Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2006., 22:19   #1
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Dvojba - Sagem ili Samsung ?

Evo, izgleda da se riješavam svojeg starog kompanjona, Samsunga X100 jer mi je stari nekaj dobre volje

I sad, prvo idem gledat kaj ima iz dućana za tako, 1000kn +-100kn
Gledajte da imam Simpu koju ne mislim mjenjat:

Našao sam ova dva modela koja mi se sviđaju i usporedio ih:
Usporedba

Gledam taj novi Sagem myC501C ili Samsung X670. Sagem ima sve kaj mi treba, osim MP3 melodija (barem tako tamo piše), a Samsung ima to, ali lošiju kameru i nenadogradivu memoriju.

Zna netko nešta o tom Sagemu? Ili općenito o Sagemu? Ima li on mušica, tipa da je spor u izborniku, pisanju poruka, da se gasi sam od sebe, da krepava etc.

Samsunga kao marku sam imao i s njim nikada problema (osim koje tipke, ali to se sve sredi).

Koji je po vama bolji? Gledajte da ne kupujem mobitel svakih pol godine, nego dok ne crkne ili dok mi se netko ne smiluje pa mi kupi novi

Mene ipak ovaj Sagem privlači, nadam se da ga mogu pogledat uživo!?

A drugo, koji mobitel mogu dobiti iz oglasnika (ili od vas tu dragih dilera sa foruma) za tako, 1000kn? Ono što tražim da je preklopivi (ne klizeći ili normalni), pomogućnosti što manji, crne boje, bez vanjske antene i ako se još nećega sjetim, javim. Điđe miđe su dobro došle (i sami vidite kakve sam mobitele sam izabrao), ali ipak tražim bang for buck.

Od mobitela koji nemaju điđe miđe i fancy stvari sam odabrao X300 (netko ga se možda sjeća iz Tele2 ponude) i on mi je za do 500kn favorit.

Ajd, znalci, nabacite neko mišljenje, ne trebate na sve odg., možete i polovično.

Unaprijed hvala
Staro 04.10.2006., 23:00   #2
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Ja bi ti rekao da se klonis Sagem-a...ne znam kakav je sad, ali znam kakav je prije bio i mislim da se nije popravio...drz' se samsunga
nicko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2006., 23:57   #3
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
od ta 3 ja bi birao w300i. frend je nedavno kupio ovaj samsung i super je zadovoljan, al on nije trazil nikakve điđe-miđe jer nezna kaj bi s time, glavno mu je da zove i da je preklopni.. (inace autolakirer)

meni taj mob djeluje nekako pre jednostavno (20-tak mb meme i nije nest, kao ni kamera....), nije da je nest posebno ni zapakiran ni nist...
mobitel ko mobitel

w300i mi izgleda ko nekakva buhtla i djeluje pre djecije ali mi se cini da je daleko najbolje opremljen. neznam sad kakav je display po specifikacijama je manji od klasicnih se displaya (obicno su 176x220 ovaj je 128x160)...
ima prosirivu memoriju, meni je to najvaznije i najvjrojatnije od ta 3 bi njega biral...
Staro 05.10.2006., 00:03   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

W300i je tu zbog moje pogreške, on ipak prelazi granicu moje kupovne moći. Zaboravih to napomenuti...

Ma zapravo kada gledam, nije meni potrebna niti proširiva memorija (imam neki MP3 player od 256MB koji mi je čist ok).

Ali svejedno ću ići pogledat sutra u T-com centar ovaj Sagem, ako nema mušica, mogao biti biti the one.

Hmmm, samo neka prima 200 SMS poruka ko Samsung i neće biti razloga da ga ne kupim
Staro 05.10.2006., 00:23   #5
MRKONJA
M.U.P.

MRKONJA's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Jedan razlog koji bi mogo biti da ga ne kupiš je taj da ga nemaju na lageru. Tako sam ja danas proveo sat i pol u redu da bi mi frajer reko da mobitela nema u ponudi već 5mjeseci(k700i) ali je uredno na cijeniku. Zato sam ih sad odkanto i prešo na tele2

Abit AX8 VIA k8t890//Venice 3000@2250//1x1gb PQI//POV 7600gs silent//Seagate 7200.10 250gb(16mb//sata)//Hitachi 7k160 120gb@mobile kučište//Seagate 7200.7 200gb
//Samsung SH-w163A//Seasonic S-12 380w//Sharkoon silvation

MRKONJA je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2006., 00:27   #6
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Fala Mrki, al čini mi se ko da je ovaj tek danas došao u ponudu. Bumo videli, rekli su sljepci.

EDIT:
Izgleda da ću ja na kraju ipak na X300
Šala...Ali mobitel je predobar.
Staro 05.10.2006., 14:18   #7
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
1000kn
novi d600 / d500

rabljeni k750 d750 w800

ovo su ti neki omjeri iz oglasnika i ja bi definitivno isao na njih....

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2006., 14:23   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Jel iti jedan od njih preklopivi? Ovi Samsunzi su klizni, SE je običan. Di je tu preklopni?

Nema, danas sam isprobao ovoga Sagema. Mob je full dobar. Probao sam i pisati poruke i slati i sve je ok. Ništa ne trza, može svirati MP3 kao melodiju i mislim da ću na njega ići.

Ipak je to 1000kn i 2 godine garancije
Ako krepa nakon 2 godine, bože moj....who cares

Fala svima
Staro 07.10.2006., 19:16   #9
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Evo, upiknuo Sagema Pa da javim svoje neke dojmove

Uglavnom, slike mobitela možete vidjet na ovom linku

U paketu, koji dođe 998kn za gotovinu, se dobije relativno malo toga - mob, baterija, punjač i manual. Od slušalica ili handsfree-a ništa. Objašnjenje za to je da je mob tek novi i da je tek došao. Te stvari će doći kasnije. Dobro, za handsfree me ne dira, nikad nisam to koristio, ali slušalice za ugrađeni MP3 player su mi komotno mogli dati jer nema normalni 3.5mm utor (mislim da sam dobro napisao )

Što se tiče software-a, mob ima MP3 player, kameru (1.3 megapixela), diktafon, snimanje videa etc.. Povezivanje sa ostalim uređajima preko bluetootha, serijski i USB. Poruka stane 100 na mob + 20/30 ovisno o SIM kartici.

Software nije toliko brz koliko bi ja voli (ono da bude instant) nego je onako, natprosječno brz.

Trenutno si razmišljam di kupiti blutut dongle (ili kako se to zove) pa da vam pošaljem neke slike a i da ja vidim kakve su mogućnosti te kamere...

Ako vas nekaj zanima, pitajte. Uglavnom, ja prezadovoljan sa mobom.
Staro 07.10.2006., 19:40   #10
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Vucko Pregled postova
Evo, upiknuo Sagema Pa da javim svoje neke dojmove

Uglavnom, slike mobitela možete vidjet na ovom linku

U paketu, koji dođe 998kn za gotovinu, se dobije relativno malo toga - mob, baterija, punjač i manual. Od slušalica ili handsfree-a ništa. Objašnjenje za to je da je mob tek novi i da je tek došao. Te stvari će doći kasnije. Dobro, za handsfree me ne dira, nikad nisam to koristio, ali slušalice za ugrađeni MP3 player su mi komotno mogli dati jer nema normalni 3.5mm utor (mislim da sam dobro napisao )

Što se tiče software-a, mob ima MP3 player, kameru (1.3 megapixela), diktafon, snimanje videa etc.. Povezivanje sa ostalim uređajima preko bluetootha, serijski i USB. Poruka stane 100 na mob + 20/30 ovisno o SIM kartici.

Software nije toliko brz koliko bi ja voli (ono da bude instant) nego je onako, natprosječno brz.

Trenutno si razmišljam di kupiti blutut dongle (ili kako se to zove) pa da vam pošaljem neke slike a i da ja vidim kakve su mogućnosti te kamere...

Ako vas nekaj zanima, pitajte. Uglavnom, ja prezadovoljan sa mobom.
dobar review, aj kad nabavis "plavi zub" malo ga prosiri.
Oglas

Oglas
Staro 07.10.2006., 20:08   #11
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ma sad mučim mob da se ugasi da ga stavim punit. Neznam zašto, no, prvi puta kada punim mob, ostavljam ga da se prvo sam potpuno isprazni : stoopid

Kada dođe plavi zub, onda ću staviti slike (da vidim i sam kvalitetu kamere). Ekran mi se čini u redu. Unutarnji je sa 65k boja, vanjski sa 256. Uglavnom, danas sam i prvi puta obavio razgovor. Signal je dobar, uglavnom najjači koji može biti, znači - dobro hvata
Tipke su plastične i dobre za tipkati poruke. Uglavnom, ja se još privikavam na preklopni model, no mislim da je ok.

Ugrađena je jedna Java igra, neka slurp. Brijem da je glupa do boli, ali neka se nađe.

Ugrađenih melodija ima dosta, neke su ok, neke nisu. Uglavnom, sutra ću otići za prvu priliko kod frenda po dongle, pa da si prebacim neke MP3-ce kao melodiju...
Staro 07.10.2006., 20:46   #12
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
@ Codiac: D600 naći u TComu je Mission Impossible. Ja sam uzeo D600 prije nekih mjesec i pol dana i sad kad mu se prepolovila cijena je i stara htjela kupiti takvog (da li sam spomenuo da je mobitel skoro pa savršen?). A-a, no banana. Nema nigdje u TComovim centrima.
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2006., 23:26   #13
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
pa znam da je skoro savrsen dali bi te ja za***ao uglavnom kada VUCKO nece slusat neka mu na sada

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2006., 23:41   #14
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ajde čuti ti tamo

Da sam tražio klizni, uzeo bi D500 ili D600 bez razmišljanja. Oba sam vidio i koristio na par dana. No, meni je ipak važnije da ja imam garanciju od 2 godine i da me nije došlo preko 1000kn. A tak mi je svejedno koja je marka, ako je dobar mobitel i bez previše mušica...

Uglavnom, ja sam prezadovoljan. Samo neka baterija traje kojih 4-5 dana uz normalno korištenje i onda ću moći reć da je mob best buy
Staro 08.10.2006., 08:16   #15
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Pa D600 ima dvije godine garancija ako ga kupiš u T-Com-u. I dođe manje od 1000 uz Tarifu 150 na dvije godine (koja je mani taman na knap sa Unlimited opcijom - puno trkeljam).
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2006., 10:18   #16
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

150kn na mjesec za mob nisam u životu potrošio

Ali dobro, informacija je svakako dobrodošla
Staro 08.10.2006., 10:52   #17
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Vucko kako su šarke na mobu napravljene?
kakav je display s obzirom na slabu rezoluciju(128*160) i "malo boja" ?
Kolka mu je interna memorija?
blozer je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2006., 12:47   #18
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Meni je display super. Po meni ništa lošiji od D500. A boje. Kao da to netko primjeti

Jedino su boje i ikonice u meniju napravljenje loše i sa premalo boja i detalja

Interna memorija - 37MB; proširivo sa micro SD karticama (150kn - 256MB; 250kn - 512MB)

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 10.10.2006. u 23:57. Razlog: Fulao MB interne memorije
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2006., 20:59   #19
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Evo nekih slika - ovo je najviša kvaliteta (u opcijama), format u koji save-a je 1024x768 (točnije, obrnuto - 768x1024)

Uglavnom, kamerica pati za što boljim svijetlom. Ja nemam jaku lampu u sobi (halogneke). Sutra ću slikati jednu po lijepom vremenu.

Uglavnom, spojio sam mob sa kompom. Jedva sam našao način kako da nešta prebacim na relaciji komp->mob. Suprotno ide puno lakše, točnije, bez ikakvih komplikacija...

Slika časopisa (140kb)
Pokušaj snimanja "labuda", no ispala je deformacija mišića (75kb)
Moja WC školjka (153kb)

Video materijal snimljen kamerom je dosta loš, bez obzira na opcije. Jedva se nekaj vidi (čitaj, ne bi mogao raditi kućne video uratke ).

Upravo sam si prebacio pjesmu na mob (4.2MB preko BT ide dosta sporo ) i sad napokon imam melodiju poštenu za zvonjavu

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 08.10.2006. u 21:29.
Staro 08.10.2006., 21:23   #20
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Jel ti taj BUG stoji pokraj WC skoljke kao toaletni papir??
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2006., 23:57   #21
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Nego, evo nakon služenja sa mobitelom na par dana, i igranja sa postavkama (kojih ima way to much za mene), mobitelu traje baterija 3 dana i sada mi je na rezervi (izdržat će još sutra cijeli dan ako ga neću previše mučit). No tih 3 dana je bome bio konstantno korišten, što Bluetooth, što igranje igre (ima samo jednu predinstaliranu igru), što razgovora (oko 20-30 min po danu) snimanja fotki i videa...Uglavnom, da ga ne diram toliko kolko sam ga sada mučio, mislim da mu 5-6 dana ne bi bio problem. Da samo napomenem, gasio sam ga preko noći.

Buraz je kupio Samsunga E730, koji osim što ima više početne memorije (90MB; no nemre se nadopuniti preko neke vanjske kartice), ima i ekran od 262k boja (dobro, sad, dal je to točno, ili je 264k nemam pojma. Sljedeći broj boja koji je veći od 65k). Pozadinske slike su mu ljepše malo (radi boja vjerojatnije jer su prelazi ljepši), no ostatak je isti kao i na mom Sagemu.

Fotić snima iste slike (kvaliteta, onako odokativno, mogao bi reći da na normalnom svijetlu moj ima bolju kvalitetu fotki), E730 ima bljeskalicu, Sagem nema. MP3 je isti, samo što ja nadogradnjom memorije vanjske kartice mogu staviti više pjesama/slika/videa.

E sada, jedina zamjerka kod Sagema je baratanje sa slikama. Uglavnom, slike prebačene sa kompa na mob, veličine oko 60-80kb se otvaraju nenormalno sporo (ono 5 sekundi po slici) !! Neznam zašto je to tako, no samo je kod tih slika enornmno spor. Sumnjam da će slike sa memorijske kartice brže učitavat, no neću unaprijed zaključivati

Ostalo učitavanje, slike snimljene sa ftoićem mobitela i video snimke, sve ide normalnom brzinom (nije instant, no ono, sekunda nakon, ništa strašno).
MP3 od 5MB otvori za sekundu, a sliku od 60kb (JPEG) nemre za manje od 5 sekundi? Neznam, meni nije problem čekati jer te slike gledam samo kada treba promjeniti background).

I da, utor za slušalice je 2.5mm (standardni je 3.5mm) i sada moram tražiti sluške za toga sagema (da mogu MP3 slušat offkors) koji imaju takav muški. Jer, iako imam doma konverter 3.5mm->2.5mm i nije velik (dug oko 2cm) svejedno oću origigi sluške za toga Sagema, ili neke obične koje imaju 2.5mm po defoltu.

Di bi to mogao kupiti u ZG-u?

Nadam se da vam je review pomalo i pomogao i da ste dobili dojam kao i ja, da je mob za 1000kn sa 2 godine garancije (T-mobile samo prodaje taj model) je jako dobar naprema drugih
Ja zadovoljan
Staro 26.10.2006., 20:56   #22
pecamanijak
Registered User

Datum registracije: Jun 2006
Pitanje

Vucko, jesi možda prebacivao java igre bluetoothom na mob? Ja sam probao pa baš i ne ide.: hitthewa
pecamanijak je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2006., 23:12   #23
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Probao jesam, no čini mi se kao da skinem neku krivu verziju jave ili šta ti ja znam - uglavnom, neće očitat mob tu javu igricu (neznam kak da drugačije velim) i od toga svega, uglavnom pušiona. A da ne velim da imam samo jednu igru koja baš i nije zabavna

Al dobro, glavno da ja mogu šaltat slike i mp3...

