Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.11.2006., 21:23   #1
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ultimativna s.754 ploča

Neću vas zamarati pojedinostima,ali trebat ću kupiti novu,full size ATX ploču za svoju kantu.Pošto cijene više nisu tako visoke,uzeo bih vrhunsku ploču koja je najkvalitetnija napravljena,ima najkvalitetnije komponente i naravno-odličan BIOS.Overclockanje je u sporednom planu i nije uvjet pri kupnji ploče.Isto tako ne igra ulogu dali je AGP ili PCIE jer mi je moja Geforce 6200 dovoljna...a ako ću uzimat nešto jače,7600GT je vrhunac (a dostupna je na oba sučelja).Ja sam sveo izbor na ove 3 (slobodno vi preporučite neku drugu):

Abit NV8 (ah...Abit...muče me pričanja da Abit ima loš BIOS,a neki dan sam naletio na ovo: http://www.hothardware.com/forum/mes...&enterthread=y)

DFI NF4X Infinity (čujem da su senzori zeznuti...dakle
regulacija brzine vrtnje venta na procu ne šljaka najbolje...što mi je vrlo bitno...)

DFI LP NF3 UT 250GB (koliko znam...najbolja ploča za s.754,ali ujedno i najsporija na defaultnim postavkama)

Kakva su vaša saznanja?Svaka preporuka,savjet i kritika su dobro došli.

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 26.11.2006. u 14:45.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2006., 17:36   #2
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
mislim da ti je zgodno znati da nv8 ima 24-pinski (novi) konektor za napajanje...ostale imaju 20-pinski

ako te ami-jev bios ne živcira previše, imaj u pogledu i k8n-e deluxe...ja sam ju nedavno kupio za 300 kuna na newsima
choby je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2006., 20:56   #3
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor choby Pregled postova
mislim da ti je zgodno znati da nv8 ima 24-pinski (novi) konektor za napajanje...ostale imaju 20-pinski
Zašto bi to bio problem?

Citiraj:
Autor choby Pregled postova
ako te ami-jev bios ne živcira previše, imaj u pogledu i k8n-e deluxe...ja sam ju nedavno kupio za 300 kuna na newsima
Pogledat ću.
Staro 27.11.2006., 21:17   #4
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Hm...mislim da će na kraju ipak biti DFI LP...nekako mi djeluje najkvalitetnije...ako se varam ispravite me...
Staro 28.11.2006., 00:48   #5
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
A gle, ako ne mislis tako brzo mijenjat proc onda bih ja radje uzeo DFI NF4X Infinity... ipak imat ces PCI-E utor za grafu sto ti je veliki plus, jer neces moci ubosti neku jacu grafu na plocu zato sto su high end AGP grafe jako skupe i rijetke...

Jedino ako mislis sad uzeti ovu DFI nF3 LP i neku AGP grafu tipa 7600GT i onda kod sljedece nadogradnje mijenjati sve komplet onda tako moze
maX je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2006., 01:02   #6
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
I ja kazem DFI. I to NF4 Infinity
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2006., 09:04   #7
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor m4Dm4X Pregled postova
A gle, ako ne mislis tako brzo mijenjat proc onda bih ja radje uzeo DFI NF4X Infinity... ipak imat ces PCI-E utor za grafu sto ti je veliki plus, jer neces moci ubosti neku jacu grafu na plocu zato sto su high end AGP grafe jako skupe i rijetke...

Jedino ako mislis sad uzeti ovu DFI nF3 LP i neku AGP grafu tipa 7600GT i onda kod sljedece nadogradnje mijenjati sve komplet onda tako moze

Bio sam na GF2 MX400 4 godine...i bila mi je dosta :-) Igre me ne peru baš (jedina nova igra koju namjeravam stavljat je C&C: Tiberian War),a i one koje imam igram na minimumu (ne pere me svjetlucava grafika,meni je glavno da radi i da radi brzo)...ako bi stavio unutra 7600GT to bi me držalo jako dugo (oko 5 godina)...kod NF4X Infinity me muče 2 stvari:lošiji kondenzatori nego kod LP i senzor temperature laže (dakle automatska kontrola venta na procu neće šljakat...što mi je jako važno zbog održavanja stanja nečujnog kompa)...ako griješim,ispravite me...

P.S.- sa kojom bih mogao izvuć više iz svog Venice-a (uz dobru memu,naravno...planiram upiknut gigu ST CL3)

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 28.11.2006. u 09:20.
Staro 28.11.2006., 18:01   #8
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
imao sam ti ja lpnf3 i to je super ploca za s754 ako ti pase agp ne gledaj dalje

mene bi zanimala neka jeftinija 754 ploca za oko 300 kn, da mogu dignut na njoj semprona 2800+ do 2300 barem
hash je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2006., 18:45   #9
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Preporučujem svoju DFI LP UT nf3 250Gb
Staro 28.11.2006., 20:01   #10
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nesto bas neradi forum. Uglavnom muci me venice e6 na s 754?! I trebo bi uzet maticnu sa pcx ili agp s obzirom na sadasnju grafu, jer je planira zadrzat. Ispravite me ak grijesim.

EDIT:
Pa izgleda da postoi e6 za 754. Ja sam se zeznuo, nisam znao evo do sad. Onda jedino ostaje grafa koja je pretpostavljam agp.

Zadnje izmijenjeno od: Momir. 28.11.2006. u 20:18.
Momir je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.11.2006., 11:53   #11
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
Nesto bas neradi forum. Uglavnom muci me venice e6 na s 754?! I trebo bi uzet maticnu sa pcx ili agp s obzirom na sadasnju grafu, jer je planira zadrzat. Ispravite me ak grijesim.

EDIT:
Pa izgleda da postoi e6 za 754. Ja sam se zeznuo, nisam znao evo do sad. Onda jedino ostaje grafa koja je pretpostavljam agp.

Da,postoji...i radi dosta dobro ;-) Na ovoj Foxconnici (noćna mora za klokanje) je došao do stabilnih 2.5GHz...mislim da ide još...samo mu treba dobra ploča i mema...
Hm...na ovo još nisam mislio,ali sad si me podsjetio...ako bih uzeo LP mogao bih zadržat grafu...LP mi se sve više sviđa :-)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno