|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
SATA II
Evo jedno pitanjce...sa matičnom pločom sam dobio diskete za sata kontroler...u biosu ukljucio AHCI mod...i kad instaliram winse...dali trebam snimiti samo kontroler sa jedne diskete AHCI ili jos i s druge Silicone kontroler?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako ploča (koja?) ima 2 SATA kontrolera, stavi drivere za oba.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ali ne moraš s disketa, na njima su vjerojatno driveri za RAID za Intel kontroler i driveri za SATA/RAID za Silicon Image kontroler. Mislim da bi ti Intel SATA trebao raditi u native (IDE, AHCI...) modu i ako su ti diskovi prikopčani na Intel konektore, instaliraš Win bez problema (disketa) i nakon instalacije instaliraš drivere s CD-a za Silicon Image. Ili, ako ne koristiš trenutno SI SATA, možeš ga isključiti u BIOS-u pa ne moraš stavljati drivere za njega.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš Intel ICH7R i Silicon Image 3132 kontrolere. Prema tome, oba drivera stavi iako mi se čini da na 975 chipset pločama nisu ni potrebni.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ma moram sa disketa...jer kada mi je u biosu stavljen enhanced mode ne prepoznaju mi winsi disk...pa moram stiskat f6...disk mi je spojen na SATA 1 od onih kaj imaju 1-4...jos ima 5,6... i 7 posebno... i kuzim da onda samo trebam 1 disketu s tim intelovim... valjda je to to :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|