|
![]() |
#1 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
![]() Stari mi je na poslu nabavio printer Epson C42 XX (neke oznake) i nakon instalacije kompjutor ga ne prepoznaje. Printer se spaja preko USB-a. Kompjutor na kojem je to bi to trebalo biti je Celeron 1700, 256 MB RAMA, 40 GB HDD, grafička na matičnoj, a matična (vjerojatno najbitnije) MSI SiS 651, s478, FBS 533, VGA, LAN, mATX. Skinuo sam najnovije drivere sa MSI web site-a za USB, ali nikako da proradi. Ima li kakve veze ako matična ima USB 2.0? Printer je testiran i radi na drugom kompjutoru. Može li mi netko pomoći? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Jel koristis WinXP bez SP1? Ako je odgovor DA birajte broj 1 ![]() Instaliraj patch zakrpu za USB 2.0 makar u tome nebi trebao biti problem, da li si instalirao drivere od Eposona (ako ih ima - nemam printer pa se ne kuzim u to) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
nemam kaj napisati
|
Koristim Windows 98 SE. Drivere od printera sam instalirao i to bi trebalo biti u redu jer ssam radio po uputama. Skinuo sam najnovije drivere za USB 2.0 koji bi trebali popraviti sve moguće probleme s USB-om. Kad pokrenem exe datoteku s driverima koju sam skinuo kao mjesto gdje stavlja te drivere je C:\Windows\Desktop. Postoji opcija Browse s kojom mogu birati gdje staviti te drivere, ali problem je u tome što neznam gdje bi trebali biti. Možeš li mi možda pomoći u vezi toga? Gdje bi trebali biti driveri za USB? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
to bi se moglo desiti ako si printer ukopcao u komp i iskocio je prozor da je nadjen novi hardware pa si ga ti uputio na drivere na CDu..... ako je tako, makni drivere, restartaj komp i kad te bude trzio drivere idi na cancel pa drivere instaliraj preko setupa s CDa, tako bi sve trebalo raditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Je...i mene je nekaj zajebaval stari HP na 98SE,na svu sreću sam još prije par mjeseci/prije kupovine printera/ malo-malo naletio na upozorenja tipa:NI-ZA-BOGA-MILOGA-NE INSTALIRATI-KAKO-PIŠE-U-UPUTAMA ![]() ![]() ![]() I sve je prošlo ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
Imam C 42, nisam imao nikakvih problema sa instalacijom sa originalnim driverima na cd-u(Win me Win XP, linux je sam stavio drivere i radi). Driveri na cdu-u traze da je printer ukopcan (Kolko se sjecam) i onda te vode kroz menije instalacije tinte i slicno do printa test page.. POd 98 nisam proobao , mozda tamo ipak treba prvo setup pa kad je sve gotovo nakon restarta spojit printer.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|