Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2006., 00:18   #1
GoGoGamerS
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Mogucnosti GIGASET SE555 WLan-a??

Dakle radi se o siemensovom proizvodu, koji isporucuje t-com, bas sam se nakon sto sam ga vidio odlucio za njega...
Imam par pitanja na koje cete (nadam se) znat odgovorit...
Zanima me par mogucnosti tog Wlana...

1. Vidio sam da ima 4 lan utora u modemu, ok to sluzi da se moze sherat mreza na 4 kompjutora putem tih lanova,mene sad zanima ako se moj frend spoji na jedan od ta 4 lana , dali cemo mi moc igrat igrice u mrezi,slat podatke jedan drugom tj dal taj wlan sluzi i kao "hub", (nadam se da kuzite sta hocu rec).

2. Vidim da se mogu spojit na internet putem tog lana, tj preko mrezne kartice..
Sad imam problema s mreznom karticom, pa me zanima dali taj Wlan od siemensa podrzava usb pristup internetu?? ako ne sta mi treba da se bezicno spojim?? treba mi usb wireless adapter??

3. posto imam wireless karticu (koju koristim za spajanje na wireless udruge),
i posto sam vidio da doticni Wlan ima 2 antene, sad dali je moguce jednu od tih antena odšarafit i prikopit svoju wireless antenu na taj wlan i preko njega ic i na wireless udrugu i na internet ?
znaci ako je to moguce, netreba mi vise wireless kartica? samo istekam jednu od 2 antene s tog wlan modema , ustekam svoju antenu koja se nalazi na krovu i preko wlana i te antene dodjem do wirelessa? a preko ove druge antene sa wlan modema se spojim na intenet, moguce?

EDIT:
4. Eo bas sam procito da ima neku funckiju print server ? Sta je tocno to??
5. dali je taj Zyxel bolji od ovog SE 555?

Zadnje izmijenjeno od: GoGoGamerS. 11.12.2006. u 01:29.
GoGoGamerS je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 01:02   #2
JohnyB
Premium

Datum registracije: Oct 2006
mislim da nećeš dobit siemens već zyxel 660 HW
JohnyB je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2006., 02:39   #3
klonmx
Premium

klonmx's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
..meni je dosta sto sam procitao tvoje zelje
klonmx je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 08:36   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
1. da
2. PCI wireless kartica ili usb wireless adapter
4. spojiš na njega mrežni printer (kojeg sigurno nemaš) i svi kompovi mogu štancati na njega
3,5 - nemam blage ideje
Staro 11.12.2006., 09:04   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
@klonmx
Polako, treba neko vrime od pilića do pivca ili spadaš u one šta su se naučeni rodili

@coconut
Ne mora biti mrežni printer (takvi već imaju Lan mrežnu u sebi), može bilo koji USB printer.

@GoGoGamerS
Uh, uh, kako se fino kaže drkaš pojmove. Otvori Wikipediu i prvo apsolviraj pojmove (Lan, Wlan, . . .).
1. da kao i sa xy (nemogu se sad sjetit točnog broja koliko klijenata podržava SE555) Wlan klijenata.
2. U principu lakše i jeftinije je rješit blem sa Lan (žičnom) mrežom nego sa Wlan (bežičnom).
Nema tu neke velike filozofije, provjeri ili obnovi driver od mrežne. Ako ne uspiješ isključi ju (disable) i ubodi novu (cca 30 - 50 Kn).
Sudeći po 3. pitanju već imaš Wlan (wireless) karticu.
3. da, samo nečeš ništa "šarafit, odšarafit i prikopit" nego trebaš konfigurirat postojeću Wlan karticu sa dvije konfiguracije (jedna za spoj sa wireless udrugom i druga za spoj sa SE555 i preko njega na internet).
Jedini blem koji se može pojaviti je ako si na Wlan karicu spojio vanjsku antenu pa onda "ne vidiš" signal sa SE555.
4. Samo ime bi te trebalo asocirati o čemu se radi. Radi se o funkciji koja omogućuje korištenje (print) svim kompjuterima (neovisno jesu li spojeni žično ili bežično) ukoliko priključiš printer na USB port routera. Tu na forumu imaš link na detaljni manual za SE555 u kom je step by step opisano kako naštimati tu funkciju.
5. Možda sam malo pristran ali čini mi se SE555 bolji od Zyxel 660 - a. Jedino treba ispravno konfigurirati uređaj i eliminirati poznate mušice. Zahvaljujući ovom forumu i infou kojeg sam našao ovdje SE555 konfiguriran u 3. mjesecu i radi ko švicarac.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 09:40   #6
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor GoGoGamerS Pregled postova
Dakle radi se o siemensovom proizvodu, koji isporucuje t-com, bas sam se nakon sto sam ga vidio odlucio za njega...
Imam par pitanja na koje cete (nadam se) znat odgovorit...
Zanima me par mogucnosti tog Wlana...

