|
![]() |
#1 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
.flac format
Postavilo se pitanje kakav je to format. Imam nešto u tom formatu, pa sad kaj to je? Od kad postoji i sl. Zna netko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Free Lossless Audio Codec
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možda ovo? http://flac.sourceforge.net/
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
inace napises taj naziv u Google i izbaci ti puno brze i puno vise rezultata. probaj. jednostavnije no, kad si vec pitao, .flac je vrsta kompresije zvuka ali ne kao mp3 koji samo reze kao mahniti farmer sve ispred sebe nego je pikantan i ostavlja mjesta kvaliteti zvuka. nesto je dakako kompresija manja od mp3-a ali za one koji to vole (recimo imam frenda voršipera Pearl Jama koji niti ne pomislja na nekakav .mp3, samo .flac) je to oke |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Prva i osnovna razlika izmedju mp3 i flaca je da je mp3 lossy format, a flac lossless. Znaci kao sto taj pridjev govori, za razliku od mp3 nema gubitka kvalitete u odnosu na audio cd (naravno pod uvjetom da je ripanje napravljeno kako spada). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
I sa cim to citas? Mislim sa kojim playerom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
sa svakim kao i mp3. samo codec instaliras edit: @morph - to sam i htio reci samo sam se malo laicki izrazio (jer i jesam laik sto se doticnog formata tice). poanta je uglavnom bila da je to kompresija, prilikom koje kvaliteta ostaje na razini. btw, nije da ima ikakve direktne veze s temom, ali jucer sam saznao interesantnu informaciju: diskografske kuce prze cd-e na 2x... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Hvala. Mogao sam malo i progoglai ali ja ljenčina bio sam na forumu, pa ono da postavim pitanje. Proabao sam s winampon i foobarom. Radi sasvim dobro. Čini mi se da zauzima puno više mjesta od mp3, a iste dužine pjesme ali je kvalitetnije premda ne poznajem razliku. Vjerojatno je u tom formatu jer se radi o nekim jazz pjesmicama gdje je važno da se instrumenti čuju što bolje i kvalitenije. Uglavno hvala svima na pomoći. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nego znam da sam na granici sa ilegalom ali da pitam ima li netko neku stvar novijega datuma da je u flacu da mi se javi jer bi htio cuti razliku stoga pm me ako ima tko .
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naravno da su fileovi veći, a kvaliteta bolja - mp3 odstranjuje neke frekvencije i peakove da bi file bio manji (tzv. lose compression tj. kompresija s gubitkom) dok je flac tzv. loseless tj. bez gubitka na kvaliteti.
![]() |
#12 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jao neznam jeli to do mene ali bogme se osjeti razlika evo skinuo sam jednu stvar i cuje se ono svaki i najmanji ton i mogu reci da se primjeti na z4 ![]() evo za ljene link na winamp plugin http://winamp.com/plugins/browse.php...r=C&query=flac
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|