|
![]() |
#1 |
profesionalni pijanac
Datum registracije: Nov 2006
|
Audio-video sustav za oko 3,5k kn
Ne pratim baš audio-video svijet pa neznam šta se može iskombinirat za jadnih 3500 kn Iman recimo 2 izbora (tako kažu u dućanu): 1. Par zvučnika (bose,jbl,onkyo...-par oko 2000kn)+ reciever (yamaha-oko 1300kn) + dvd/divx player (pioneer-jeftini neki) 2. kućno kino u paketu (ima neki onkyo za 3300kn) Služilo bi za povremeno gledanje filmova, te dosta slušanja glazbe i radia. Neće biti spojeno sa PCjem. Eto ako ko ima kakav prijedlog molim da napiše. Hvala!
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
onda ti je dobra prva solucija, pa naknadno ubaciš još centralni zvučnik i surround zvučnike... a ako preferiraš slušanje stereo glazbe, onda idi na stereo pojačalo i par zvučnika.. ovisi i koliki ti je prostor? ali nije loša ni ova solucija sa kompletom za 3300kn... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Mislim, kolko se ja sjećam, Jamo ima neke solidne floorstandere za 1000kn sa 20cm driverom, kupiš neki Receiver za 1300kn (neki Kenwood, valda ima negdje, ak ništ uzmeš polovni),DVD/DivX player za 400kn i neki subwooferčić za ostatak (cca 800kn) jer bez suba to neće bit pravi sound.... Eto, tak bi ja napravio! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalni pijanac
|
hvala na prijedlozima, sljedeći tjedan idem u zg pa ću tu onda kupit jer ovdje u splitu i nema baš neki izbor. Reciever ide sigurno Yamaha, jer su daleko najbolji best buy. Ide par bookshelfa i dvd/divx player-bitno da sve čita, subwoofer će malo pričekat jer ne patim na bas, a i čuo sam ovakvu kombinaciju koja mi skroz pristojno zvuči. pozdrav
![]() |
#5 |
Lika u mom srcu
|
ja imam baš yamahin receiver, i par bookshelfa... dobra kombinacija, sasvim dovoljno za manji prostor, istina da ja imam i sub uz to, ali je uglavnom ugašen, jer nije potreban za slušanje muzike, eventualno za film, i to tek kod većih glasnoća.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalni pijanac
|
Mislim da su i prosječni/lošiji hi-fi zvučnici bolji od bilo kojih zvučnika za PC, a i to mi je za dnevnu sobu, ne za PC. Biti će ovako kao što Gabre ima, samo ću još vidit hoće li ići sub ili ne. Prostor nije velik (oko 16-17 m2) tako da netreba ništa jako.
![]() |
#8 |
Premium
|
Normalno, za muziku je uvijek bolji stero sound od nekog 5.1...Al eto, ja bi svakak stavio uz dva stupa i subwoofer...Dobro, ja sam lud na bass, al ak ti nisi onda nema potrebe za dodatnim ulaganjem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Zvučnici: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...83403885806111 Reciever: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...83404628613857 DVD player: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...83405381890286 I da ovo nikako nemože nadmašit nikakav audio sustav za komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Inace samo da znas... Velicina tj. promjer membrane nema veze sa kvalitetom koju zvucnik proizvodi... I ona tvoja izjava da je stereo zvuk u slusanju muzike bolji od 5.1 jednostavno je : baad : . Da si cuo neki bolji 5.1 sistem vidio bi razliku... ali dosta OT-a Ovako ako ne zelis velike zvucnike a zelis naj kvalitetu za pare a i fenomenalan izgled preporucujem ti : Focal JmLab 706S ~ 2500kn http://www.xinheaudio.com/cn/home/pi.../706S/706s.jpg i ovaj gore navedeni yamahin receiver ovi zvucnici su jedni od najboljih bookshelfa koje sam cuo... Ima ih frend doma i rade jednostavno fenomenalno...Neces se razocarat
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
A ovo za 5.1....Jooj! Gle, ja se fakat ne volim svađat tu na forumu...Al e...Čuo sam Logitech-Z5500 sa Audigy 4 karticom.Jel to dovoljno dobar sistem? I 95% ljudi će se složit sa mnom kad kažem da je stereo BOLJI za slušanje muzike od surrounda...Ovaj 5.1 je namjenjen isključivo za filmove i tu ulogu odrađuje više nego zadovoljavajuće, puno bolje od stereo sustava...Al stereo je dušu dao za muziku... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
Glazba zvuči jedino dobro u stereu, nikakav surround. A ti da si čuo pravi stereo sustav, onda ne bi pričao ovakvu glupost. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
