|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
koje napajanje je bolje tj. jače
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...12996493456935 ili ovo http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...12996493456935 napišite svoje komentare |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
sorry na pogresci,ispricavam se se........koje napajanje je bolje ,.,,, |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Promjenio naslov ![]() A što se tiče koje je jače, iskreno mislim da su oba tu negdje. Razlika je u malo jačim 3.3V i 5V railovima kod Fortrona i aktivnom PFC-u kod Chiefa. Mislim da je tu sve stvar osobnog odabira, mada se prema ovome ![]() i ovome http://www.fsp-group.com/english/1_p...d=52&proid=214 ne bi opet moglo reći tko je jači ![]() Stvarno mislim da su oba tu negdje, jedino da je eventualno razlika u buci ventilatora.
![]() |
#4 |
Premium
|
27 decibela.....jeli to malo ili ? i da li se čuje kako cvili ili je potppuno tiho? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ma tih 27db mozes okacit macku o rep. Sve su to samo brojke... Mnogi useri su rekli da je Chief od 400W prilicno glasan, u smislu da nije tih kao 350W sa izrezanim otvorom za zrak(slucajno imam jednog takvog ![]() Koji god uzmes, ne mozs fulat. Mada bih je osobno od ta dva uzeo Fortrona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Za fortrona vele da je jako tih (i vent a i napajanje ne cvili). Za Chiefa-a neznam. A sada, jel 27db malo ili puno - ovisi o radnom ambijentu ![]() Po noći se zasigurno čuje i to poprilično.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
chieftec ti je glasniji, vjerojatno je bolji jer ima Active PFC, napajanja ostvaruju jednaku snagu tj. daju jednaku struju na 12V vodovima što ti je najvažnije, ovaj 3.3 i 5V ti nisu toliko bitni, jedino si pogledaj onog fortrona od 350W u ve-milu taj je opasan, po specifikacijama jači je od ova dva |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
hočeš reči da je jeftinije fortron napajanje od 350 w jace od skupljeg 400W fortrona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
Na samom Fortronovu site-u piše da ovaj 400W kada je opterećena na svim railovima da ne može dati više od 385W mislim.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Po jačini su skoro jednaka napajanja, Chieftec je mrvicu jači i ima aktivni PFC. Neki dan sam slagao konfu C2D, 2GB, 1900GT AIW itd. i uzeo baš taj Chief u ve-milu. I tek pod punim load-om se čuje da se vent uopće vrti, nije ni blizu glasno kako sam par puta čitao na forumu, ali možda sam samo potrefio dobar primjerak. Za Fortrona nebi znao, nisam ga imao prilike isprobat. Ali je Fortron 400W nekak slabo opremljen kablovima, fortron400: 20/24 Pin ATX 4 Pin P IV Molex / PATA - 4x Floppy - 1x SATA - 1x chieftec400: 20/24 Pin ATX 4 Pin P IV 6 Pin PCIe Molex / PATA - 7x Floppy - 2x SATA - 2x
Zadnje izmijenjeno od: dDario. 10.12.2006. u 14:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
u ovom kompu koji imam trenutno imam ms napajanje,doduse ni komp nije neki.............i jako mi cvili...........jeli razlika po buki između obicnog msovog napajanja i chiefteca i kolika''??'''??btw........po novi mi cvili jako,a po danu cvili pristojno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Ovako, oba napajanja su svakako bolja od toga MS-a, a koliko sam ja čitao, niti jedno ne cvili (barem ljudi nisu javljali taj problem). U zadnje vrijeme čitam da samo Tagan cvili... Kupi napajanje što prije. dDario je dobro napisao, Chief ima puno više konektora, pa ako ti je to presudno, odi na njega.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ovaj chief ne cvili. Malo je bucan vent jedino. Ovak, ak ti je tisina bitna uzmi Fortrona, ziher je tisi od chiefteca. ![]() Ak ti je pak kablovinje presudno, dDario je napisao dolje. ![]() Uglavnom oba su napajanja dobra i miljama ispred ovog MS-a kojeg imas.
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Jos k tomu mi je i kuciste otvoreno.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
nije mi jasno ovo s kablovima..ako uzmem fortrona onda cu trebati jos k tome kupiti kablove ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
To ti je broj molex-a na koje prištekavaš HDD-ove i optiku i ostalo kaj imaš na napajanje. Ovisno koliko ti toga treba, kupi jedno od ta dva napajanja. Fortron ti ima za 4 ATA uređaja (HDD+optika) te jedno SATA napajanje (za SATA HDD) i jedan floppy. A kablove za prištekati te uređaje na ploču to moraš sam imati i to ne dolazi sa niti jednim napajanjem, nego uglavnom sa matičnim pločama).
![]() |
#17 |
Premium
|
Ja sam kupio tog fortrona i to nije ono na slici nego je ovo http://www.fsp-group.com/english/1_p...d=52&proid=198 Dakle ima 2Sata prikljucka, i 18A na 12V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
Di si kupio tog fortrona i po koliko (i kada naravno) ? ![]() Jer ako ima PNF serije negdje, onda je to napajanje mrcina i bez problema može držati sve ovo što je madphoenix nabrojao... EDIT: Citiraj:
![]() Fala na informaciji ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 10.12.2006. u 15:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
šta znači da "cvili" ? ja sam neki dan reklamirao hiper 730 w jer se čuje zujanje struje iznutra. i to dosta glasno. ne u idle nego samo u loadu.
![]() |
#22 |
Premium
|
dakle,ako kupijm toga fortrona za 337 kn onda cu zapravo dobiti ovo sto si pokazao na slici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
@beavis: ima možda i PCI-E konektor? I koliko ima molex/floppy? Baš gledam na Fortronovim stranicama i za taj model isto piše samo jedan SATA ...?? Onda možda ni ostali modeli nisu tako loše opremljeni kako piše na FSP stranicama.
![]() |
#24 |
Premium
|
Ima 2 Sata priključka, ali nema PCI-e konektora.Za molex nisam siguran mislim da su 4.Ja sam isao u ve-mil sa namjerom da kupim onaj prikazan na stranicama , a dobio sam ovaj drugi.S njima se nikad nezna jedno pišu drugo prodaju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|