|
![]() |
#1 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Izbor nove matične(unutra se također dijele slatkiši, slobodno uđi).
Rečeno mi je da ovdje zalaze dosta pametni ljudi koji se razumiju u hardware pa sam odlučio ovdje postat. Treba mi pomoć kod izbora nove matične ali da nebi sada smišljao novi post (mislim da me možete razumijeti s obzirom da ovo pišem u 4 sata ujutro) samo ću napravit copy-paste moga posta s jednog drugog foruma: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
cuj, mozes uzet onog plavog zalmana mislim da ima u linksu i otpilit dio koji smeta grafickoj te osigurat neki vent koji ce puhat po njemu edit: na ovog sam mislio http://links.hr/index.php?naziv=Hlad...kl=050.909.012 a za propuh po njemu se sam snadji ![]() a sad di su slatkisi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.099 ovo bi moglo rjesit problem i svakako je jeftinije od nove ploce, imaju ti ga phoenix i wolverine, a sigurno i jos neki na forumu pa pitaj. u hgspotu bi recimo abit k8n ultra zadovoljavala tvoje kriterije, cak je i jeftina dosta! Jedino ako ne koristis vise od 2 pci utora... ili dfi nf4 ultra u, njoj je nb dosta blizu gornjeg pcie 16x utora, ali moguce dovoljno daleko. u ve-milu eventualno albatron k8sli, ali bi to osobno izbjegao radije ako ikako moguce.. @hash... sumnjam da ce taki mali pasivac biti dovoljan ipak... graficka ce stajati na njemu pa nece propuha ni vidjet cjerojatno jadan |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Uzmi si iz hgspota abit at8-32x |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Uzmeš si thermalright hr-05 sli i riješio si se temperature i buke! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
Mislim da ti se ne isplati kupovan novu maticnu samo zato sto ne redi vent na chipsetu(osim ako te ne svrbi novcanik), sam si rekao da ne clockas tako da ti je moj savjet da kupis pasivac za maticnu zalman ili thermalright i stavis koji 8 cm vent na 5v da lagano puse po njemu... ako neznas kako to stavit, pitaj, nitko od nas se nije rodio pametan ![]() p.s. welcome to PCE.
![]() |
#9 |
Registered User
|
E da vidite kako je lijepo kada vam se dva sranja iskombiniraju u jedno ko meni, ma divota. Moja se grafička unatoč tome što joj je hladnjak veličine svemirskog broda i dalje grije na vrlo visoke temperature što ponovo nebi bio problem da se ne nalazi direktno iznad northbriga koji također ima običaj se grijat na 40 stupljeva zimi i to kada se ništa neradi na komjuteru. A kada bi stavio ikakvu vrstu heatsinka na njega tada bi grafička bila direktno naslonjena na njega i naravno po zakonima fizike (***o je onaj ko je izmislio) bi moj northbrige i grafička počeli "izmjenjivat temperaturu" i ako forumli dodamo temperaturu ljeta (koja je ovdje stvarno paklenska) ja već mirišem miris spajene plastike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
mislim da treba malo veca temperatura za spalit plastiku ![]() uzmi jedan od ova dva pasivca, namjesti ventilator da puse lagano i vidit ces da ce sve bit ok, takodjer ce se puno manje cut ![]() evo, procitaj malo kako se ostali snalaze sa dfi maticnima... http://forum.pcekspert.com/showthrea...ight=DFI+ultra
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
jel imas kakav propuh kroz kuciste? jel imas neki bocni vent da puse po grafi? ako imas kakav stari vent stavi ga unutra ispod nb-a da puse po njemu i po grafickoj |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Ok, ja poslušao savjet i nabavio plavog Zalmana te osigurao strujanje zraka po nemu, ali budući sa sam ja jako pametan: hitthewa ja sam promislio da bi bilo lijepo prebaciti grafičku u drugi PCI Express x 16 slot tako da se nemoram igrat sa brusilicom oko Zalmana ali ponovo nebi ja bio ja da nešto neođe po krivu: nono : . Tako sada ja upalim komjuter i lijepo se zavrte ventilatori ali nema mi onoga "beep" zvuka iz matiče niti mi ima onoga čudnog zvuka iz hard diska (barem mislim da on proizvodi taj zvuk) koji se javlja nakon paljenja. Meni padaju dvije stvar napamet koje mi je lik iz Ve-mila davno bio rekao: 1. Da se trebaju nekakvi jumperi (valjda oni između 2 PCI Express slota) premještat da bi donji slot radio. 2. Da nije dobro da grafička bude u donjem slot jer da će raditi sporije ili tako nešto (nešto slično sam našao i u Manualu ali isto mi je pisali oni u njemu na engleskom ili na kineskom kada ih ja ne ne razumijem kurca: stoopid ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ne znam točno jer nemam tu ploču ali da,stvar je u jumperima,sačekaj da se netko s tom pločom javi ili pogledaj u manualu a ovo za brzinu je donekle točno,sad če raditi na X8 umjesto na X16 kao dosada ali se taj "pad brzine" ne osjeti,neznatan je,bar su tako ovdje napisali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Spusti jumpere u SLI mod, trebalo bi sve fino ići. Neznam ovako napamet, ali trebalo bi pisati u manualu kako staviti jumpere u SLI mod, davno sam to radio, mislim da ih samo spustis dole za 1 jumper, dakle x = popunjeno, y = prazno ____________SLI____________________NON SLI |yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy| |xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx| |xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx| |xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx| |xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx| |yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy| no nisam 99% siguran, u manualu mora biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
daj tocan model ploce pa cemo nac manual na netu i pogledat ti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
Pročitaj prvi post Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Koliko ja znam, stane grafa nazad i uz plavi Zalman, eventualno uz manju modifikaciju. Koji to hladnjak na grafickoj kartici imas da mislis na nebi stao Thermalrightov hladnjak na NB?
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Nije dobro, ako je na grafickoj bilo koji hladnjak koji gura topli zrak prema unutra(stock) a ne prema van (AC silancer) a jos k tome chipset odma na ispuhu. Ja sam svog tako dignuo na rekordnih 62°c jedanput ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Shattered Glass daj navedi koju karticu imaš i kakav je cooler gore jer ovako možemo samo nagađat što se tiće coolera za chipset tu je onda za tebe najbolje uzet Thermalright HR-05 SLI i uz njega ti ziher ide i grafa u prvi slot http://forum.pcekspert.com/showthrea...ight=HR-05+SLI http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.909.099 a ako stavljaš grafu u donji slot onda moraš sve one jumpere između PCI-E 16x slotova prebacit kako bi donji radio u 8x modu a ne 2x a to ti fino piše (a i nacrtano je) u manualu koji si dobio uz ploču ili u protivnom nađi Titanov cooler za chipset pa njega stavi ali po meni je on preskup jer košta 100kn a isti je ko i ona serijska zujalica
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|