|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
sastavljam komp, help :)
Znači moja kanta počela da crkaje i sada bi složio jednu solidnu konfiguraciju, pretežno za dug rad na kompu i igranje igara, znači bilo bi dobro da imam solidnu količinu ram-a i malo bolju grafičku..naravno htio bi iskoristiti šta više mogu od svoga kompa, trenutno računam samo na ram i matičnu od svog kompjutera a možda niti to, zavisi šta ćete mi vi reći, dali je to još upotrebiljivo. znači sa svoga bi skio samo ram i matičnu, imam 512DDR-a i matičnu Asus P4PE2-x koja mislim podržava procesore do 3.0 ...evo nešto i o njoj online: http://www.superwarehouse.com/Asus_P...PE2-X/p/439775 znači ako bi ova matična mogla da zadovolji uvjete novih komponenti to bi mi već bio dobar korak, ram neznam jel ovaj moj još može da se kombinira sa novima ali dodao bio još 512, znači htio bi da imam 1024 ram-a... uz to trebam savjete za dobru grafičku da mi ne zapinju igre (ne najskuplju ali recimo solidnu grafičku) i dobar procesor (isto tako ne najači ali recimo malo bolaj srednja klasa ili neki best buy) ... eto , hvala na savjetima unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Oukej, moj skromni savjet bi ti bio da, ovisno o financijama, predjesh na novu platformu (s.775, s.AM2, pa chak i s.939). Vidim, i ti si, kao i ja...josh na socketu 478, i odmah ti iz prve ruke mogu rechi da je teshko, gotovo nemoguche nabaviti novi CPU za tu platformu. Ja sam zadnja 2 tjedna u konstantnoj potrazi za novim procom i...za sada, nema dobrih vijesti. Chak je i polovnih sve manje i manje, a kada i uleti koji u oglasnik - nestane istog trena. Dakle novi CPU chesh jako teshko nachi, ali zato..kompatibilnu memoriju i grafichku imash u gotovo svim duchanima. No da ne duljim, socket 478 je - star. Treba prijechi na neshto novije. Ti odluchi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
ja isto mislim da je bolje da prijedjes na novu platformu PCI-E,prodaj ovu maticnu i daj napisi jos koliko love mislis uloziti u komp pa da ti se moze predloziti koje komponente da uzmes....
![]() |
#4 |
Premium
|
ja sam mislio slagat komad po komad , ajde za početak mi recite koliko bi mi stajala solidna ploča (ne trebam ništa extra , recimo i ova je bila neka srednja klasa kad sam je kupovao) , pa ćemo onda dalje ... i recite mi koliko mogu da trazim za ovu ploču i procesor 1,7 intel celeron, eto za početak toliko dok ne sredim ploču ne idemo dalje, a mogao bi ćak i sastaviti cijeli novi komp a ovaj kasnije prodat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
pa recimo da bi mogao odvojit za procesor i ploču maksimalno 1500kn , znači ako je neki Atlon oko 600kn za ploču mogu 900kn ... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
- CPU AMD Athlon64 3500+ BOX, socket 939, Venice, 2200MHz, 512kb c., HTT 1000MHz 717 Kn -MBO ABIT KN8 SLI, nForce4 SLI, DDR, zvuk, G-LAN, FW, S-ATA, PCI-E, s. 939 778 Kn Ovdje mozes staviti svojih 512 MB ddr-a i ubosti jos min. toliko u drugi slot. Potrebna ti je PCI-E graficka kartica (znaci, nemozes iskoristiti "staru" AGP karticu) preporuka: -VGA PCI-E LEADTEK, GeForce 7900GS, 256MB DDR3, DVI-I, TV-Out 1550 Kn Nikad se nezna mozda uleti kakva akcija. Links je proslu subotu prodavao: -VGA PCI-E GAINWARD BLISS 7900GS, GeForce 7900GS, 512Mb DDR3, 2xDVI, TV za 1450 Kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
OK, hvala za sad mi je to dosta, neka realiziram ploču i procesor pa ćemo dalje, hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta ne bi mogao uzeti Asrock Dual-eSATA2 ili Dual-VSTA koja imaju i AGP i PCI-E? Tako bi mogao iskoristiti i postojeću grafu.
![]() |
#10 |
Premium
|
da ali ja želim novu grafiku ova mi je shit ne mogu otvorit pola igara i ultra nisam zadovoljan sa njom, od ovoga kompa ostat ce snimaci, jedan hard disc (u ladici) , ddr i zvucna kartica i kučište ću mijenjat... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|