|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
particija: win xp i win 2 000
Dakle.. imam jedan disk di je već instaliran Windows XP. E sad.. radi nekih stvari mi triba i Windows 2 000. Znam za stvaranje particije kad sve na novo stavljaš na jedan hard disk, pa onda imaš dvojni boot. A mene sad zanima na koji način bi moga sad (kad već imam XP instaliran i sve to) napravit particiju na koju bi stavio win 2 000 sa mogućnošću dvojnog boota, a da mi pritom ne ošteti podatke koje imam vezane uz win xp. Pozdrav, Nikola. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
znači imaš jednu particiju na kojoj je instaliran winxp...e sad bi trebao instalirati partiton magic da preko njega napraviš drugu particiju na kojoj bi trebao instalirati win2000. napravi to pa ćemo onda ići dalje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Napiši postupak. Dakle.. defragmentiram disk prvo, to znam. Partition Magic.. napravim particiju. Stavim win 2 000 cd, i u biosu napravim CD kao first boot device. Instaliram win 2 000 na tu novu particiju. 1. Je li to sigurno, da neće biti nikakve štete ako sad radim particiju kad već imam jedan sistem 2. Hoće li me prilikom svakog startanja računala pitati koji sistem želim ili će jednostavno automatski startati na novo instalirani win 2 000? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Magična riječ? hint: nije "odmasadaodma" Citiraj:
2) Pitati će te koji OS želiš, a ako ne uneseš odabir unutar 30 sekundi krenuti će u bootanje default OSa. Da ja imam ovakav slučaj, uzeo bih neku krđu od diska za 50 kuna i na njega instalirao win2k. Ne volim raditi reparticioniranje na disku na kojemu se nalazi OS i podaci. Pušem na hladno. : cheers2 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|