1. Vidio sam da ima 4 lan utora u modemu, ok to sluzi da se moze sherat mreza na 4 kompjutora putem tih lanova,mene sad zanima ako se moj frend spoji na jedan od ta 4 lana , dali cemo mi moc igrat igrice u mrezi,slat podatke jedan drugom tj dal taj wlan sluzi i kao "hub", (nadam se da kuzite sta hocu rec).

2. Vidim da se mogu spojit na internet putem tog lana, tj preko mrezne kartice..
Sad imam problema s mreznom karticom, pa me zanima dali taj Wlan od siemensa podrzava usb pristup internetu?? ako ne sta mi treba da se bezicno spojim?? treba mi usb wireless adapter??

3. posto imam wireless karticu (koju koristim za spajanje na wireless udruge),
i posto sam vidio da doticni Wlan ima 2 antene, sad dali je moguce jednu od tih antena odšarafit i prikopit svoju wireless antenu na taj wlan i preko njega ic i na wireless udrugu i na internet ?
znaci ako je to moguce, netreba mi vise wireless kartica? samo istekam jednu od 2 antene s tog wlan modema , ustekam svoju antenu koja se nalazi na krovu i preko wlana i te antene dodjem do wirelessa? a preko ove druge antene sa wlan modema se spojim na intenet, moguce?

EDIT:
4. Eo bas sam procito da ima neku funckiju print server ? Sta je tocno to??
5. dali je taj Zyxel bolji od ovog SE 555?
1. DA

2. usb pristup internetu ne podržava, taj usb na njemu je za file shering ili printer. jedino ti preostaje da na usb na računalu spojiš wiraless adapter pa da se tako spajaš ukoliko ti je mrežna trebutno van pogona.

3. moguče je svašta, bilo je već takovih pitanja, ukratko, bolje da se ne zezeš s tim, izgubit ćeš garanciju a upitno je kako će to sve ispasti. Ako nisi doma na tom polju bolje ne diraj. Pregledaj malo stare postove o se555 pa ćeš vidjeti rasprave baš o tome.

4. Printer je spojen na se555, sva računala (ako je tako konfigurirano) koja su u mreži printaju na njega.

5. Zyxel nije bolje, ima nekakbih zgodnih opcija ali i problema sa dometom signala, sam firmware za naše tržište nije baš bajan, nema ništa u odnosu na se555 što bi ga činilo puno boljim izborom.

@OSTALI:

1. Ako netko ne zna ili ne želi dati pametan odgovr na kulturno postavljeno pitanje neka se bolje onda ni ne javlja, ako je do nabijanja postova ja obrišem pa niš koristi od toga.

2. Svi ste upoznati s pravilima izražavanja na forumu tako da molim da riječnik bude primjeren, manjak kućnog odgoja ostavite za neko drugo mjesto.
Staro 11.12.2006., 12:43   #7
JohnyB
Premium

print server ti je ...opcija .... imaš USB printer uštekaš ga u se555 i on ti je print server ..znači sa svakog kopjutera koji je spojen na SE555 ti možeš printat ..... npr. imaš laptop i stolno računalo ....recim da si imao printer uštekan na stolno i sada hoćeš nešto sa laptopa isprintat, bez te opcije morao bi imat upaljeno stolno računalo da bih mogao sa lapopa nešto isprintat, a ovako ti je SE555 taj "kompjuter" koji je cijelo vrijeme uključen i spojen na printer : goood :
inače jako dobra stvar ako imaš više kopjutera sa kojih printaš .....

SE555 ima više opcija ....i jači signal ....
Staro 11.12.2006., 13:33   #8
klonmx
Premium

klonmx's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
..pretpostavljam da se otvoj osvrt odnosio na moj post

..mada mi nije jasno u kojem dijelu posta si dosao do ovog zakljucka ""da riječnik bude primjeren"" i ""manjak kućnog odgoja""

..nadam se da to mozes pojasniti i obrazloziti da u buduce znam gdje grijesim

..sto se tice nabijanja postova nevidim po kojoj si to osnovi dosao do tog zakljucka u cca 4 mjeseca 50-tak postova gdje je tu ""ako je do nabijanja postova""

..pitanje je kulturno postavljeno naravno i moj odgovor je kulturan ako vidis ima i mali smajlic znaci nema ljutnje ili imputiranog pod......nja

..odgovor je takav jer su pitanja krajnje komplicirana i treba poprilicno truda i vremena da se u potpunosti odgovori na sve a da bi bilo kvalitetno i razumljivo njemu kao pocetniku upravo je i to razlog mog odgovora kao takvog

..a gledajuci i tvoj post nisi se pretrgao da mu konkretno i suvislo objasnis sta i kako jer ovakav okviran odgovor sam mu mogao i ja napisati ali nista mu ne znaci i ne pomaze..decka treba konkretno voditi u odgovorima da si nebi napravio stetu i izgubio garanciju

..i u svakom slucaju SE555 je u prednosti nad Zyxel-om
klonmx je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 13:39   #9
JohnyB
Premium

ne brini .......većina moderatora ti je takva, samo bi se nekom prijetili jer imaju određene ovlasti pa ima je guzica puna helija i lete u oblacima .....: roller :
Staro 11.12.2006., 13:46   #10
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor JohnyB Pregled postova
ne brini .......većina moderatora ti je takva, samo bi se nekom prijetili jer imaju određene ovlasti pa ima je guzica puna helija i lete u oblacima .....: roller :

Jako si dugo na forumu pa znaš cijelu situaciju na ovom forumu.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2006., 14:18   #11
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
@Klonmx

čovjek je postavio 5 pitanja, šta si ti odgovorio?

".meni je dosta sto sam procitao tvoje zelje "

nepotrebno, bezveze, nekorisno..... ili pomozi ili nemoj, a za takve odgovore imaš svaštaru, zaspamate topic glupostima koje nemaju veze sa temom.

osoba na koju se odnosio komentar o rječniku se prepoznala i javila s isprikom na PM, iako moja namjera nije bila nikoga strašiti nego samo malo upozoriti. ne znam zašto si se ti prozvanim našao?

@JohnyB
je da mi samo trčimo i pičimo banove okolo, a vi ste svi pristojini i pridržavate se pravila foruma i ne kršit e ih pa vam mi djelimo banove onako bezveze čisto da ne zaboravite da smo ovdje, ili smo se previše helija navukli, kako kad...

Dakle EOD o ovome, tema je se555, ako bude išlo u OT = lock.
Staro 11.12.2006., 16:12   #12
GoGoGamerS
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Ok ekipa, Hvala Hvala!!!
A sto se tice nove mrezne za cca 20-50 kn necu je kupovat jel sam vec kupio 2 mrezne i jednu imam na maticnoj...
Intenet mi radi prvih 5 minuta i onda ne da se diskonekta nego prestane radit upload... tj download... jednostavno promet stane, nemogu igrat igrice ni surfat via net... strava....
A sad da cu wirelessom spajat se na net sa modema koji mi stoji na stolu odma do monitora znaci da cu se spajat sa cca 20cm udaljenost, to je malo glupo ne??
Milim ok je to, al dal mozda zna neko jel mogu smanjit signal antena? znaci da stavim na 30% tak da ovaj vani nemrem ufatit moj signal i "Haknut" me?
GoGoGamerS je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 16:33   #13
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Imaš sending power, staviš po potrebi

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge