|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
pitanje
shema: 4 kompa, 3 deskt i 1 laptop spojiti kako? imam adsl (s...) kasdu kd318mui i switch 8 portni canyon. Ovako: moj komp je direktno u kasdi.. 2 kompa u susjednoj sobi na switchu i switch u kasdu. e sad buduci da kasda ima abnormalno velike svoje probleme i s.re u router modu ocu kupit wireless nesto da bih mogao spojiti onaj laptop i da ova 2 kompa zajedno sa mojim budu sretna...e sad zanima me buduci da bih ostavio kasdu da radi kao modem te na njega spojio neki uredaj koji cu kupit do 400kn... pitanje je ovo dali trebam kupiti : wireless/adsl/router/switch ili mogu samo wireless/router/switch? jer ima razlike u cijeni a zbog kasde koja ce radit kao modem to mi je nejasno... netko?? thx unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kupi SE555 (kažu da je na tržištu do 400 Kn) i to ako može bez IPTV firmware - a i sve za 5. Na njemu imaš WiFi i switch za 4 mrežne. Ako fali portova lako produžiš sa tim switchem šta ga imaš. Na forumu imaš u više thread - ova objašnjeno kako ga naštimat. I šta je najvažnije s * * t od Kasde ispada iz kombinacije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ovako neznam bas za tog siemensa ja bih radije nesto (ime)... jedino sto mi je nejasno: 1.dali adsl router moze zamjenit adsl modem, 2.dali na adsl modem mora ici adsl router ovako... http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.909.010 ili moze ici http://www.kvark.hr/index.cgi samo ovaj wireless router |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Pa neki routeri imaju integriran ADSL modem, a neki ne. Za ovaj DI-524 ti treba modem. Slažem se ako želiš kupiti nešto s imenom, al mislim da ćeš bolje proći ako nađeš WiFi router sa ADSL modemom. Obrati pažnju da je modem (integriran ili ne) AnnexB. Edit:Iz D-Link game DSL-G604T > Wireless G ADSL Router Modem Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.11.2006. u 20:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
e thx znaci ako si kupim ovog dlinka trebao bi sljakat svima (nas 4) adsl tako da ga ubodem na kasdu... i jos jedno pitanje dali ce hvatat signal u sobu od ovog 54mb pise 100m indoor a ja imam 20m sa 2 zida...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
hvatat će, ali signal vjerojatno neće biti idealan. da li ti je uopće bitno da bude idealan? naime, za npr. surfanje ti je generalno dovoljno samo da je nekakav signal, a to bi trebalo biti bez beda.
![]() |
#7 |
Moderator
|
Što se tiće prostiranja WiFi signala u zatvorenom mogu ti jedino reći da nema pravila. Zašto?. Pa zato jer zidovi mogu biti armirani ili ne, različite debljine, . . . Dakle kad probaš u konkretnoj situaciji onda ćeš znati na ćemu si. A šta se tiće Kasde iz pristojnosti neću ništa reći, samo ako je ikako moguće izbaci je iz kombinacije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|