daj kaj vi brijete da je stereo bolje od surrounda. zakaj bi bolje zvučala u stereu? baš prije par dana ja neš prćko prebacio na 2.1 zvuk dok sam bio na slušalicama i sljedeći dan pustim na zvučnike slušam dost dugo nakon nekog vremena skužim da tu neš nevalja nisam ni primjetio da mi rade samo prednja 2 gledam po playeru jesam uključio isključio neku glupost kad se sjetim da sam prebacio na 2.1.... odem control panel 5.1 apply i ono WOW(ne warcraft ![]() i da još neš, ot al eto... čini mise da većina ljudi ne prćka previše po ekvalizeru i tako. ja ošo kod frenda on koristi meni mnogo gadan vinamp sa ekvalizetorom bezveze "razbacanim" pustio on neku ziku ja daj samo da ti pokažem neš stavio mu svoje postavke u win media playeru i pustio, pito ga jel valja on samo sluša i onak vidi muse smješak opet ga pitam jel valja on onak pa....vidjelo se da mu je ***eno, al ne želi reć da jer mu teško pada kad sam ja u pravu(prie neki dan smo se prepirali on mene nagovarao na vinamp ja odbijao, i sad mu pokazah ekvalizetor(dobro to ima i winamp, svaki player) i wow efect(e to nema, a zika je s tim puuuno bolja, bar meni) -ovako, ako neko želi probat moje postavke ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: trpi. 12.11.2006. u 06:37. |
![]() |
![]() |
#14 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
a što ti briješ? ti uživaj u slušanju "zike" sa svojim "ekvalizerom", sa "wow" efectom i bassom na neznam koliko.. ![]() glazba je snimana i predviđena da se reproducira u stereo načinu, a svi dodatni softverski surroundi i efekti su čisto blaćenje izvorne snimke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Jednostavno ne vjerujem što čitam!!! Razumijem albume Jean-Michel Jarreta koji je eksperimentirao sa 5.1, ali to je druga priča. Slušati jednog Claptona, Zeppeline, Purple ili bilo šta drugo u 5.1, dajte molim vas. Alo trpi, slušaš mjuzu na x530. Ti zvučnici nemaju veze sa zvukom ako ćemo pričati o nekoj kvaliteti. Iako ih imam u planu kupiti prije svega zbog relativno puno zvuka za malo love, a koristiti će mi za gledanje filmova. Žalosno je kad se ljudi pale na WOW zvuk (tone basa i visokih). Da si sjeo i poslušao kvalitetniji setup za 5000KN, a da ne govorimo po 35 000 - 50 000KN dobio bi novu dimenziju glazbe, a ne dobiješ ju sa 5.1. Prvo pravilo - glazba se sluša u stereu. Tulumi i sl. E onda je bitna buka, pa po potrebi i u 2X5.1 i 2Xstereo.
![]() |
#16 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
2Grunf st: Vidim da dolaziš do Zagreba. Provozaj se još 200 km istočno. Prodajem ovo ako te zanima...http://forum.pcekspert.com/showthrea...866#post566866 Ovako nešto nećeš naći za te novce u trgovini.
![]() |
![]() |
#17 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
prije 2 tjedna sam bio na prezentaciji Wilson Audio zvučnika, konkretno Puppy8 (200 000kn) serije i Sophia-e(100 000kn)... ![]() strava.... strava.. sviraju 2 zvučnika, ali kad ih slušaš, transportiraš se u pjesmu... još nam ih je prezentirao direktor prodaje, inače recording engineer.. čovjek je majstor od zanata, puštao nam je svoju svježu snimku jednog koncerta što se održao na Floridi.. : goood : nema što surround radit kod glazbe, jednostavno nema potrebe za njim.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
Citiraj:
okrenuo sam misljenje.... Al neznam zast idemo u OT covjek je pitao za sistem do 3,500kn a nije trazio raspravu tipa stereo vs sorround... btw kad se toliko razumijes u muziku sto mislis o ovom mojem gore prijedlogu za kupnju?
![]() |
![]() |
#19 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
naravno da je za gledanje filma bolji surround sustav, i veći je gušt, no za izvornu Stereo glazbu, surround NE TREBA. ako je za mali prostor, onda oni bookshelfi što si stavio bi trebali raditi ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
a sto se tice ovih bookshelfa, oni su barem koliko sam ja imao prilike cuti takvu vrstu zvucnika , sve naj sto mozes kupiti za ~2500kn... Ipak je to focal... i jos predobro izgledaju(bar meni, al o ukusima ne budemo)...na slici ne mozes vidjeti koliko dobro izgleda dok ga ne vidis uzivo... A naj stvar mi je ovaj inverzni visokotonac od berilija...
![]() |
![]() |
#21 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
![]() Svako emuliranje ili tako nešto na surround je čista glupost, i gubi se izvorni doživljaj, pozornica, dubina.... na kraju smo se skužili : hello2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
profesionalni pijanac
|
Citiraj:
sve u svemu stereo ekipa wins ![]() hvala svima
![]() |
![]() |
#27 |
fanATIčni AMDovac
|
you won? : axeman : gabre pizdo jedna pa zar nisam ja predlozio focal bookshelfe i onaj yamahin receiver? : Machineg e jesi gad... kicis se tuđim perjem : baad : ![]() ajde barem je nekog od nas dvoje poslusao ![]() ja cu jednostano reci... we won together : finger : a sad zahtijevam pivu obadvojici : nuts :
![]() |
#29 |
profesionalni pijanac
|
![]() |
#30 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
|
|