|
![]() |
#1 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Lame ne trosi SMP kako spada?
Pozdrav svima, ![]() Pa kakav je to pederluk. Igrom slucaja, danas sam bacio oko na task manager, odn. CPU usage history i ostao nemalo iznenadjen kad vidjeh ovo: ![]() Nekakva kvazi wannabe SMP podrska koja, sto je MP3 duzi, vise pocinje gubiti na vrijednosti (cini mi se kao da je na pocetku zaista nekakav multi threading ukljucen, koji pocinje jenjavati vec nakon 10ak sekundi). Prvo sam mislio da je problem u mojoj vec olinjaloj verziji lamea (~3.2, IIRC), pa skinuh novu no bez promjene: ![]() Ne bi lijen, pa hop do Googleta i vidjeh ovo: Lame MT, olitiga modifikacija Lamea koji bi trebao znati raditi sa vise procesora/niti. No, ni sa njime nisam imao previse uspijeha, odnosno ne vidim razlike izmedju Lamea vulgaris i te... "modifikacije" (neovisno o Intel/M$ kompajleru). Ima li netko ideju za rijesavanje tog problemcica? Radi li nekome Lame punom parom i kako (dodatni parametri)? Djabe mi sto mi Plexy sa C2-om i Accurate streamom extracta u Secure modu u EAC-u ~15x, kad mi samo jedno Duronce kodira MP3... ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jep bubba. Ja sada isprobao i 3.97 MT i 3.98 i niti jedna ne dela kako treba ![]() S time da kod mene, druga jezgra doslovno hladi jajca. Čak niti u početku ne dela ništa...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
lame, ako dobro pretpostavljam, ima algoritme posložene u stream, daklen bez ikakve provjere vremena, sinhronizacije, itd. da bi radio sa SMP-om kak spada, trebalo bi to složiti, dakle nanovo napisati lame, jer bi u protivnom bilo previše jittera. open source je... do it yourself ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|