Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.12.2006., 15:27   #1
Sand
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Arrow Boot disk

Nakon što sam kopirao cijeli disk na novi (sa C: na G: ) zamjienio sam slova tako da novi bude C:, a stari G: pomocu Acronisa. Ali on (Acronis) je odmah promijenio u win nešto pa mi je sad G: main disk.
Kako da sredim problem, odnosno kako sada C: vratit kao glavni disk?
Sand je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2006., 21:40   #2
Sand
Premium
Moj komp

Za one koje zanima odgovor: na win discu postoji opcija transfera podataka na novi komp (odn. disk). A drugi način je backup prvog diska (dok je još bio C: ) tj. samo sys32 foldera i .ini fileova iz main win foldera na novi. (na ovaj način ne radi sve, te je moguće da hal.dll eror se pojavi na početku boot procesa. Ako se to dogodi onda : http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm
Teoretski je moguće i preko linuxa, ali praktički ne. Pomoću DSL-a sam stavio na kopiranje prvog diska na drugi, znači bit po bit, ali nije uspjelo jer je promijenio prilikom transfera particiju na točnu veličinu kako se nalazi u originalu (manju (za 6 GB manju(i nije radila))). Nakon toga sam opet morao format napravit. : finger :
Zašto je ovo ispalo tako teško? Jer si ne mislim kupit ghost za jedan disk transfer.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.12.2006., 22:27   #3
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
hmmmm mislim da ti se NortonGhost mogao ipak isplatiti. nakon ghostanja jednostavno odes u "local machine/system/mounted devices" u registryu i stavis slova koja god hoces
mat je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2006., 22:53   #4
Sand
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor mat Pregled postova
hmmmm mislim da ti se NortonGhost mogao ipak isplatiti. nakon ghostanja jednostavno odes u "local machine/system/mounted devices" u registryu i stavis slova koja god hoces
Cccc, krivo. Ovako je bilo zabavnije. : sweating: sweating
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno