Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2006., 20:30   #1
AnG
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Windows-i odjednom zamrznu

Ovako prije mi se to nije desavalopocelo tek otkada sam dobio kabelski internet(GLOBALCABLE) mozda tjedan dana nakon sta sam ga koristia pocea mi je komp, zamrzavat radim u nekom programu zamrzne,idem klikniti na neki fajl zamrzne to mi se sada jako cesto dogada i pocinje mi dizati zivce,
pokusam sa CTRL+ALT+DELETE a probam nesto iskljuciti nece!!!

Neznam sta je ali sumljam da sam nesto pokupia s neta jer dosta stvari skidam s neta,ima sam prije kaspeskog ali mi je istekao zadnji put prijavljivao je neke trojance,ali ih nije moga izgrisati jer je isteka,pa sam instalirao NOD32 a on nista ne nalazi kao da je komp. cist.(update sam ga )

Koristim jos Spybot S&D,Spyware Doctor oni nesto nadu i uklone,od antivirusnih programa koristim zasada NOD32,da napomenem imam XP!

nevjerujem da je nesto do komp jer koristim NortonUtilities tako da ga preko njega defregmentiram,popravljam greske,na kompjuteru imam 4 particije diskovi nisu puni na svakom ima min. oko 2GB prostora,nista nisam clocka,komp ima lijepe temperature nista nije visoko sve je nisko.

Ja sumljam u te trojance i mozda jos koje viruse,ima li tko kakav prijedlog kako da to rijesim i da saznam u cemu je problem

Zadnje izmijenjeno od: AnG. 11.12.2006. u 20:39. Razlog: duplo
AnG je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 21:00   #2
AnG
Premium

Moderatori molim vas obrisite jednu od ove dvije teme,nemogu je nikako izbrisati
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2006., 21:43   #3
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ak si već skenirao sa svim alatima (s&d, ad-awareom, antivirusnim programom), defragmentiral si disk ne znam kaj bi pomoglo...jesi probal očistiti registry? da li imaš sp2 i kad je instaliran? naknadno ili sa instalacijom win? dal skidaš zakrpe za win?
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 22:02   #4
AnG
Premium

Citiraj:
Autor Mr.Black Pregled postova
jesi probal očistiti registry? da li imaš sp2 i kad je instaliran? naknadno ili sa instalacijom win? dal skidaš zakrpe za win?
to sam zaboravia napisati cistim sa System Mechanic 3.8 vec par godina i nemam nikakvih problema sta se tice toga to isto radi perfektno,nemam instaliran SP2,neskidam zakrpe jer dosada mi se nisu javljali problemi tek otkada sam dobia kabelski mozda nije kabelski problem ali potrefilo se da je bas kada sam ga dobia pocelo to

Kojim antivirusnim programom bi mogao skenirati komp. mogu li instalirati vise antivirusa pša skenira pa ako koji sta uhvati???
Staro 11.12.2006., 22:21   #5
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor AnG Pregled postova
Kojim antivirusnim programom bi mogao skenirati komp. mogu li instalirati vise antivirusa pša skenira pa ako koji sta uhvati???
možeš ih više instalirati al si već naveo da si skeniral s jednim od najboljih, NOD32...ne razumijem se baš u kabelsku vezu...probaj još jedanput proskenirati sa svim alatima al prije napravi update na svakom od njih..ak ne pomaže..onda mislim da bi trebal re-instalirati win..
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2006., 00:11   #6
AnG
Premium

Ovako mi pise u NOD32:
----------------------------
11.12.2006 22:59:07 Kernel file C:\WINDOWS\system32\lviss.exe a variant of IRC/SdBot trojan

11.12.2006 22:58:40 IMON file http://www.xcardx.net/rstn2/pecom.exe a variant of Win32/Poebot trojan NT AUTHORITY\SYSTEM

11.12.2006 20:10:49 IMON file http://www.xcardx.net/rstn2/cry.exe a variant of Win32/Poebot trojan NT AUTHORITY\SYSTEM

11.12.2006 19:50:14 IMON file http://www.xcardx.net/rstn2/pecom.exe a variant of Win32/Poebot trojan NT AUTHORITY\SYSTEM

11.12.2006 14:13:44 AMON file C:\WINDOWS\system32\aof.exe Win32/Codbot.BY trojan error while cleaning - operation unavailable for this type of object xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Event occurred at an attempt to access the file by the application: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SpybotSD.exe.

11.12.2006 14:13:26 AMON file C:\WINDOWS\system32\aof.exe Win32/Codbot.BY trojan error while cleaning - operation unavailable for this type of object xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Event occurred at an attempt to access the file by the application: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SpybotSD.exe.

11.12.2006 14:05:45 AMON file C:\WINDOWS\system32\aof.exe Win32/Codbot.BY trojan error while cleaning - operation unavailable for this type of object xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Event occurred at an attempt to access the file by the application: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SpybotSD.exe.

11.12.2006 14:05:08 AMON file C:\WINDOWS\system32\aof.exe Win32/Codbot.BY trojan error while cleaning - operation unavailable for this type of object xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Event occurred at an attempt to access the file by the application: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SpybotSD.exe.

11.12.2006 14:04:08 AMON file C:\WINDOWS\system32\aof.exe Win32/Codbot.BY trojan error while cleaning - operation unavailable for this type of object xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Event occurred at an attempt to access the file by the application: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SpybotSD.exe.

11.12.2006 14:04:07 AMON file C:\WINDOWS\system32\aof.exe Win32/Codbot.BY trojan error while cleaning - operation unavailable for this type of object xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Event occurred at an attempt to access the file by the application: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SpybotSD.exe.

11.12.2006 14:04:07 AMON file C:\WINDOWS\system32\aof.exe Win32/Codbot.BY trojan error while cleaning - operation unavailable for this type of object xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Event occurred at an attempt to access the file by the application: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SpybotSD.exe.

11.12.2006 14:04:06 AMON file C:\WINDOWS\system32\aof.exe Win32/Codbot.BY trojan error while cleaning - operation unavailable for this type of object xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Event occurred at an attempt to access the file by the application: C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SpybotSD.exe.

10.12.2006 22:12:44 AMON file C:\WINDOWS\system32\.exe a variant of Win32/Spy.Agent.PY trojan quarantined - deleted NT AUTHORITY\SYSTEM Event occurred on a file modified by the application: C:\WINDOWS\System32\svchost.exe. The file was moved to quarantine. You may close this window.

10.12.2006 21:52:12 Kernel file C:\WINDOWS\system\smss.exe a variant of IRC/SdBot trojan

10.12.2006 21:51:57 Kernel file c:\windows\system\smss.exe a variant of IRC/SdBot trojan
----------------------------------
PIse mi negdje "error while cleaning" i neke nije izbrisa kako da ih makne????
Update-a sam ga !
Staro 12.12.2006., 09:28   #7
AnG
Premium

Izbrisa mi je sve sta tu kaze da nije,samo me jedna stvar zanima instalira sam NOD32 i avast oboje mi rade istodobno i oboje imaju internet protection,mogu li ta dva programa raditi istodobno i da ne rade probleme jedan drugom???

jer sam negdje cita da nemogu 2 antivirusa raditi zajedno??

Kada sam instalira avast javila mi se poruka da avast nemoze raditi dobro sve dok se kaspersky ne uinstall-ira,ali ja sam ga izbrisa odavno s kompjutera zbog cega mi jos detektira Kasperskog ????
Staro 13.12.2006., 20:27   #8
ja.sam.lud
Visok, zgodan do bola

ja.sam.lud's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Daj čovječe...ostavi samo nod32 i 99,99% ćeš riješit problem.

Nikad ne stavljaj nekoliko antivirusa ili firewalla na isti komp.
Staro 13.12.2006., 22:17   #9
sysyphus
Premium
Moj komp

sysyphus's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
a možda da nabavis SP2 i update, pa onda probas, i avast ti ga je pripozna kasperskoga jer nemozes obrisat sve iz registrija uvik ostanu mali djelici, to mozes samo rusenjem windoz-a
sysyphus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno