Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2006., 20:57   #1
Yoman
Premium
Moj komp

Yoman's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Koji UPS kupiti

Kupujem UPS i neznam kaj uzeti.
Jel može ko malo pojasnit kaj je važno gledat kod UPS-a jer sam ja cito jednom specifikacije i ima tona podataka koja meni nis neznaci.
Jel se može opće kupit dobar UPS do 500kn??
UPS mi najvise treba kad nestane struje da se nekaj neskuri.
Netreba mi da npr drzi 3 sata da se negasi jer od kad sam se rodio kod mene nije bilo nestanka struje na duže od 15 min.
Yoman je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2006., 12:39   #2
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Mene ista stvar zanima - koji UPS uzeti za E6600, P5W DH, 3-4 320GB diska, 7900GS, 2-4GB rama, S12 500W napajanje, printer, skener, eksterna audio kartica, grafički tablet, 2-3 monitora?

Prošli vikend sam prvi put imao neugodno iskustvo što se tiče nestanka struje - usred deadlinea za dosta važan posao nestalo je struje, i Windowsi su otišli kvragu (na sreću samo to, hardver je ostao čitav, ali nije mi bilo uopće zabavno usred dosta važnog posla gnjaviti se s instalacijom drivera, programa i sl.). Na godinu mi barem 5-10 puta nestane struje, ali dosad nikad nisam imao problema, no zlu ne trebalo...

Ne treba mi neka velika minutaža rada na bateriji, samo dovoljno za ugasiti komp kada dođe do nestanka struje, te da ima AVR. Koliko VA, odnosno W mi je potrebno za navedenu konfiguraciju?

I btw. zanima me kako da najbolje složim zaštitu za dva kompa koji su spojeni na mrežni router - jedan će imati UPS, a da li ovaj drugi treba imati barem prenaponsku zaštitu?

Uglavnom, gledao sam neke od APC modela, samo nisam siguran koliko W da uzmem (dao bih do 1000kn za UPS, da li je to dovoljno za moje potrebe?). Po onom upitniku na njihovom sajtu mi treba oko 300W, da li je to točno, ili mi treba npr. 500W?

Hvala
gorluk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2006., 13:51   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Npr: http://www.apc.com/resource/include/...otal_watts=200

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=150.600.005
mi izgleda sasvim pristojna opcija. Na njega možeš spojiti taj glavni komp, modem/router, switch i još ostane rezerve možda i za taj drugi komp.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2006., 15:01   #4
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Taj sam u biti i ja gledao, iako sam čitao da je bolje uzeti RS umjesto CS serije..
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2006., 11:50   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kako se ono kaže, koliko love toliko muzike. RS i XL serije jesu kvalitetnije ali koštaju značajno više. Dobro bi bilo uzeti barem RS seriju jer ona ima kontrolu i filtraciju ulaznog napona (Full time multi-pole noise filtering : 5% IEEE surge let-through : zero clamping response time : meets UL 1449) koju jeftinija CS serija nema.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno