vidim neke glave
Staro 27.12.2006., 16:29   #16
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

kaj velite za ove riječ je o Pioneer S-H320V-W?
• maksimalna izlazna snaga: 100 W
• veličina woofera: 14 cm cone
• veličina visokotonca: 2,5 cm cone
• frekvencijski raspon: 35• 20,000 Hz
• osjetljivost (1 W / 1 m): 88 dB
• Impedancija: 8 Ohm
• dimenzije: 183 x 1030 x 288 mm
• težina: 14,40 kg
Staro 27.12.2006., 17:08   #17
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Uzmi zvučnike sa većom osjetljivošću...Jbg, ja sam to nekad puno više pratio, tak da sad baš i nisam u tim vodama.Al siguran sam da za liniju koja ima slabije pojačalo od nekog receivera (za kojeg su namjenjeni stupovi) trebaju zvučnici s većom osjetljivošću...Ovo od 88dB je premalo, moraju imat veću...Pa traži tak nešt!
Staro 27.12.2006., 17:14   #18
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor JVC MX-GT88 Pregled postova
Uzmi zvučnike sa većom osjetljivošću...Jbg, ja sam to nekad puno više pratio, tak da sad baš i nisam u tim vodama.Al siguran sam da za liniju koja ima slabije pojačalo od nekog receivera (za kojeg su namjenjeni stupovi) trebaju zvučnici s većom osjetljivošću...Ovo od 88dB je premalo, moraju imat veću...Pa traži tak nešt!
hm,našel sam i duplo skuplje zvučnike osjetljivost je 87dB a to su isto Pioneer S-H520V
cijena 2700kn...tak da....dost je to love a ta osjetljivost od 1dB ne vjerujem da su razlike ekstremne osim u cijeni naravno,kojoj je meni jako bitna
Staro 27.12.2006., 20:10   #19
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Ne kužiš ti....Zvučnici ti moraju imat veću osjetljivost, a ne manju...
Staro 27.12.2006., 20:17   #20
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Ne kužiš ti....Zvučnici ti moraju imat veću osjetljivost, a ne manju...
aha,baš se previše ne kužim u to,imaš kakvu preporuku za neke ok zvučnike i ok lovu?
Staro 27.12.2006., 21:08   #21
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Ha čuj, slabo sam pratio audio u zadnjih par godina, al evo ovak jedna preporuka za nešt kaj mislim da bi ti na liniji dobro radilo (ako nije uvjet da moraju stupovi bit, mislim, ak može i bookself)
Evo link...
http://www.dobar-zvuk.hr/hi-fi/kutije.htm
Ovi skroz na kraju dole (450kn/kom)
Viš, imaju veliku osjetljivost šta je tebi dosta bitno kod spajanja na ''slabije'' linijsko pojačalo...Ja bi to uzo...Al ti biraš!
Staro 27.12.2006., 22:38   #22
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Ha čuj...Ti zvučnici imaju 8ohma, a linija ti radi na 6, čime odma gubiš 20% snage pojačala, al dobro...
reci ti njemu
syss je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2006., 23:00   #23
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

:confused:
kaj ti oćeš reć?
Staro 27.12.2006., 23:32   #24
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Ha čuj, slabo sam pratio audio u zadnjih par godina, al evo ovak jedna preporuka za nešt kaj mislim da bi ti na liniji dobro radilo (ako nije uvjet da moraju stupovi bit, mislim, ak može i bookself)
Evo link...
http://www.dobar-zvuk.hr/hi-fi/kutije.htm
Ovi skroz na kraju dole (450kn/kom)
Viš, imaju veliku osjetljivost šta je tebi dosta bitno kod spajanja na ''slabije'' linijsko pojačalo...Ja bi to uzo...Al ti biraš!
jako zanimljivo,znači to bi bila tvoja preporuka?to bi navodno trebalo bit bolje od tower zvučnika kaj sam navel ili...?
Staro 28.12.2006., 00:07   #25
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Jooj...Gle, kupi ti kaj oćeš...Kupi si ti lijepo tower zvučnike pa uživaj ak te vesele tower zvučnici.Ja sam samo do prijedlog za one, i nisam ga dao bezveze, znam zašto sam ti preporučio te...
Reko sam, radi kaj oćeš, tvoja je lova...
Staro 28.12.2006., 00:24   #26
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Jooj...Gle, kupi ti kaj oćeš...Kupi si ti lijepo tower zvučnike pa uživaj ak te vesele tower zvučnici.Ja sam samo do prijedlog za one, i nisam ga dao bezveze, znam zašto sam ti preporučio te...
Reko sam, radi kaj oćeš, tvoja je lova...
ma gle nejdem odma sutra po zvučnike, nek sam tražil vaša mišljenja i savjete al imam ih namjeru uzimat,a nisam htel napamet nekaj kupovat da nebi posle biloˇjoj kud si gledoˇ i pjevat onu ˇdrugi put ču pametnijeˇ
Staro 28.12.2006., 08:39   #27
newalss
Moj komp

newalss's Avatar

Ne znam kako stojiš s krznenim životinjama ali kad već imaš koliko-toliko strpljena i ne žuri ti se u kupovinu...
Kreni polako slagati nekakav entry level hi-fi. Bez žurbe.To je jedan od onih hobija gdje se po pet godina nešto skuplja i slaže. Malo je Rokfelera da se kupi sve od jednom. Sad si kupi zvučnike ali takve da neradiš kompromis ovoj liniji. Bacit ćeš 900 kn na nekakve raveland :confused: zvučnike upitne kvalitete samo zato što imaju veću osjetljivost?
Uzmi odmah ili skupljaj još malo za nešto ozbiljnije zvučnike, trpi godinu dana sukob na relaciji zvučnik-linija i kad kupiš nekakvo pojačalo/reciever vidjet ćeš veselja. Pa tuner, pa DVD/CD player...prava Neverending stooooryyyy na na naa na na naa na na naa...samo još fali ona velika đukela.
Staro 28.12.2006., 11:07   #28
beavis
Premium
Moj komp

beavis's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Nemoj da te zavara veličina zvučnika.Što se tiče sony zvučnika malo je reči da su smeće, a tek na sony pojačalu .Da skratim moja preporuka su neki mali zvučnici tipa tannoy ili sl. budući da raspolažeš sa malom lovom.
Staro 28.12.2006., 16:44   #29
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
Ne znam kako stojiš s krznenim životinjama ali kad već imaš koliko-toliko strpljena i ne žuri ti se u kupovinu...
Kreni polako slagati nekakav entry level hi-fi. Bez žurbe.To je jedan od onih hobija gdje se po pet godina nešto skuplja i slaže. Malo je Rokfelera da se kupi sve od jednom. Sad si kupi zvučnike ali takve da neradiš kompromis ovoj liniji. Bacit ćeš 900 kn na nekakve raveland :confused: zvučnike upitne kvalitete samo zato što imaju veću osjetljivost?
Uzmi odmah ili skupljaj još malo za nešto ozbiljnije zvučnike, trpi godinu dana sukob na relaciji zvučnik-linija i kad kupiš nekakvo pojačalo/reciever vidjet ćeš veselja. Pa tuner, pa DVD/CD player...prava Neverending stooooryyyy na na naa na na naa na na naa...samo još fali ona velika đukela.
Ja sam mu predložio ono za kaj mislim da bi dobro funkioniralo na njegovoj liniji...Ti mu pak predlažeš nešto sasvim deseto-skupljanje para za nekakav entry level hi-fi.Čovjek je reko kolko love daje i kakve su mu namjere, pa sam mu obzirom na to dao prijedlog...Naravno da bi bilo dobro da skuplja novce i kupuje si malo po malo, al sumnjam da će on to radit!
pozz
Staro 28.12.2006., 16:54   #30
newalss
Moj komp

newalss's Avatar

Citiraj:
Ja sam mu predložio ono za kaj mislim da bi dobro funkioniralo na njegovoj liniji...Ti mu pak predlažeš nešto sasvim deseto-skupljanje para za nekakav entry level hi-fi.Čovjek je reko kolko love daje i kakve su mu namjere, pa sam mu obzirom na to dao prijedlog...Naravno da bi bilo dobro da skuplja novce i kupuje si malo po malo, al sumnjam da će on to radit!
pozz
Uopće nisam kritizirao tebe i tvoj prijedlog. Samo dijelim savjet na osnovu njegova straha "kud sam gled'o" i "drugi put ću pametnije".
Hoće-neće poslušati, to je njegova stvar.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno