Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.11.2006., 10:02   #1
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
ATI AGP kartica do cca 800-tinjak kuna...

Zasad jos uvijek vrtim 7500 karticu, vec 5-6 god, zaustavlja mi se pomalo vent, smrzava itd, pa mislim da bi to bilo vrijeme zamijenit... nemam puno para (ko sto pise u naslovu) al mogo bi taman tih 800 kn skucat... ono sto ja radim i za kaj mi treba grafa:

1. Standardni Win/Linux rad
2. DVI i VGA izlaz (zasad VGA al kroz pol godine cu LCD ubost malo bolji)
3. Da je dobra slika na oba gore izlaza
4. Kvalitetan TV-out - jer mi je komp spojen na obicnu 100Hz telku, a kasnije (tek za godinu cca) i na LCD TV
5. Lagana obrada videa (presnimavanje, editiranje i przenje svadbi, tuluma, novih godina i slicno)
5. Poneka igra ponekad (COD recimo)
6. DivX na kompu

Pretpostavka je da sam lupio neku glupost kad sam ovo gore nabrajao jer se ne kuzim bas previse u graficki podsustav. Samo znam da bi htio da to sve fino glatko izgleda... Obzirom da sam zadovoljan s ATI karticom, i obzirom na stvari koje sam citao okolo u zadnjih nekoliko, volio bi i dalje furat ATI, no ako za tu cijenu mogu dobit nesto bolji (za ovo gore) GF, nema problema... Ne planiram clockat tako da ta mogucnost nije neophodna...

Takodjer, bilo bi fino da je kartica tiha i relativno hladna... Sjecam se onih 9800 Pro heatpipe rjesenja, al to je i skuplje a i nema vise mislim za kupit... Pa, ako treba, mogu kasnije i Stock hladnjak zamijenit s nekim finim sendvicem ili tak nekaj ne preskupo...

Jel mi mozete ista preporucit? necu cross-postat na GF podforum, vjerujem da ce ekipa od tamo ovo procitat i javit se, samo da se topic ne pretvori u ATI vs. GF fight : lol2 :

Hvala i svaka vam dala...
perich je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2006., 10:30   #2
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Za 800kn,AGP...imaš velik izbor,ja bi osobno išao ili na neku X1600tku ili na 7600GS/GT seriju..doduše 7600GT za 800kn i nema,ali GS već da,kao i X1600pro..pogledaj malo cjenike..Ve-mil,Hg,Links..

Znaš vjerujem,da za 800kn možeš ubosti x800pro..polovnu pa i o tome razmisli..ako tražiš sve navedeno,ovo obrada videa me malo buni..znači i VIVO za AGP..uz sve navedeno..čuj,x800tke imaju sliku,igrat ćeš se još neko vrijeme,tvout je super,Divx mrak,lcd i vga smo rekli - slika super..ovo standard win/linux rad..jasno..

Ako ti je i 800kn puno,ima u Ve-milu čini mi se 9800pro od Gigabytea za 600kn cca..staviš neki 100kn polovni Zalman..i imaš novu grafu i super hladnjak za 700kn...ali vrtiš se ukrug tako u nedogled..jer za 800kn imaš x800pro...

Teško je dobro proći..nemoj se samo zaletiti,cash ipak najviše vrijedi..: cheers2
thedream je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.11.2006., 10:40   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
X800 serija je vrlo dobra, međutim dobar dio ih nema VIVO za razliku od X16xx koja po defaultu ima VIVO tj. AVIVO. Vjerujem da je X800 bolja u igrama bez obzira na svoje godine, ali to tebi nije jako bitno. Ako uspiješ naći povoljnu X800 slobodno je uzmi, a ako ne onda X1650Pro.
Staro 20.11.2006., 11:06   #4
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Zaboravih rec da materijale sa kamere prebacujem preko FireWire sucelja tako da realno, VIVO nije neophodan... eto, dobro sam reklao da sam vjerojatno neke gluposti napisao u nabrajanju... Al, to gore je to sto ja radim na kompu a po mome ima veze s grafikom...
perich je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2006., 12:14   #5
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
X800 serija je vrlo dobra, međutim dobar dio ih nema VIVO za razliku od X16xx koja po defaultu ima VIVO tj. AVIVO. Vjerujem da je X800 bolja u igrama bez obzira na svoje godine, ali to tebi nije jako bitno. Ako uspiješ naći povoljnu X800 slobodno je uzmi, a ako ne onda X1650Pro.
Skužio sam što želiš reći..ali jasno,VIVO i AVIVO nema rođene veze jedno sa drugim...tako da to odmah distanciramo..prvo je video in/video out...a drugo se odnosi na kvalitetniji prikaz boja,a samim time i kvalitete slike...tu je razlika..dobra je i x1600 serija..samo koju za 800kn? Da je agp..bolje skupiti još 100kn pa xt kupiti..ili da,ta pro je istp killer..x1650pro..super...
thedream je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno