|
![]() |
#2 |
Mr. V
Datum registracije: Oct 2005
|
Da obično megabajti na karticama služe za rezoluciju. Više megabajta, možeš držat veču rezoluciju...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#4 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
u ram od grafe se spremaju teksture. e sad, bitno je i kolka je "sirina staze" prema ramu. slikovito, "autoputom" (256bit sabirnica) ce ici puno vise podataka nego "puteljkom" (64bit). naravno, tu i takt igra ulogu, kod jeftinijh kartica je gotovo pravilo da one s vise memorije imaju nizi takt memorije=manja propusnost=manje performanse. low-end grafe ionak nemogu iskoristit hrpetine rama, jos kad zbrojis usku sabirnicu i mali takt - dobijes turbo-sminkersku grafu za neznalice koja je cesto slabija od svoje brace s malo rama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Marketinski trik... rjesavanje zaliha memorije. Kako god hoces, uglavnom nekorisno ![]() http://www.pureoverclock.com/article33.html A malo i iz prve ruke: dodatni megabajti na grafickoj ce ce doc do izrazaja jedino ako koristis vrlo velike rezolucije i AA, konkretno meni 512 RAM-a na mojoj kartici zauzme npr. Quake 4 kad ide u 1920x1200 na Ultra detaljima i AA. Tu dosta pomaze 512MB (i 256 bita), dok za rezolucije ispod 1280x1024 u principu nema smisla (osim u slucaju da je igra gladna memorije, a imam npr "samo" 1GB RAM-a, u tom slucaju tih 512MB na kartici malo rasterecuje radnu memoriju). Sve ovisi i od igre do igre u principu... naravno, ovo je u kontekstu kartica koje su malo skuplje od 64-bitnih ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Bojim se da suradnja između rama i gpua ipak ide presporo da bi to bila ozbiljna zaliha ono na grafi je i u najgorem slučaju 2-3puta brže... Ali da je neka korist od 512mb na 128bit sabirnici nije, a na 64 bitnoj to je komedija...
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Naravno da je tolika kolicina memorije na 64-bitnim (pa i 128-bitnim) karticama, smjesna, to sam i napisao ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|