Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.12.2006., 21:24   #1
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Plavi ekran

Ovako malo glup problem! Prije jedno mjesec dana igram ja cod na netu kad bum plavi ekran, pise nesto windows error ne stignem pogledat jer se komp odmah resetira. Nakon reseta se sam upali i radi normalno! Prije dva tjedna sam kupio novi hard pa sam nabacio nove windoze, mislim friška instalacija i sve radi ko beba. Da bi se prekjučer to ponovno dogodilo bas dok sam bio tu na forumu nešto citao! I danas mi se opet to dogodilo dok sam opet bio na forumu!
Znaci simptomi: sve radi i odjednom bum plavi ekran resetira se sam i opet sve radi ko beba. Odem na net igram cod (rasturam) sve 5. Dok je komp u full loadu nikad problema, dok kunja u idle stanju eventualno citam nesto na netu bez najave plavi ekran!
Ajde malo pomoci ziher je neka glupost!: goood :: bonker :

svaboxxl je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2006., 21:40   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
1. Iskljuci "automaticaly restart" (na slici)
2. Prepisi kod erora na BSOD-u
3. Upisi u google i vidi o cemu se radi
4.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2006., 23:00   #3
jere-13
Premium

jere-13's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor svaboxxl Pregled postova
Ovako malo glup problem! Prije jedno mjesec dana igram ja cod na netu kad bum plavi ekran, pise nesto windows error ne stignem pogledat jer se komp odmah resetira. Nakon reseta se sam upali i radi normalno! Prije dva tjedna sam kupio novi hard pa sam nabacio nove windoze, mislim friška instalacija i sve radi ko beba. Da bi se prekjučer to ponovno dogodilo bas dok sam bio tu na forumu nešto citao! I danas mi se opet to dogodilo dok sam opet bio na forumu!
Znaci simptomi: sve radi i odjednom bum plavi ekran resetira se sam i opet sve radi ko beba. Odem na net igram cod (rasturam) sve 5. Dok je komp u full loadu nikad problema, dok kunja u idle stanju eventualno citam nesto na netu bez najave plavi ekran!
Ajde malo pomoci ziher je neka glupost!: goood :: bonker :
evoga na ista stvar se dogada i meni potpuno isto g***no igram na cod i puf restart posli toga i na msnu mi se gasi ja sumnjam na napajanje ajde mi molin te reci sto imas na kompu jer se meni gasi samo dok je na internetu dali imas kasperskog kao antivirus i molin te postaj error kod i dali ti izbaci 2 error koda i dali donji glasi sysdata

hvala i nadam se da cemo rijesiti problem
HDD:seagate 160 720 rpm 8mb catche
Maxtor 40 gb kanta
DVD- lg prza
napajanje- tagan x-eye 420 w
hladjenje: vodeno
jere-13 je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2006., 00:19   #4
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

Ovako nemam kasperskog nego nod32, u codu mi se rusenje dogodilo samo jednom! Ja isto lagano sumnjam na napajanje jer imam codegena koji je to sto je, al me jedna stvar muci najcesce mi se to dogodi dok komp nije opterecen sto mi nije logicno jer da se to dogada dok igram cod ajde jer si opteretio sistem i ok al dok gledam stranice na netu! To jednostavno nemre opteretit sistem. Error kod nemrem zapisat jer se pojavi na sekundu i odma se restarta! Ne stignem ga procitat! A kad se sistem opet digne nema nikakve obavijesti! Nesto tipa "your sistem has recovered from a serious error" ili tako nesto,bas nista upali se sam opet i sve je ok!

Staro 15.12.2006., 00:27   #5
jere-13
Premium

jere-13's Avatar

Citiraj:
Ovako nemam kasperskog nego nod32, u codu mi se rusenje dogodilo samo jednom! Ja isto lagano sumnjam na napajanje jer imam codegena koji je to sto je, al me jedna stvar muci najcesce mi se to dogodi dok komp nije opterecen sto mi nije logicno jer da se to dogada dok igram cod ajde jer si opteretio sistem i ok al dok gledam stranice na netu! To jednostavno nemre opteretit sistem. Error kod nemrem zapisat jer se pojavi na sekundu i odma se restarta! Ne stignem ga procitat! A kad se sistem opet digne nema nikakve obavijesti! Nesto tipa "your sistem has recovered from a serious error" ili tako nesto,bas nista upali se sam opet i sve je ok!
tocno tako ma meni se na msnu gasi heheheheh
velikog opterecenja ali sve je pocelo sa cod na internetu ali zamili ovo ja sam
kupio x-eye napajanje znaci taganovo od 420 w pa to je zvijer mislim neshvacam u cemu je fora i kad smo vec kod toga igram nfs 4 ure pa nista neshvacam u full loadu je igram brothers in arms isto nista nekuzim samo kad sam na internetu to se desava
Maxtor 40 gb kanta
DVD- lg prza
Staro 15.12.2006., 00:41   #6
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

tocno to prvi put mi se dogodilo u codu i od tada samo na internetu,skypu itd.
I to sto kazes imas mrak napajanje! Aj da imas govno ko i ja nebi se cudio al tagan! Jesi možda clockao graficku?

Staro 15.12.2006., 00:44   #7
jere-13
Premium

jere-13's Avatar

Citiraj:
tocno to prvi put mi se dogodilo u codu i od tada samo na internetu,skypu itd.
I to sto kazes imas mrak napajanje! Aj da imas govno ko i ja nebi se cudio al tagan! Jesi možda clockao graficku?
ne stari clockao sam proc sa 2.0 na 2.4 ali vratio sam ih i na pocetno i nista isto s** nje nije mi jasno majke mi nekuzim nista pa da imam 200 w napajanje nebi se gasia na msnu hehehe tebi na skypu isto g***no drugo pakovanje nemos virovati izluduje me vec mjesec dana neznam sto su stvarno

ps hvala za napajanje : goood :

mislim imam vodeno grafa 760 gt mi je na 29 stupnjeva sto je strava mogu je clockati koliko ocu ali nema smisla kad se ovako gasi ljut sam ka pas
Maxtor 40 gb kanta
DVD- lg prza
Staro 15.12.2006., 00:45   #8
deny
Premium
Moj komp

deny's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
najbolji sistem je "sistem eliminacije" ak oimas u koga posudit napajanje ili mem ilio sta vec drugo probaj... meni je iso restart bez plavog ekrana i ispostavilo se da je bilo u k.... napajanje.
deny je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2006., 00:47   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
....Error kod nemrem zapisat jer se pojavi na sekundu i odma se restarta! Ne stignem ga procitat!.....
: stoopid Jesi procitao moj post gore?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2006., 00:47   #10
jere-13
Premium

jere-13's Avatar

gle nevjerujem bas da ce mi netko grafu ili maticnu ili proc posuditi jedino napajanje a i to ce biti tesko ali nema smisla jer onda bi se sve gasilo i kad nije na internetu nezelim ispasti bahat ali jeli me shvacas sto ocu reci gasi se samo na internetu nema smisla ili ima ali ja nemogu shvatiti kojeg : hitthewa

Citiraj:
Autor nino5 Pregled postova
: stoopid Jesi procitao moj post gore?
nino ja sam probao jer ocito imamo isti problem ma gle govori da je ili maticna
ili proc
ili napajane

heheh ali zasto se onda samo na internetu gasi pa da je bilo sto od tog gasio bi se i bez interneta sto ne :: ali to se nedesava
Maxtor 40 gb kanta
DVD- lg prza

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.12.2006. u 03:03.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.12.2006., 00:51   #11
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

I ja sam u lovu na takvo napajanje samo sada fali malo suske!! Bit ce,bit!
Neznam ni ja stvarno mi nije jasno!
Nema nikakve logike u tom jednostavno nema!
Ovako cemo, ko prvi skuži javlja drugome!
Možda jos dobijemo pametnih prijedloga pa se to rijesi!

Staro 15.12.2006., 00:52   #12
deny
Premium
Moj komp

deny's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
a prijatelju onda ti jedino preporucujem napravi kao sta je u prthodnom postu navedenu (2 ili 3) napravi da ti se ne restarta odma procitaj kod i googlaj ga mei je bilo random, ako kanta stoji upaljena nista se ne vrti nekad se restarta nakon 20 min nekad nakon 5 min nekad nakon 2 sata. nekad u igri nekad dok sam na netu ali puca random...
deny je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2006., 00:54   #13
jere-13
Premium

jere-13's Avatar

Citiraj:
I ja sam u lovu na takvo napajanje samo sada fali malo suske!! Bit ce,bit!
Neznam ni ja stvarno mi nije jasno!
Nema nikakve logike u tom jednostavno nema!
Ovako cemo, ko prvi skuži javlja drugome!
Možda jos dobijemo pametnih prijedloga pa se to rijesi!
moze hehehe ja cu jos od ovog frenda posuditi napajanje ukopcati ga vidjeti ako je do toga javim ti ali stvarno jos jednom naglasavam " nema smisla nikakvog gasio bi se u fullloadu i bez interneta " ali eto pozdrav kasno je idem leci

Citiraj:
Autor deny Pregled postova
a prijatelju onda ti jedino preporucujem napravi kao sta je u prthodnom postu navedenu (2 ili 3) napravi da ti se ne restarta odma procitaj kod i googlaj ga mei je bilo random, ako kanta stoji upaljena nista se ne vrti nekad se restarta nakon 20 min nekad nakon 5 min nekad nakon 2 sata. nekad u igri nekad dok sam na netu ali puca random...
heheh probao sam ali neide stari sve san ucinia i nista nije pomoglo ostaje mi jos samo isprobati napajanje tude vidjeti sto se da ako se neda sto da ti kazem trpit cu, e i jos jedna stvar uzasno je tesko blokove za vodu skidati i eliminirati hardver to je pun k** ac posla za nesto sto nije sigurno da je to to pa mi lagano pada mrak na oci nista ako nesto pronadem javim vam POZZ svima
Maxtor 40 gb kanta
DVD- lg prza

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.12.2006. u 03:03.
Staro 15.12.2006., 00:59   #14
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

Cekaj malo ja sam tek sad vidio sve ove postove prije nego kaj sam odgovorio.
A bio sam tu prije minute ne kužim. Nino napravio sam ono kaj si rekao iskljucio sam auto restart al mi se to jos nije dogodilo pa nisam uspio zapisat kod. Meni se to dogodi svakih tjedan dana.

Staro 15.12.2006., 01:15   #15
gonzo
HW&WLAN expert
Moj komp

gonzo's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
jel imate mozda rivatuner instaliran i aktivan?meni je on znao radit probleme dok sam imao 6600gt

gonzo je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2006., 01:17   #16
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

ja imam rivatuner i 6600gt

Staro 15.12.2006., 01:19   #17
gonzo
HW&WLAN expert
Moj komp

gonzo's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
probaj ga skinut pa vidi,meni je isto izludjivao par dana dok nisam skuzio sto je,komp se restartao u nepravilnim vremenskim razmacima i kad sam ga skinuo sve 5

gonzo je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2006., 01:25   #18
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

dobro,i bas to u nepravilnim vremenskim razmacima! a sa cim da onda poteram grafu?

Staro 15.12.2006., 02:52   #19
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

J**o mamu svoju evo ga opet! Al ovaj put sam zapisao error code.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL blabla stop:0x000000D1 raspppoe.sys.
E sad ovo raspppoe.sys ima veze sa point to point protocol over ethernet (kak sam pametan) znaci nesto u vezi ove sugave kasde i moje mrežne. Bacio sam to u google i ukrako kaze da to sigurno ima veze sa lošim driverom ili nekim komadom hardwarea sto je toliko opcenito da mi nimalo ne pomaže. Sve u svemu neznam u cem je stvar!: stoopid

Staro 15.12.2006., 15:35   #20
jere-13
Premium

jere-13's Avatar

Citiraj:
J**o mamu svoju evo ga opet! Al ovaj put sam zapisao error code.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL blabla stop:0x000000D1 raspppoe.sys.
E sad ovo raspppoe.sys ima veze sa point to point protocol over ethernet (kak sam pametan) znaci nesto u vezi ove sugave kasde i moje mrežne. Bacio sam to u google i ukrako kaze da to sigurno ima veze sa lošim driverom ili nekim komadom hardwarea sto je toliko opcenito da mi nimalo ne pomaže. Sve u svemu neznam u cem je stvar!: stoopid
da to je i meni isti error kod i vjerojatno kad ti se restarta treba neko vrijeme da ti se local area network konektira i onda tek mos na internet
Maxtor 40 gb kanta
DVD- lg prza
Staro 15.12.2006., 15:50   #21
West
Premium

West's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Nevjerujem, meni se isto zna to dogoditi.
Npr. igram cod2 i ocu nesto pogledati na desktop, znaci ne izadjem iz igre nego samo na desktop, igra je aktivna u pozadini i sad.....kad ocu ponovo uci u cod2 kliknem i izbaci mi BSOD di pise "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" i ostale hijeroglife. Ne dogadja mi se to uvijek, ali zna se dogoditi tu i tamo, uzasno frustrira.
West je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2006., 16:58   #22
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

pa to je taj error kod ali kak to rijesiti! Siguran sam vec sad da to ima veze sa mrežnom karticom jer ispod tog error koda pri dnu ekrana mi napise raspppoe.sys! E sad kad bi se mogao javiti netko ko je imao isti error i rijesio ga to bi bilo sjajno.

Staro 15.12.2006., 23:44   #23
jere-13
Premium

jere-13's Avatar

Citiraj:
pa to je taj error kod ali kak to rijesiti! Siguran sam vec sad da to ima veze sa mrežnom karticom jer ispod tog error koda pri dnu ekrana mi napise raspppoe.sys! E sad kad bi se mogao javiti netko ko je imao isti error i rijesio ga to bi bilo sjajno.
evo ovako poslusao sam te : goood : i cini se rijesio problem daj boze daa jesam jer sam sve cinia sto i prije i negasi se evo cijeli dan, ja imam adsl nadan se da i ti imas ako imas imas i local area network od adsl-a

odi na properties od njega pa authentication
heh treba ovo i napisati : baad : dalje
makni opciju enable

uglavnom mislim da dolazi do nekakve guzve sa modemom i ethernet mrezom od maticne njih dvoje se guse i to dovodi do pada sistema i zato govori da
driveri nisu jednaki

Posumnjao sam na to sinoc moze se reci da mi je u snu doslo : bonker :
razmisli ima logike svaki put kad bi ti se ugasio vjerojatno nisi mogao na internet kao i ja sve dok se local area od modema nije napravio ovo authentication i onda si mogao nema druge ako nije to i ako ti se dalje gasi prijo neznam sto onda drzin ti fige da uspije
a ako uspije dugujes mi pice hehehe pozz
Maxtor 40 gb kanta
DVD- lg prza
Staro 16.12.2006., 01:18   #24
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

evo napravio sam sto si rekao pa cemo vidjet jel to to. Drzim fige: goood :

Staro 16.12.2006., 07:03   #25
West
Premium

West's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Najbolje je to sto je meni to cijelo vrijeme iskljuceno, ustvari ni nemogu staviti kvacicu, imam router.
http://www.imagesforme.com/images/2895untitled.JPG

Znaci to je ok, ali svejedno, zna mi se tu i tamo dogoditi da mi izbaci BSOD kao sto sam gore opisao.
Jedino da se poigram s opcijama u routeru, ali to mi prije nije bilo tako, nego je pocelo odjednom samo od sebe.
Imam feeling da je to do neceg drugog, a ne do network mreze.
West je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2006., 12:53   #26
jere-13
Premium

jere-13's Avatar

Citiraj:
Autor West Pregled postova
Najbolje je to sto je meni to cijelo vrijeme iskljuceno, ustvari ni nemogu staviti kvacicu, imam router.
http://www.imagesforme.com/images/2895untitled.JPG

Znaci to je ok, ali svejedno, zna mi se tu i tamo dogoditi da mi izbaci BSOD kao sto sam gore opisao.
Jedino da se poigram s opcijama u routeru, ali to mi prije nije bilo tako, nego je pocelo odjednom samo od sebe.
Imam feeling da je to do neceg drugog, a ne do network mreze.
Gle nemogu ti reci nista jer su ocito opcije drugacije postavljene ja mogu to stavit i makniti, neznam meni se vise ne gasi a ako se bude gasilo obavijestit cu vas pa cemo probati nesto drugo iman nek opcije u glavi ali zasad nezelim nista dirati.

West kao sto i sam kazes probaj se igrati s tim postavkama, ali prvo postaj error kod pa da vidimo mozda problem nije kao nama
Maxtor 40 gb kanta
DVD- lg prza
Staro 16.12.2006., 19:55   #27
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

ovako maknuo sam rivu i napravio sam jere ono sto si ti rekao i opet mi se to dogodilo prije jedno dva sata. znaci pusing nije u tom stvar

Staro 17.12.2006., 16:37   #28
jere-13
Premium

jere-13's Avatar

Citiraj:
ovako maknuo sam rivu i napravio sam jere ono sto si ti rekao i opet mi se to dogodilo prije jedno dva sata. znaci pusing nije u tom stvar

Heh ima jos jedna opcija meni se od tada stvarno vise negasi znaci ostani sa postavkama da ti je maknut enable aut....

dalje u u show all connections vjerojatno imas ikonu net adapter
sa oznakom 1394 neznam mozda je tebi drugacija oznaka ali uglavnom trebao bi imati znaci net adapter klikni disable i restartaj komp to su ti postavke na mom kompu i za sada radi komp stabilno. Probaj pa mi javi
pozz
Maxtor 40 gb kanta
DVD- lg prza
Staro 17.12.2006., 17:34   #29
svaboxxl
Premium
Moj komp

svaboxxl's Avatar

Napravio kako si rekao pa zivi bili pa vidjeli. Inace taj 1394 sta nije to firewire?

Staro 19.12.2006., 13:17   #30
Dretar
Premium

Dretar's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
imao sam slican problem s plavim ekranom (al samo u igrama) samo sto sam ja morao restart napravit...iskljucio sam fast write sa svoje 9550 gt-jke i radi normalno
Dretar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno