|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
kako ponovno flashati firmware
nakon stavljanja novog firmwarea na gigabyte dvd pržilicu ista je otkazala u potpunosti, pc je nevidi nigdje, ladica se neotvara, potpuno mrtva, ima li tu pomoći ili da je bacim u smeće |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Glavno da si napisao točno koja gigabyte pržilica....
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Vjerojatno si napravio nekakvu grešku u koracima tijekom flashanja. Napiši točno koji je model prže (npr. GO-W1623A-RH, GO-W1616B, GO-W1616A, GO-W1608A...). Gigabyte prže su inače OEM Lite-on (ove što imaju A u imenu) ili BTC. Za BTC nisam siguran, ali Lite-on se da nanovo flashati ako je nešto pošlo krivo. Dakle, vjerojatno možeš nanovo flashati svoju Gigabyte pržu originalnim firmware-om (pažljivo slijediti upute), ili možeš crossflashati Lite-on firmware-om i sl. Nema garancije da će uspjeti, ali šta imaš izgubiti? No, najprije napiši točno model prže i s kojim si firmware-om flashao!
![]() |
#4 |
Registered User
|
pržilica je GO-W0404A a probao sam sa verzijom 051 iz windovsa, pc nevidi uređaj u biosu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Hmm... to ti je OEM BTC-DRW 1004IM, a BTC ima nešto bolju podršku. Možeš probati flashati iz DOS-a prema slijedećim uputama: http://www.drvupdate.com/User_Guide-...ure%20Recovery Ja bih za svaki slučaj ištekao ostale optičke pogone prije flashanja, stavio BTC na secondary IDE kanal, a hard na primary. Pripazi je li master ili slave i PAŽLJIVO prati upute (nadam se da znaš engleski). To ti je jedna opcija. Druga ti je da baciš pržu jer je ionako prilično zastarjela, a nove nisu skupe. Odluka je tvoja. Nadam se da sam bar malo pomogao. p.s. Ako napraviš sve prema uputama na linku, trebalo bi raditi, samo će ti se tad prža zvati BTC (što u biti i jest).
![]() |
#6 |
Registered User
|
hvala ti na pomoći i trudu, budem probao pa ću javiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
isprobao sam i radi, mislio sam da je za smeće ali ajde da pitam ljude na forumu i veliko hvala igorba |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Nema frke, drago mi je da sam mogao pomoći.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|