Daj mi ti samo kaži, dal ti prebacuješ normalno preko fajlove ("File transfer service") ili moraš ići preko nečeg kaj se zove "Object push service" ?
Staro 27.10.2006., 15:18   #24
pecamanijak
Registered User

Standardno šaljem preko file transfer. Ali primjetio sam da samo mogu mp3-ce i slike. Još jedno, neće ni .3gp sa laptopa na mob., ali ni sa mob. na mob.( Nokia 6600). Još nisam proba stavit .3gp i .jar na mem.karticu pa da vidim da li će ih prepoznat.: stoopid Jesi ti možda stavlja na karticu?
Staro 27.10.2006., 16:22   #25
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Damn, ja sam koristio 2 BT-a različita i na oba moram ići, za sve (MP3, slike sve...) preko object push-a. Mislim, dođe na isto

Filmek koji sam snimio () sam jedino prebacivao sa mob-a na komp, obrnuto još nisam. Istina, nisam baš imao previše vremena zadnjih 2-3 tjedna da se time poigram. Čekam samo da netko napravi neki program za mob, jer je on još relativno nov. Kada sam ga kupovao nije bilo preko 40 rezultata o njemu na google-u, a sada ih ima preko 100 tisuća

Na mem. karticu nisam još niš stavljao, no planiram si kupiti sljedeći mjesec sluške od Sagema i karticu od 512MB koja mi je uvrh glave - to će me doći oko 400kn

EDIT:
Uspio prebacit 3gp koji radi. Morao sam u onom Nokijinom programu prebaciti u format "no size limit - 128x96" i onda je delalo, osim kaj zvuka nisam imal.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 27.10.2006. u 19:18.
Staro 27.10.2006., 21:35   #26
pecamanijak
Registered User

I ja sam baš nešto gleda te sluje, ali nema ih nigdi za uzet morat ću skoknit do ST da vidim da li ima sta. Reci jesi gleda cijene origigi sluški? Koliko te izađe 512 mem.?
Staro 27.10.2006., 21:47   #27
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Sluške ću nabaviti od generalnog servis centra za Sageme - naime, oni su ih naručili i bit će dostupni tokom 2 tjedna. Cijenu još ne znaju, no rekli su mi da se orjentiram prema slušalicama za SE, a one dođu oko 250kn. No vidiš, sad sam na linku dolje vidio i neke slušalice po 60kn, a da imaju 2.5mm muški konektor (Sluške )
Oni imaju i webshop svoj -> http://www.emshop.hr/

Micro SD karticu ću nabaviti najvjerojatnije u Kvarku - > Valjda je to ta kartica - ova kaj košta 130kn
Uglavnom, u kvarku je najjeftinija i to poprilično...
Staro 27.10.2006., 22:06   #28
pecamanijak
Registered User

Baš i ja gledam tu kvarkovu karticu. Ovdje mi u Procesora(procesor.hr) nudi lik za 180 kn. S obzirom na Kvark- skupo. Slušalice sam gleda i probava,ali mi nesto nisu radile (i SE i ostale s nekim baterijama). Jesi li ti mozda sta testira? Izgleda da cu se morat strpit za originale.
Staro 27.10.2006., 22:14   #29
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ovako, ja sam jedino kaj sam isprobavao su slušalice sa 3.5mm štekerom, koje sam preko 3.5mm->2.5mm adaptera upiknuo u mob. Sve je to bilo super i radilo, samo kaj sam dobivao zvuk samo na lijevom slušalici

Još me hebe jedino kaj nemrem metnut Java aplikacije gore na njega. Našao sam si BT messenger koji bi mi super došao, no jednostavno ga mob neće učitat
Fučka se meni za igre, to tak i tak ne koristim, no neki software bi mi dobro došao

Slika sam si fala Bogu, stavio hrpu
Staro 28.10.2006., 12:08   #30
pecamanijak
Registered User

Talking Eureka!

Imam rješenje za sve naše probleme . Cita sam vezano za mob. i otkrio da koristi , pazi sad, mini usb kabel. Ha, imam ga od kamerice i to ti je to. Prištekaš ga na komp. i on ga prepozna kao vanjski disk. Dalje ti je sve jasno, he,he. Več sam stavio oko 10-tak javica, joj miline. Jedva cekam da si kupim mem. da ga punim,punim...
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno