|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
problem, al neznam u čemu...
evo, speedy i ja sastavili ovu konfku MB GIGABYTE K8NF-9, Socket 939, NVIDIA nForce4, 4 x Serial ATA, SATA RAID, CPU AMD Athlon64 3500+ BOX Venice jezgra DDR 512 MB PC3200, 400MHz, GoodRAM HDD Seagate ST3808110AS, 80 GB 8MB, S-ATA300, NCQ-II, Gigabyte Radeon X550 PCIE bulk, 256MB, DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H10 DVD ROM LG 16/48x speed, ATAPI, black, bulk Codegen 400w problem je sljedeći - u nekim igrama (tj. većini njih) nakon par sek (ponekad min) nestane slika na monitoru, al zvuk se još uvijek čuje, jednostavno se monitor ugasi.... pokušali smo sa više verzija drivera (4 - 5.10, novije nismo imali), no uvijek ista stvar....sa nekim igrama (seriuos sam2, cod2)nije bilo nikakvih problema... prvo sam mislio da je grafa neipravna, al onda kad sam vidio da neke igre rade bez beda, postao sam neodlučan...pomislio sam i na napajanje, al ipak bi i taj codegen trebao gurati tu konfku...neznam u čemu je problem...ako može pomoć, thx... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
pwner sa stilom
Datum registracije: Jun 2006
|
to se i meni desavalo, bio mi je bed u memorijina kartici , jer sam previse clockao, a nisam u pocetku imao zalmana na njoj...znaci mozda kartica...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
tražio sam po biosu nest slično agp 4-8x, al nisam našao...sve je na defaultu, nista nije klokane, sastavljeno je jučer, sve su komponente full nove...ne mogu baš isprobavat jer komp nije moj nego jednom liku kojem smo sastavljali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
CTRL+F1 za pristupanje naprednim postavkama u BIOS-u.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
bio sam gledao probao i to sa ctrl+f1, al ništa posebno nisam našao... novije drivere nismo imali, zato smo stavljali tak stare...na cd-u što je došo sa grafom su bili 4.0...mislim, trebala bi grafa onda i s tima raditi. al probat ćemo novije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
oke pokusali smo s novim driverima i opet isto,,,,,, ![]() je moguce da je to zbog necega osim grafe (ako je uopce zbog nje) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
pa da, la onda vald ne bi bilo slike uopće, ili ne bi bila kak spada...slika je super pa ne mislim daje neki kabel.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
Dali ti odmah ugasi monitor cim pokrenes igricu ili ... meni ti pomaze da instaliram drivere za plocu one INF drivere za chipset i da podesim igricu na vecu res od 640x480 to mi zna rusiti dosta .
![]() |
#15 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
win instalacija,drajveri od ploce,DIRECT X 9.0c,NOVI CATALYST-I, tim redom slozi ,zna ti se direct x sje..t pa ti zato baca sliku u nesvijest....ak treba,provuci dx jos jednom na kraju,meni to obicno pomogne.. edit,da me Jelc ne psuje...a jesi POBRISAL FULL STARE DRAJVERE PRIJE INSTALACIJE NOVIH ZA ATI-CU ILI SI SAMO PROVLACIL PREK STARIH?...EEEE to bi ti mogel biti uzrok svih jada...driver cleaner pa do jaja sve obrisat,pa ponovo,step by step..HINT> vrati winze sa Restore-0m(ak si pametan pa si napravil Restore point nakon cistih windoza!) i ponovi instalaciju drajvera ispocetka i po redu.... ak i onda steka,onda je HW greska(grafa,monitor,kabel) ak prosljaka,nama drago ak smo imalo pomogli..ajd probaj pa javi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
@Vejita nije cim se ude u igru,,,,,, tj bilo je s jedom igrom tako onda smo promjenili drivere i igra je isla full oke ali ostale su ostale na istome opet promjena drivera druga igra sada igriva cak nekoliko minuta i onda boom opet isto ..... ___________________________________________________________ budu fresh windows kad dodemo do kompa opet,,,,,,, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Problem vie kt400 i ati kartica. cesto problem. imao frend isto taj chipset i ati 9600xt se rusio na njoj ko u ludnici. Prvo je zamijenio 9600xt, neki problemi su nestali ali i dalje je bilo nestabilno. znam da je on ima agp, pa uzmi za zadrskom. ali cim je promijenio plocu, sa nforce2 chipsetom, do danas nema nikakvih problema. pogledaj na forum ati i ati i via problemi pa ces vidjeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
krivi post, pardon . uf... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
A cuj,to smrzavanje i ono sto se cuje ko pokvarena ploca moze uzrokovat i sama kartica ali i driveri od zvucne ili pak RAM. Probaj deinstalirat zvucnu i pokrenut igru bez nje. I probaj jos stavit drugi ram. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
evo, opet....nijesam dugo nist pisao jer sam bio izgubio živce na tom kompu... ima li netko nove ideje?probali smo sa drugim ramovima - i ista stvar...3dmarkove sve lijepo prolazi...carbon ide izgleda bez beda (2h isprobano)...driveri - isprobani...i to dosta njih... Zadnje izmijenjeno od: dmd-0. 28.12.2006. u 02:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|