|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Sa HDD na HDD
Dakle ovako, sada imam 80GB HDD (sata) i planiram kupit veći (320GB sata 2) i zanima me dal postoji neki program ili neka mogućnost da kopiram SVE podatke s manjeg harda na veći BEZ INSTALCIJE WINDOWSA na veći hard (dakle da kopiram i windowse s manjeg harda i da ih mogu bootat na većem). Dakle kad izvadim manji, a uštekam veći da sve radi ko na manjem (dakle ko sad ![]() Ploča mi podržava 4x sata diskove, a dal ima kakve veze što je ovaj disk koji mislim kupit sata2? Unaprijed hvala: cheers2 : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš Acronis True Image i Norton Ghost. Oba imaju disk clone, disk to disk copy i sl.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hmn neznam dali ce ti sve ici bas po loju sa time da bubnes image sa manjeg na veci disk . imho ja bi radje bubno reinstall windowsa ali probaj ovo kako je domy rekao
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam tako napravio sa 40GB maxtora na 200GB maxtor sa Acronisovim True Imageom. Sve je proslo kako treba.
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Mislim da bas za to sluzi Acronisov Migrate Easy |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() |
#10 |
Moderator
|
može bez problema u Ghostu napravit disk to disk, patition to disk ili disk to partition i nema veze koliko je velika particija s koje se snima ali target mora biti isti ili veći jer ne možaš naljepit image od npr 80GB na particiju od 40GB no ima i još jedna kvaka a to je da to se ponekad shebe MBR ako prebascuješ između diskova različitih proizvođaća pa je tako jednom zgodom kad sam prebacivao disk to disk sa Samsunga SATA2 na Hitachi SATA2 prilikom bootanja stroj javio da disk nije sistemski i da ne može bootat s njega
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Yep, ali meni se to dogodilo kad sam kopirao particiju s jednog na maltene isti drugi disk, samo je razlika bila u firmwareu... : lol2 :
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
ja sam danas uzeo novi disk (Samsung 250GB SATA2) i istu stvar sam opet imao ![]() jednostavno nikak naljepit image ili particiju sa Hitachi-a na Samsunga koristeći Ghost a da particija bude bootabilna onda sam puko i Acronisom napravio clone disc fora je ta da ovaj prepisuje sektor po sektor pa za 250GB HDD to trajeeeee : sweating u glavnom nakon toga je radilo
![]() |
#13 |
Premium
|
Evo danas sam ponovo napravio clone HDD sa Acronis True Image i to sa Maxtora 40Gb na Maxtor 80Gb bez ikakvih problema, samo treba paziti kasnije kad se boota sa tog novog postaviti jamper na Master i sve je OK. Kod prošle probe prvi HDD je bio Quantum a drugi Maxtor, isto bez ikakvih problema. Znači po svemu da je ovaj Acronis True Image bolji i jednostavniji i trajalo je svega maximum 5 minuta. Još jedna zahvala znalcima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|