|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() pozdrav! dakle u planu mi je napraviti sat.kantenu na koju bih umjesto kantene stavljao panel antenu jer nju već imam i ne da mi se praviti kantena a i ovako ničemu ne služi. Zapravo pravim dvije takve sat.kantene s panel antenama. Na jednu ide panel antena od 8db a na drugu ide panel antena od 12-14db. Pokušavam spojiti dva kompa optičke vidljivosti 1,8km s tim antenama ali me zanima dali da ovu jaču stavim na AP ili da jača ide na PCI wifi karticu. Naravno zanima me koliko bih mogao dobiti na snazi antena postavljajući ih na sat.antenu zbog što boljeg signala.Šta mislite hoču li uspiti povezati ta dva kompa s tim sat.kantenam na toj odaljenosti. Tanjuri na koje ću postavljati panel antene su promjera 90cm! thx!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Samo radi tvoje informacije da ti reknem, spajam se obicnom sat kantenom s hormom na antenu - dLink G520 - Slotted waveguide 180dgs, 17dBi, horizontalna na udaljnosti od 4km te mi jacina signala iznosi oko 60% odnosno oko -62 ovisno o vemenskim uvjetima. Iz vlastitog iskustva mogu ti reci da me veseli vise nego neke origigi razvikane a s puno losijim performansama, a ti vidi i uzivaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|