|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() Ovako, konfa iz siga dolazi ovisno kakve će volje bit stari, sutra ili u ponedjeljak. Sad imam par pitanja, pošto mi je ovo prvi novi komp, kad sam dobio prijašnji nisam ni zano šta znači lol. ![]() Imam pripremljen bios 0804, da njega stavim odmah, ili možda nakon što windowse i ostalo instaliram? Sata driveri. To me najviše buni, kako, zašto, kada, otkuda; ako bi netko bio voljan objasniti zahvaljujem. Kad instaliram windowse, kojim redom ostalo? DirectX, chipset, grafa, zvučna? Ili nekim drugim... I chipset drivere skidam s intel.com ili asus.com? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Što se biosa tiće...to će ti morati odgovoriti netko drugi.....(mislim na verziju..koja je OK) SATA normalno radi ako imaš winxp sp2 (imaju drivere već u sebi) Što se tiće drivera...ja uvijek instaliram sljedećim redom: Matična (driveri s Intel.com)...znači ujedno i svi alati (monitoring i slično) i naravno ako koristiš lan na ploči i sl. zatim Grafička zatim zvučna zatim sve ostalo (tipkovnica, miš.....) DirectX na kraju svih drivera Bios update ti preporučam napraviti prije instalacije Windoza! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
BIOS možeš flashati odmah a i poslije, stvarno je svejedno (u počektu flashas, pa da si miran poslije) ![]() SATA driveri, dakle dobit ćeš disketu i tijekom instalacije Win pitat će te želiš li instalirati dodatne SCSI drivere ili slično i pisat će dolje "Press F6 to install bla bla", stisneš F6 i naravno disketa u floppyu i lijepo pratiš što piše na ekranu (vjerojatno press neka tipka to install neki & neki driveri). Kojim redom? Prvo matična svejedno je li intel.com ili Asus, radi se o jednim te istim driverima, grafa, zvučna i DX na kraju.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Što se tiće drivera....mislim da se najnoviji pojave prvo na Intel stranicama, prije nego na stranicama proizvođaća matične! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
|
Yap i mislim da će sa Intel.com brže skidati nego sa Asusove stranice ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Možda prebaciti iz SATA u SATA2 mod, ali time nećeš dobiti neki brži rad, ali ako te veseli imaš dijagram na disku i prebaciš jumper u SATA2 položaj ![]() Također ćeš moći u BIOS-u prebaciti disk iz IDE u AHCI način rada (ili se to automatski dogodi prebacivši jumper u SATA2 položaj, to ne znam jer imam samo SATA1 ploču i disk ne mogu namjestiti na AHCI). To će ti omogučiti NCQ, ali ni tu ti također nije neki boost u performansama, no ako to već disk ima, zašto ne iskoristiti ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|