|
![]() |
#1 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
IC7-G i Soundblaster Live! problem
Ima li netko doticnu kombinaciju a da mu radi? ![]() Naime, probao sam 3 razlicita PCI slota za SB Live, i u najboljem slucaju ga Windowsi prepoznaju, ali dobijem usklicnik na game portu i Intel SMBus prestane radit (isto dobije usklicnik). Trenutno sam na onboard zvuku, koji ajde, nije bas tako los... No kad vec imam Live-icu volio bih da mi radi... Neznam, mozda se i875p kolje sa Live-om ?
![]() |
#2 |
PC Ekspert
|
Pogledaj na groups.google.com i sl. Inace, cuo sam nesto da ABIT IS7 i IC7 imaju problema s SB 1024 i 5.1 audio karticama te da stvar funkcionira tek sa Audigy i novijim... S obzirom da malo-malo pa problemi s CL karticama, mislim da je tu CL najvise kriv. O.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
|
Ma jao i soundblaster i sve... Dobar ce mi bit i Realtek onboard. Svaki put kad pomisljam mijenjat zvucnu karticu sjetim se aureal-a, problema sa driverima, firme odlaze u bankrot a imas samo beta driver za skinut i slicno... Samo se nadam da ce jednog dana intel ugradit zvucnu u chipset kao nvidia i onda mogu zaboravit na sve ove soundblastere ![]()
![]() |
#4 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Osobno sam odustao od Live! 5.1 jos prije nekih godinu dana. Navukao sam se na TerraTec SiXPack 5.1+, ali i to je trajalo do proljeca. Neizbacivanje novih drivera zapravo je odsjeklo glavu TerraTecu u mojim ocima. Donedavno sam bio na Realtec o/b zvuku, a sada sam na SaunMAX o/b zvuku. Nije nesto, ali kako sam s 5.1 sustava presao na stereo, nekako i ne vidim nekakvu razliku. Da ne kazem da su Realtec i SaundMAX driveri stabilniji i od Live! 5.1 i od SiXPack 5.1+.
![]() |
#5 |
PC Ekspert
|
Po meni je idealno imat plocu s VIA Envy24PT audiom - driveri su dobri, zvuk mrak, pogotovo ak je i CODEC generator isto "VIA". A to kaj pise VIA i nije VIA (to je samo VIA kupila firmu koja je razvila Envy24).
![]() |
#6 |
PC Ekspert
|
ma znas ti mene.. ja nebi ni sa stapom diro nista na cem pise VIA. bit ce mi i realtek dobar.. ko zna, mozda nekom i prodam soundblaster pa si za te novce kupim sladoled ![]()
![]() |
#7 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
PC Ekspert
|
nebi vjerovo kakvu sam sve kramu izvuko iz ormara... naso sam i onaj prastari sidewinder gamepad koji se kaci na game port. nema sanse da ga windowsi xp skuze.. i stari microsoft intellimouse pro, taj zgleda ko svemirski brod i nigdje ga nisam naso za kupit.. mozda ga mogu uvalit ko raritet! ![]() mogo bi napravit garage sale doma, groblje starih komponenti ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|