Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2003., 07:00   #1
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Question Problem: USB + Epson C42

Stari mi je na poslu nabavio printer Epson C42 XX (neke oznake) i nakon instalacije kompjutor ga ne prepoznaje. Printer se spaja preko USB-a.
Kompjutor na kojem je to bi to trebalo biti je Celeron 1700, 256 MB RAMA, 40 GB HDD, grafička na matičnoj, a matična (vjerojatno najbitnije) MSI SiS 651, s478, FBS 533, VGA, LAN, mATX. Skinuo sam najnovije drivere sa MSI web site-a za USB, ali nikako da proradi. Ima li kakve veze ako matična ima USB 2.0?

Printer je testiran i radi na drugom kompjutoru.

Može li mi netko pomoći? :confused:
Bran je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2003., 09:52   #2
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Jel koristis WinXP bez SP1?
Ako je odgovor DA birajte broj 1

Instaliraj patch zakrpu za USB 2.0 makar u tome nebi trebao biti problem, da li si instalirao drivere od Eposona (ako ih ima - nemam printer pa se ne kuzim u to)
marac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.08.2003., 10:13   #3
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Koristim Windows 98 SE.
Drivere od printera sam instalirao i to bi trebalo biti u redu jer ssam radio po uputama.
Skinuo sam najnovije drivere za USB 2.0 koji bi trebali popraviti sve moguće probleme s USB-om. Kad pokrenem exe datoteku s driverima koju sam skinuo kao mjesto gdje stavlja te drivere je C:\Windows\Desktop. Postoji opcija Browse s kojom mogu birati gdje staviti te drivere, ali problem je u tome što neznam gdje bi trebali biti. Možeš li mi možda pomoći u vezi toga? Gdje bi trebali biti driveri za USB? :confused:
Bran je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2003., 12:06   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
to bi se moglo desiti ako si printer ukopcao u komp i iskocio je prozor da je nadjen novi hardware pa si ga ti uputio na drivere na CDu.....
ako je tako, makni drivere, restartaj komp i kad te bude trzio drivere idi na cancel pa drivere instaliraj preko setupa s CDa, tako bi sve trebalo raditi
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2003., 14:21   #5
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Je...i mene je nekaj zajebaval stari HP na 98SE,na svu sreću sam još prije par mjeseci/prije kupovine printera/ malo-malo naletio na upozorenja tipa:NI-ZA-BOGA-MILOGA-NE INSTALIRATI-KAKO-PIŠE-U-UPUTAMA

I sve je prošlo ok.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2003., 17:28   #6
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Je...i mene je nekaj zajebaval stari HP na 98SE,na svu sreću sam još prije par mjeseci/prije kupovine printera/ malo-malo naletio na upozorenja tipa:NI-ZA-BOGA-MILOGA-NE INSTALIRATI-KAKO-PIŠE-U-UPUTAMA

I sve je prošlo ok.
ma ja inace sve instaliram onako kako sam prvo napisao a izbjegavam setupe ali naucio sam da s USB printerima oces-neces moras ici onako
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2003., 14:33   #7
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Imam C 42, nisam imao nikakvih problema sa instalacijom sa originalnim driverima na cd-u(Win me Win XP, linux je sam stavio drivere i radi). Driveri na cdu-u traze da je printer ukopcan (Kolko se sjecam) i onda te vode kroz menije instalacije tinte i slicno do printa test page..

POd 98 nisam proobao , mozda tamo ipak treba prvo setup pa kad je sve gotovo nakon restarta spojit printer.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas